To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - projekt lancer

Marcin-Krak - 25-11-2008, 13:34

Bartek napisał/a:
Gregorbu uprał pasy w pralce - pomogło

Ale nie na długo. :wink:

W sprawie pasów Derpin, patrz PW :wink:

tomusn - 25-11-2008, 13:36

Marcin-Krak napisał/a:
W sprawie pasów Derpin, patrz PW
a czemu nie na forum?
Marcin-Krak - 25-11-2008, 13:42

tomusn napisał/a:
a czemu nie na forum?

Zacytuję nie wprost Gregorbu: chodzi o to, że jest to dość poważna sprawa i dotyczy jakby nie było dość ważnego elementu bezpieczeństwa - ktoś czegoś nie doczyta, albo zrobi nie tak jak trzeba i potem będą problemy.
Poza tym prawa autorskie posiada Grzesiek - a ja Mu tantiemów nie zapłaciłem ;)

tomusn - 25-11-2008, 13:50

tutoriala trzeba by napisać, a nie "wiem, ale nie powiem"

bo mi też się słabo chowają i nie wiem czy mam rozbierać

wichura1 - 25-11-2008, 14:06

Podczas prania trzeba dodać impregnat np: NIKWAX. Pasy staną się na tyle sztywne i śliskie, że zaczną się ładnie cofać.
Matejko - 25-11-2008, 14:22

Derpin napisał/a:
a co do napinaczy to pasażera też? skoro sam jechałem?

sam jechales a poduszka pasazera wystrzelila - dziwne co ?? to jak myslisz co bedzie z pasami?

i pewnie nie zwijaja sie przez to ze sa wystrzelone, a nie ze brudne :)

Anonymous - 25-11-2008, 16:12

Marcin-Krak napisał/a:
Bartek napisał/a:
Gregorbu uprał pasy w pralce - pomogło

Ale nie na długo. :wink:

to w końcu pomaga czy nie ? bo jak ma pomóc na miesiąc to daruje sobie roboty a jak na pół roku to się skusze :D ale najpierw rozbierzemy pas któregoś pasażera :D

zresztą kubełki idą to może lepiej szelki kupie ? :roll:

Matejko napisał/a:
i pewnie nie zwijaja sie przez to ze sa wystrzelone, a nie ze brudne :)

a właśnie że tak samo nie zwijały się przed :P

Cezar - 25-11-2008, 16:18

Derpin napisał/a:

podobno jak psiarnia dorwie w szelkach to wali mandatem za brak pasow, ale to podobno :wink:

Anonymous - 25-11-2008, 16:25

Cezar napisał/a:
Derpin napisał/a:

podobno jak psiarnia dorwie w szelkach to wali mandatem za brak pasow, ale to podobno :wink:

2 znajomych jeździ już kupę czasu i jak do tej pory mają spokój, z tym że mają Oni dobre (i drogie) homologowane szelki...

może u Was są tak cięci ?

Cezar - 25-11-2008, 16:28

Cytat:
może u Was są tak cięci ?

moze i tak, ja szelek to nawet do spodni nie uzywam :lol: :wink:

Anonymous - 02-12-2008, 22:08

Lancer przez weekend zrobił trasę 1300 km - Szczecin - Holandia - Szczecin, oczywiście wszystko bez najmniejszej awarii, na trasie było kilku chętnych ścigantów :lol: ale wiadomo, że odpuszczałem (głupi by było żeby jakaś betka 3 pocieła evo), przed trasą byłem jeszcze na warsztacie i wymieniłem rozrząd następna wymiana gdy silnikowi na szafie stuknie 300 tys ;p (ale to już pewnie nie w tym aucie ;P), dodatkowo przyszły nowe klocki ATE i ogólny przegląd zawieszenie, wszystko celująco czyli tak jak powinno być gdy z przodu niewymienione zostały tylko sprężyny i amorki - ale to na lato.

martwi mnie tylko spalanie które w mieście oscyluje w granicach 12l i tyle też było w trasie gdy go dusiłem ogólnie autko jakieś takie słabe troche czyli pewnie problem z aparatem zapłonowym wraca jak bumerang najpierw rafi teraz ja :roll: bez duszenia trasa okolice 10 miasto podobnie...

transport siedzeń z uk opóźnia się... :doubt:

ale dla zainteresowanych takimi kubłami wrzucam linka:

http://www.moto.allegro.p..._evo_4_5_6.html

rosomak1983 - 02-12-2008, 22:50

Derpin napisał/a:
Szczecin - Holandia - Szczecin,

fajna traska :wink:
Derpin napisał/a:
następna wymiana gdy silnikowi na szafie stuknie 300 tys

rozumiem ze masz 240 tyś obecnie
Derpin napisał/a:
martwi mnie tylko spalanie które w mieście oscyluje w granicach 12l i tyle też było w trasie gdy go dusiłem ogólnie autko jakieś takie słabe troche czyli pewnie problem z aparatem zapłonowym wraca jak bumerang najpierw rafi teraz ja :roll: bez duszenia trasa okolice 10 miasto podobnie.

No niewiem spalanie dziwne co najmniej... Moze wy z bratem tak jezdzicie po prostu :P A na serio to trzeba cos z tym zrobic.Silnik 1.3 bedzie podobnie brał na miescie i na trasie ale bez przesady...

Anonymous - 02-12-2008, 22:56

rosomak1983 napisał/a:
fajna traska :wink:

a tam możliwa taka ;p

rosomak1983 napisał/a:

rozumiem ze masz 240 tyś obecnie

sie zgadza

Cytat:
No niewiem spalanie dziwne co najmniej... Moze wy z bratem tak jezdzicie po prostu :P A na serio to trzeba cos z tym zrobic.Silnik 1.3 bedzie podobnie brał na miescie i na trasie ale bez przesady...

wiesz wcześniej w trasie było w okolicach 7 w mieście w okolicach 9 przy raczej ostrej jeździe... dlatego stawiam na to że pewnie cewka w aparacie powiedziała papa...

rosomak1983 - 02-12-2008, 23:12

Derpin napisał/a:
pewnie cewka w aparacie powiedziała papa.

jak to poznac, sa jakies objawy poza wzrostem spalania?

Twaróg - 03-12-2008, 10:29

Derpin napisał/a:
Lancer przez weekend zrobił trasę 1300 km - Szczecin - Holandia - Szczecin

A w jakim miescie byles?
Ja już dwukrotnie w tym roku robilem trase swoim Coltem do przygranicznego Enschede.
Lepiej powiedz co tam robiles ? :)