To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

MitsuManiaki.com - INTER-CARS ... Ogólnopolski Dystrybutor części zamiennych

pawliku - 14-05-2010, 23:29

jak ja kupowałem częsci do colta i porównując u mnie w zabrzu z innym sklepem motoryzacyjnym to na częsciach które kupowałem zaoszczędzałem ok 4-5 zł na jednej częsci :)
junior81 - 15-05-2010, 02:06

Matejko napisał/a:
jak tak ci zle, to zawsze mogles zaplcic 100% ceny detalicznej :!:

W zeszłym roku pod koniec czerwca kupowałem klocki ferodo i tarcze trw i rabat wyszedł dokładnie taki jak sobie wyliczyłem z e-katalogu. Faktycznie jak kupuje sie bezpośrednio ceny są wyższe o 5 %. Różnica na całym zamówieniu 48 zł ( da się przeboleć)
Suma wliczona z e-katalogu 849zł, zakupy na numer klienta MM w oddziale 743 zł.
W zaokrągleniu z zniżką np 26% powinno być 659zł.
Na cały zamówieniu powinno być minimum 200 zł taniej. Wiec pewnie sprzedawca cos źle zrobił.

Mam paragon w domu i już jest wszystko jasne,
Największy rabat otrzymałem na świece zapłonowe 24%
Na tarcze, klocki i szczęki oraz zestaw naprawczy rabat około 19-20%.
Porównałem ceny z Japan... i jestem zadowolony. Rabat w IC mógłby być większy , ale i tak kilkanaście złoty w kieszeni. Nie ma co narzekać ale mogło by być lepiej. :)

akbi - 16-06-2010, 00:38

W związku ze zmianami systemowymi, wprowadzonymi odgórnie w Inter-Carsie, od kilku dni nie ma możliwości wystawiania faktur z paragonów w których był naliczony rabat.

Czyli - dotyczy to tych mitsumaniaków, którzy robili zakupy na rabat Mitsumaniakowy (nr klienta 230948), po czym na podstawie uzyskanego paragonu prosili o wystawienie faktury na swoje firmy.

Niemniej jednak jest już rozwiązanie zaistniałego dla wielu z nas problemu, lecz o tym poinformuję w ciągu kilku dni, jak tylko dogram szczegóły z Inter-Carsem.

Krzyzak - 16-06-2010, 07:48

akbi, już jakieś 3 miesiące nie wystawiają faktur w ten sposób...
ale ztcw to ktoś już u nich uzyskał własny nr klienta i zaproponowali mu dokładnie te same zniżki
ale czekam na info, bo nie wiem czy każdemu tak się uda... - narazie tanie kupowanie części, które potrzebne są "na wczoraj" mimo wszystko realizuję u Japaneze...
fakt, że nie są "na wczoraj" ;) ale za to dużo taniej

akbi - 16-06-2010, 15:10

Krzyzak napisał/a:
akbi, już jakieś 3 miesiące nie wystawiają faktur w ten sposób...

możliwe ...ja dopiero podczas ostatnich zakupów u nich o tym się dowiedziałem - nikt tu o tym nie wspomniał

Cytat:
ale ztcw to ktoś już u nich uzyskał własny nr klienta i zaproponowali mu dokładnie te same zniżki

z tego co się dowiedziałem, jest to niemożliwe, aby ktoś "z ulicy" uzyskał taki rabat ...co zresztą wielokrotnie było to potwierdzone przez osoby "trzecie" związane bliżej lub dalej z IC

laskadan - 16-06-2010, 16:16

Witam
ja kupuję części w Inter-Cars na numer kolegi ma zniżki na wszystkie części do 30%
NUMER KLIENTA : 342173 jak by ktoś potrzebował jakieś inne części niż do Mitsubishi :)

Maretzky85 - 16-06-2010, 21:34

A czy czasem teraz nie pytają o numer karty klienta ? :)
akbi - 17-06-2010, 07:06

laskadan napisał/a:
Witam
ja kupuję części w Inter-Cars na numer kolegi ma zniżki na wszystkie części do 30%
NUMER KLIENTA : 342173 jak by ktoś potrzebował jakieś inne części niż do Mitsubishi :)

a kolega upowaznil Cie do rozdawania tegoz numeru osobom "trzecim"?

[ Dodano: 17-06-2010, 07:07 ]
Maretzky85 napisał/a:
A czy czasem teraz nie pytają o numer karty klienta ? :)

nie pytaja ... chyba, ze ktos sie pomyli

Anonymous - 17-06-2010, 11:10

Ostatnio kupując kilka części i jestem zadowolony z rabatu.
Nie mam przy sobie paragony ale jak pamiętam to na samym oleju zaoszczędziłem ponad 20 zł :biggrin: Dałem ok. 81zł za Mobil Mineralny a gdziekolwiek patrzę to ten sam kosztuje od 104zł wzwyż

robertdg - 17-06-2010, 12:39

Doniu napisał/a:
Dałem ok. 81zł za Mobil Mineralny a gdziekolwiek patrzę to ten sam kosztuje od 104zł wzwyż
Czy aby napewno Mineralny :?: bo jeżeli tak to ktoś Cię w balona zrobił, w okolicznym sklepie ten olej (Mobil 15W40) kosztuje 68zł/4litry, bynajmniej tyle płaciłem bez zadnych rabatów, etc. Znajomy na rozlewni olejów kupywał ten olej za 50zł/4litry, bo była wyprzedaż, jednakże to bylo pare tygodni wcześniej i się nie załapałem. Może jakis półsyntetyk :?:
Tomek - 17-06-2010, 14:21

zapewne chodzi o syntetyk, bo one chodzą około 105 zł/4 litry
A mineralny, to moge mieć za 70 zł z przesyłką

Anonymous - 17-06-2010, 14:26

No to może faktycznie za dużo nie zaoszczędziłem ale na allegro za tą cenę jest 4 litry.
Mój to Mobil Super 1000 i jest na pewno Mineralny tyle że 5 litrów.

mlun - 19-06-2010, 15:25

O patrz a ja właśnie chciałem się zapytać jak to jest z tymi fakturami bo dziś kupując elementy rozrządu dostałem tylko fakturkę na klub mitsumaniaków i z informacją od pani, że już nie mogą wystawić faktury z tego paragonu na innego klienta.
Czekam w takim razie co tam zdziałasz:)

akbi - 19-06-2010, 16:03

mlun napisał/a:
dostałem tylko fakturkę na klub mitsumaniaków

dostales fakture???
na jakie dane?

mlun - 20-06-2010, 14:56

Widnieje na niej tylko numer klienta i nazwa Mitusbishi Klub Polska.
Dostałem fakturę na ten numer klienta Pani mnie o tym poinformowała jak już zaczęła wystawiać.
Także to niajaka faktura, większy paragon:)