To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Polarny ninja

rosomak1983 - 25-03-2009, 00:09

Radeon napisał/a:
.Hmm polowałem na białego, a ustrzeliłem czerwonego :(

a ja polowałem na czerownego colta a ustrzeliłem białego lancerka... jestem bardzo zadowolony... :) Do kombi lepszy czerwony lancerek.
Co do tych migaczy to które beda pasowac??? Te clear czy te zwykłe?
Rozpóreczke chyba kupie w sumie nie jest bardzo droga a moze cos da... wypróbuje sie.
Potwór Paweli trzyma sie ładnie ale on ma glebe... i niewiadomo.
Szukam też progów jakis najbardziej prostych... Jakbycie widzieli jakies to dajcie znac.

Radeon - 25-03-2009, 00:38

No ja też na lancerka nie polowałem tylko na Carismę-białą lub srebrną.Jeno się zdecydowałem na to cudo bo co nie obejrzę, posłucham, opukam...Zawory klepią tej klaczy niemiłosiernie.A z tym trzymaniem to myślę, że najwięcej Ci da jednak zglebienie i twardość czego nie polecam ,ale ja to chyba za stary jestem na twarde auto (więc mnie nie słuchaj :wink: )Kiedyś z Reichu jechałem twardziakiem 600 km i uszkodzonym kręgosłupem, dramat.
rosomak1983 - 25-03-2009, 19:30

Na kierownice trafił emblemacik...
Co by tujeszcze zrobic we wnętrzu??? Pozatym ze posprzatac :) Myslałem cos o gałce zmiany biegów z tym ze ta koniecznie zostaje ma fajny wygodny kształt...

Mam ladne ori obramówki klamek (kupiłem) ale niewiem czy je zakładać do tych białych sie za bardzo chyba przyzwyczaiłem...

idas - 25-03-2009, 20:41

Gdzie kupiłeś ten emblemacik kolego ?:) Też bym sobie nakleił bo zamiast klaksonu momo to mam jakiś biedny D&W, a kierownica to momo race:)
P.S. mam taką samą gałkę zmiany biegów tyle, że w kolorze "drewnopodobnym"zamiast białego (bo mam taką okleinę na kokpicie-ale jak będzie kasa to zmienię na pewno bo mi nie pasuje, poza tym konsola środkowa oklejona jest czymś białym gumowatym:/ ), co do gałki to faktycznie wygodna;)
P.S.2 czy wszyscy mitsumaniacy mają takie same breloczki?:D

Marcin-Krak - 25-03-2009, 21:28

rosomak1983 napisał/a:
Co by tujeszcze zrobic we wnętrzu???

Dać jeszcze zapachy na boczne nawiewy :twisted: :twisted:
Białe tarcze zegarów :?: :P

idas napisał/a:

Ja mam inny. Ordżinal z saloonu z Germanii ;)

rosomak1983 - 26-03-2009, 00:05

idas napisał/a:
Gdzie kupiłeś ten emblemacik kolego ?:) Też bym sobie nakleił bo zamiast klaksonu momo to mam jakiś biedny D&W, a kierownica to momo race:)

zrobie Ci za darmo tylko niech bede miał wiecej czasu... podaj na priv średnice klaksonu
idas napisał/a:

sa świetne... :D
Marcin-Krak napisał/a:
Dać jeszcze zapachy na boczne nawiewy :twisted: :twisted:

po stronie kierowcy juz jest :P a na lusterku wisi jeszcze jeden.
Hehe musi mi pachniec w autku.
Marcin-Krak napisał/a:
Białe tarcze zegarów :?: :P

odpada Ori sa najnajNAJ piekniejsze moim zdaniem...

londolut - 26-03-2009, 06:22

rosomak1983 napisał/a:
na lusterku wisi jeszcze jeden
Wooooooo w kształcie Czesława 8) :mrgreen:

rosomak1983 napisał/a:
Racja. Co do gały i obramówek klamek - zrób to na czarno - bitte :mrgreen:
sruba - 26-03-2009, 07:59

skąd masz Czesia ?
ja też chce :D
a londolut ma racje - wyrzuć białe z samochodu. będzie lepiej...

rosomak1983 - 26-03-2009, 08:49

londolut napisał/a:
rosomak1983 napisał/a:
Racja. Co do gały i obramówek klamek - zrób to na czarno - bitte :mrgreen:

klamki czarne czy ori szare? bo jak pisałem mam drugie...
A gałke czym pomalować??? Jakims sprayem do plastiku??? Zależy mi zeby była milutka w dotyku :D (PS Klamki malowałem podkładem po wczesniejszym zjechaniem papierem i resztka lakieru do felg i trzyma sie pieknie :wink: )
sruba napisał/a:
skąd masz Czesia ?
ja też chce :D

kupiłem w Auchan... Byly rózne rodzaje Maślana, Anusiak itp... :wink:

Owczar - 26-03-2009, 12:49

rosomak1983 te zapachy Ci się nie mieszają? ;P Ty może przywykłeś, ale jak ktoś wsiądzie to musi być niezła jazda dla zmysłu powonienia :P
londolut - 26-03-2009, 12:54

rosomak1983 napisał/a:
klamki czarne czy ori szare?
Ori.
rosomak1983 napisał/a:
A gałke czym pomalować??? Jakims sprayem do plastiku?
Kupić ori, za 10-15zł ktoś pewnie ci ją opchnie ;)
rosomak1983 napisał/a:
kupiłem w Auchan... Byly rózne rodzaje Maślana, Anusiak itp... :wink:
JA bym miał całą ekipę na lustrze :D
rosomak1983 - 26-03-2009, 23:27

Ponieważ traktuje ten temat jako mój osobisty dziennik opisze co dzis robiłem zeby potem było co wspominać.. :D
Zrobiłem podmianke przepustnicy z colta kolegi (który zreszta przekonał mnie do mitsu...)
Operacja przebiegła w miare sprawnie i bez komplikacji...

No i niestety okazało sie ze chyba to nie przepustnica (kompletna).
Tuz po założeniu co prawda na cotlowej przepust. ładnie trzymał obroty i nawet na obciazeniu odbiornikami było OK. Jednak pojachałem na przejażdzke i na jego przepustnicy lancerek mi gasł sopadały obroty do zera co na mojej nigdy nie mialem.. :shock: Niewiem czemu tak. Co prawda weżyki i inne pierdółki założyłem tylko prowizporycznie... Moze dlatego niewiem...
W kazdym badz razie przepustnica raczej jest sprawna moja... Co teraz?

sruba - 28-03-2009, 22:10

ze sie nie bede wglebial w przeszlosc - faluja ci obroty na jalowym biegu ? gasnie ?
rosomak1983 - 29-03-2009, 00:42

Co do obrotów to trzymaja ładnie dopóki nie włacze dmuchawy i ogrzewania szyby tylnej... W sumie nie ma wtedy falowania tylko po prostu spadek do 400-500. Na mojej przepsutnicy nigdy nie zgasł. W sumie to nic strasznego ale jeszcze powalcze. Przepływomierz? Alternator?
karolgt - 29-03-2009, 00:48

rosomak1983 napisał/a:
Co do obrotów to trzymaja ładnie dopóki nie włacze dmuchawy i ogrzewania świateł... W sumie nie ma wtedy falowania tylko po prostu spadek do 400-500. Na mojej przepsutnicy nigdy nie zgasł. W sumie to nic strasznego ale jeszcze powalcze.

na dmuchawie u mnie jest ok, ale wciśnięcie obu elektrycznych szyb na maxa w góre (albo w dół) i przytrzymanie ich też daje taki sam skutek. I to w kilku coltach już takie coś widziałem.