Nasze Miśki - Shogun, dawniej Pajero a gdzieniegdzie Montero
edmunek - Dzisiaj 10:00
Po lewej (lepszej pod względem rdzy) stronie jest do oryginalnych uchwytów.
Po prawej (gdzie uchwyty się zdezintegrowały) jest bezpośrednio do auta.
Jak nie zapomnę to dzisiaj zrobię następne zdjęcia.
Co do malowania. Zamówiłem 1l raptora i wałek z tacką.
Pozostanie przejechać gumówką z nakładką do ścierania farby żeby to "wyrównać" i nałożę raptora.
wojtas - Dzisiaj 13:34
Ja bym zrobił jeszcze zabezpieczenie profili od wewnątrz woskiem i będziesz miał spokój na lata
Marcino - Dzisiaj 13:40
| wojtas napisał/a: | | Ja bym zrobił jeszcze zabezpieczenie profili od wewnątrz woskiem i będziesz miał spokój na lata |
To jest podstawa - wlać wosk, np ML lub Noxudol
edmunek - Dzisiaj 14:06
Co roku psikam (od środka w stronę progów) Lanoguardem czyli lanoliną. Ale nie wiem czy mówimy o tym samym (jak wspominacie od wewnątrz woskiem).
Jeden znajomy mi własnie poleca ML czy inne środki Dinitrola.
U mnie pod spodem nie wygląda to pięknie, nie sprawia że rdza ucieka na inne auta, ale widziałem Shoguny które się już dawno tam kruszą.
Za to kruszą się na razie (na szczęście) tylko osłony tarcz hamulcowych (standard), rama szyberdachu (standard), rama osłony koła zapasowego (głównie ta cienka blacha), uchwyty przewodów hamulcowych (te cienkie blaszki prowadzące przewody hamulcowe, ręcznego czy ABS) i tylne nadkola. Reszta w miarę jeszcze jest ok. Odrobina widzę mi rdza wychodzi w kącikach drzwi. Niech jeszcze pojeździ z 3-5 czy 7 lat i nie będzie mi szkoda się go pozbyć
wojtas - Dzisiaj 15:39
Pisząc profile od środka, miałem na myśli rurę i kwadrat z którego masz zrobione nowe progi czy jak to nazwałeś (rock sliders). Może to się wydawać przesadą i zanim to przerdzewieje to mine dekada, i prędzej coś innego z karoserii zniknie szybciej. Niemniej lepiej coś zrobić profilaktycznie niż później pudrować objawy.
edmunek - Dzisiaj 15:42
Hmm... pewnie byłoby to wykonalne gdyby nie fakt, że one są zamknięte.
Podrzucę więcej zdjęć żeby nie było niejasności.
wojtas - Dzisiaj 19:02
Domyślam się że są zamknięte ale nic nie stoi na przeszkodzie by zrobić klika otworów rewizyjnych, które można po zabezpieczeniu środka zaślepić.
|
|
|