To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Lubelskie - Lubelskie OT XII

mjsystem - 25-11-2015, 08:32

Dzień dobry :)
Bizi78 - 25-11-2015, 08:49

Dobry :D .
inq - 25-11-2015, 10:37

Dzień doby.

Dzisiaj miałem debiut ze skrobaczką ;)

grzesiopol - 25-11-2015, 14:25

Dzień dobry
inq napisał/a:
Wszystko co napisałeś się zgadza, ale dotyczy pojazdów uprzywilejowanych, a żeby takim być trzeba mieć włączone sygnały świetlne i dźwiękowe. Nieoznakowany radiowóz jadący 130km/h w terenie zabudowanym to auto jak każde inne.
Dlatego pisałem, że wszystko zależy od indywidualnej oceny sytuacji i zawsze się może zdarzyć. Jeżeli była możliwość wcześniejszego zatrzymania to owszem. Być może ktoś z rodziny sędziny został pokarany przez tamtejsza drogówkę bo raczej takie rzeczy sie nie zdarzają :roll: chyba, że sami na siebie nakręcili film. Czasami dla wyników cel uświęca środki a że ktoś głupi to niech płaci. Nie żebym bronił policjantów ale po prostu internet jest pełen dziwnych opowieści na temat jak uniknąć odpowiedzialności, że ludzie opierają się na głupotach innych i sami potem strzelają głupoty. Trzeba po prostu znać się dobrze na przepisach aby być "dobrym" piratem drogowym - troche głupio to brzmi ale to prawda. Co nie znaczy, że pochwalam piractwo na drogach zarówno z jednej jak i z drugiej strony.

Zapytam tylko o jedno czy to prawo jazdy policjant stracił na rozprawie kuzyna czy chodził na inną rozprawę przeciwko policjantowi :?: że wie, że miał zabrane prawo jazdy. :?:

UAKTUALNIŁEM temat Suśca

Tomi89 - 25-11-2015, 15:51

Powitać :)
inq - 25-11-2015, 17:03

grzesiopol, w sprawie policjanta była oddzielna sprawa, on był chyba jako świadek. Oni nakręcili film sami na siebie. Najpierw zawrócił na ciągłej, potem na wylocie z Fajsławic miał 130km/h, a następnie jechali do Łopiennika za nim w bezpiecznej odległości ponad 150, a dojechali dopiero w mieście. Kuzyn jeździ (ł) dość szybko, ale rozsądnie - cała sytuacja miała miejsce koło 4 rano. Ogólnie policjanci czaili się żeby zabrać prawko i sam się doigrał kierowca. Bronił się trochę policjant, że włączył od razy koguty, ale kuzyn ma dwie kamerki w aucie i było wszystko widać.
bastek - 25-11-2015, 17:37

Dawid, to była vectra krasnostawska? lks...ar? w komendzie policji nikt nie stracił prawa jazdy w tym roku, dziś pytałem. co prawda w wydziale dla zbójów, nie drogówce, ale by wiedzieli
inq - 25-11-2015, 19:00

Nie wiem jakie to auto było. Zapytam.
tomasek - 25-11-2015, 19:14

Doberek z wieczorka
Znowu deszczyk i +4 w cieniu :mrgreen:

mkm - 25-11-2015, 19:44

Sześć Lubelszczaki! :D

Pytałem o kulisy urlopu od prawka, bo z tego co słyszę to opcje są dwie:
Sprawiedliwa (ktos przegina w miejscu gdzie przeginac nie wolno)
Niesprawiedliwa - gdzie wpadasz w sidła ograniczenia (np.jedziesz dwupasmówką, a tu ograniczenie do 40km/h :doubt: )

Tak na marginesie to sporo praw jazdy leci... oby wszystkie sprawiedliwie.

Nie wiem czy porad nie warto wrzucic w jakis osobny temat do ogólnego.

Jaro1974 - 25-11-2015, 20:09

Bry wieczór ;-)
Znowu hebluje za oknem :twisted:

radek79 - 25-11-2015, 20:23

od poniedziałku znowu jesień
inq - 25-11-2015, 20:28

Ja wróciłem do domu, zaparkowałem i rozkładam sobie matę na szybę przednią. Idący obok pan pyta czy dużo na rano nadają mrozu. Odpowiadam grzecznie, że nie wiem, ale na wszelki wypadek rozłożę. On na to, że "te menele chodzą i zrywają wszystkim, strach rozkładać". Następnie pociągnął z butelki Perłę Export i poszedł pogrzebać w śmietniku :) :twisted: :twisted: :twisted:
Seichan - 25-11-2015, 21:07

Dobry z wieczora ;)
radek79 - 25-11-2015, 21:26

inq napisał/a:
On na to, że "te menele chodzą i zrywają wszystkim, strach rozkładać"

postaw puszkę z wodą na dachu to może się pomyli i matę zostawi