To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - 2-gi Maćkowy Galancior

Maciek - 17-11-2014, 13:24

Wymiana kapci na zimowe (15.11.14) Dolewka oleju 200ml na 5k przejechane. Widocznych wycieków oleju brak. Cóż starość nie radość :-)
Ponad 4 miesiące po wymianie rozrządu. Wszystko jak najbardziej ok (może poza czasem piszczącym paskiem od alternatora :-) ) Nie ginie też płyn chłodniczy ze zbiorniczka wyrównawczego więc tajemniczy wyciek (prawdopodobnie okolice pompy) został wyeliminowany.

Maciek - 10-02-2015, 17:53

No i się najeździłem :-( Brak 3-ciego oka z tyłu głowy jest straszny.
09.02.15 godz 9.50 zjazd z ronda Giedroycia w Piotra Skargi. Stoję przed przejściem dla pieszych i nagle czuję uderzenie. Na szczęście niezbyt duża prędkość sprawcy spowodowała średnie uszkodzenia. Plastikowy zderzak zapadł się do środka, wygięła się klapa bagażnika po prawej stronie. Lampa (szkło całe) wyskoczyła z mocowania, które się chyba połamały i co najgorsze - odkształcenie tyłu nie pozwala domknąć się bagażnikowi. Konstrukcja do której jest przykręcony zderzak - taka belka jest niby prosta, ale miejsce obok jej mocowania pogięte. Cwany kierowca (taxi) zaproponował 400 zł :lol: Wieczorem zgłosiłem do firmy ubezpieczeniowej sprawcy szkodę i jutro jestem umówiony na oględziny.

Sunderland86 - 10-02-2015, 20:46

Maciek napisał/a:
No i się najeździłem :-( Brak 3-ciego oka z tyłu głowy jest straszny.
09.02.15 godz 9.50 zjazd z ronda Giedroycia w Piotra Skargi. Stoję przed przejściem dla pieszych i nagle czuję uderzenie. Na szczęście niezbyt duża prędkość sprawcy spowodowała średnie uszkodzenia. Plastikowy zderzak zapadł się do środka, wygięła się klapa bagażnika po prawej stronie. Lampa (szkło całe) wyskoczyła z mocowania, które się chyba połamały i co najgorsze - odkształcenie tyłu nie pozwala domknąć się bagażnikowi. Konstrukcja do której jest przykręcony zderzak - taka belka jest niby prosta, ale miejsce obok jej mocowania pogięte. Cwany kierowca (taxi) zaproponował 400 zł :lol: Wieczorem zgłosiłem do firmy ubezpieczeniowej sprawcy szkodę i jutro jestem umówiony na oględziny.

Taksiarz żartowniś. Ciekawe co orzeknie ubezpieczyciel.

deejay - 10-02-2015, 22:16

Jeśli klapa jest złamana i zagięta lekko podłoga bagażnika to może być całka , to wystarczy .
Maciek - 11-02-2015, 17:33

deejay napisał/a:
zagięta lekko podłoga bagażnika

Jest zgięta :-(
Oględziny z ubezpieczalni były a kosztorys mam dostać wieczorem na @.

fj_mike - 11-02-2015, 19:49

Słabo :(
Mam nadzieję, że wyjdziesz na tym dobrze.

Maciek - 12-02-2015, 16:25

Cytat:
Słabo

Aaaa szkoda gadać. Się chucha i dmucha paski Sun'a na rozrząd ściąga spod lady :-) A i tak zawsze wychodzi że bita :butthead: z tyłu :-( I co z tego że nie moja wina - choć moja bo mogłem pieszych rozjechać, włączyć wycieraczki i pognać do roboty z uśmiechem na twarzy.
Wyceny do dziś brak. Facio obiecał "na dziś" - zobaczymy

No to zobaczylim :-( Szkoda całkowita. Nie miałem na szczęście doświadczeń w tych sprawach, ale nie było podanych żadnych kwot. Była wyliczone teoretycznie liczba godzin potrzebnych do naprawy (13,coś tam) i tyle.

Maciek - 10-03-2015, 17:56

Przyszła pierwsza propozycja w kwocie 4k :-(
W tzw międzyczasie było pismo że brak tego i tamtego oczywiście. Chcieli np żebym dostarczył notkę policji ze zdarzenia, na co ja że to ich powinność i jakoś im się udało. Mogą jednak jak chcą tylko trzeba cisnąć :P
PS walczę dalej bo 4k to słabo jak na taką naprawę.

Rafal_Szczecin - 10-03-2015, 21:33

Panie Maćku, jakieś foto ??
Maciek - 11-03-2015, 14:06

No ale tak bez makijażu ? :-) Sie zrobi sie to sie zapoda sie. Ogólnie na fotach to nie za zbytnio będzie widać.
eremita - 11-03-2015, 14:53

Maciek napisał/a:
No to zobaczylim Szkoda całkowita
Maciek napisał/a:
Przyszła pierwsza propozycja w kwocie 4k

To na ile gala wycenili?

Maciek - 11-03-2015, 19:40

7k przed szkodą :roll:
tresorex - 11-03-2015, 20:32

Malutko... mi w zeszłym roku wycenili 99 rocznik na 9,6k :)
eremita - 12-03-2015, 08:43

Przesadzili :evil:
Maciek - 12-03-2015, 15:14

Jak pisałem z zewnątrz nie za wiele widać.