Nasze Miśki - projekt lancer
Marcin-Krak - 25-11-2008, 13:34
Bartek napisał/a: | Gregorbu uprał pasy w pralce - pomogło |
Ale nie na długo.
W sprawie pasów Derpin, patrz PW
tomusn - 25-11-2008, 13:36
Marcin-Krak napisał/a: | W sprawie pasów Derpin, patrz PW | a czemu nie na forum?
Marcin-Krak - 25-11-2008, 13:42
tomusn napisał/a: | a czemu nie na forum? |
Zacytuję nie wprost Gregorbu: chodzi o to, że jest to dość poważna sprawa i dotyczy jakby nie było dość ważnego elementu bezpieczeństwa - ktoś czegoś nie doczyta, albo zrobi nie tak jak trzeba i potem będą problemy.
Poza tym prawa autorskie posiada Grzesiek - a ja Mu tantiemów nie zapłaciłem
tomusn - 25-11-2008, 13:50
tutoriala trzeba by napisać, a nie "wiem, ale nie powiem"
bo mi też się słabo chowają i nie wiem czy mam rozbierać
wichura1 - 25-11-2008, 14:06
Podczas prania trzeba dodać impregnat np: NIKWAX. Pasy staną się na tyle sztywne i śliskie, że zaczną się ładnie cofać.
Matejko - 25-11-2008, 14:22
Derpin napisał/a: | a co do napinaczy to pasażera też? skoro sam jechałem? |
sam jechales a poduszka pasazera wystrzelila - dziwne co ?? to jak myslisz co bedzie z pasami?
i pewnie nie zwijaja sie przez to ze sa wystrzelone, a nie ze brudne
Anonymous - 25-11-2008, 16:12
Marcin-Krak napisał/a: | Bartek napisał/a:
Gregorbu uprał pasy w pralce - pomogło
Ale nie na długo. |
to w końcu pomaga czy nie ? bo jak ma pomóc na miesiąc to daruje sobie roboty a jak na pół roku to się skusze ale najpierw rozbierzemy pas któregoś pasażera
zresztą kubełki idą to może lepiej szelki kupie ?
Matejko napisał/a: | i pewnie nie zwijaja sie przez to ze sa wystrzelone, a nie ze brudne |
a właśnie że tak samo nie zwijały się przed
Cezar - 25-11-2008, 16:18
Derpin napisał/a: | zresztą kubełki idą to może lepiej szelki kupie ? |
podobno jak psiarnia dorwie w szelkach to wali mandatem za brak pasow, ale to podobno
Anonymous - 25-11-2008, 16:25
Cezar napisał/a: | Derpin napisał/a:
zresztą kubełki idą to może lepiej szelki kupie ?
podobno jak psiarnia dorwie w szelkach to wali mandatem za brak pasow, ale to podobno |
2 znajomych jeździ już kupę czasu i jak do tej pory mają spokój, z tym że mają Oni dobre (i drogie) homologowane szelki...
może u Was są tak cięci ?
Cezar - 25-11-2008, 16:28
Cytat: | może u Was są tak cięci ? |
moze i tak, ja szelek to nawet do spodni nie uzywam
Anonymous - 02-12-2008, 22:08
Lancer przez weekend zrobił trasę 1300 km - Szczecin - Holandia - Szczecin, oczywiście wszystko bez najmniejszej awarii, na trasie było kilku chętnych ścigantów ale wiadomo, że odpuszczałem (głupi by było żeby jakaś betka 3 pocieła evo), przed trasą byłem jeszcze na warsztacie i wymieniłem rozrząd następna wymiana gdy silnikowi na szafie stuknie 300 tys ;p (ale to już pewnie nie w tym aucie ;P), dodatkowo przyszły nowe klocki ATE i ogólny przegląd zawieszenie, wszystko celująco czyli tak jak powinno być gdy z przodu niewymienione zostały tylko sprężyny i amorki - ale to na lato.
martwi mnie tylko spalanie które w mieście oscyluje w granicach 12l i tyle też było w trasie gdy go dusiłem ogólnie autko jakieś takie słabe troche czyli pewnie problem z aparatem zapłonowym wraca jak bumerang najpierw rafi teraz ja bez duszenia trasa okolice 10 miasto podobnie...
transport siedzeń z uk opóźnia się...
ale dla zainteresowanych takimi kubłami wrzucam linka:
http://www.moto.allegro.p..._evo_4_5_6.html
rosomak1983 - 02-12-2008, 22:50
Derpin napisał/a: | Szczecin - Holandia - Szczecin, |
fajna traska
Derpin napisał/a: | następna wymiana gdy silnikowi na szafie stuknie 300 tys |
rozumiem ze masz 240 tyś obecnie
Derpin napisał/a: | martwi mnie tylko spalanie które w mieście oscyluje w granicach 12l i tyle też było w trasie gdy go dusiłem ogólnie autko jakieś takie słabe troche czyli pewnie problem z aparatem zapłonowym wraca jak bumerang najpierw rafi teraz ja bez duszenia trasa okolice 10 miasto podobnie. |
No niewiem spalanie dziwne co najmniej... Moze wy z bratem tak jezdzicie po prostu A na serio to trzeba cos z tym zrobic.Silnik 1.3 bedzie podobnie brał na miescie i na trasie ale bez przesady...
Anonymous - 02-12-2008, 22:56
rosomak1983 napisał/a: | fajna traska |
a tam możliwa taka ;p
rosomak1983 napisał/a: |
rozumiem ze masz 240 tyś obecnie |
sie zgadza
Cytat: | No niewiem spalanie dziwne co najmniej... Moze wy z bratem tak jezdzicie po prostu A na serio to trzeba cos z tym zrobic.Silnik 1.3 bedzie podobnie brał na miescie i na trasie ale bez przesady... |
wiesz wcześniej w trasie było w okolicach 7 w mieście w okolicach 9 przy raczej ostrej jeździe... dlatego stawiam na to że pewnie cewka w aparacie powiedziała papa...
rosomak1983 - 02-12-2008, 23:12
Derpin napisał/a: | pewnie cewka w aparacie powiedziała papa. |
jak to poznac, sa jakies objawy poza wzrostem spalania?
Twaróg - 03-12-2008, 10:29
Derpin napisał/a: | Lancer przez weekend zrobił trasę 1300 km - Szczecin - Holandia - Szczecin |
A w jakim miescie byles?
Ja już dwukrotnie w tym roku robilem trase swoim Coltem do przygranicznego Enschede.
Lepiej powiedz co tam robiles ?
|
|
|