[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Twój pierwszy problem z nowym lancerem.
Trik - 24-02-2009, 21:27
Aa, no to fajnie.
Miłego smigania.
Po jakimś czasie przewrażliwiony słuch zacznie zanikać .
tomekrvf - 24-02-2009, 21:33
dwakola napisał/a: | Ale jest to dla mnie dosc dziwne mimo wszystko ze odglos wlaczania klimy (chociaz przy wylaczonej klimie (przyciskiem) a wlaczonych wiatrakach jest ten efekt) jest naprawde dosc glosny.. |
Kwestia wygłuszenia samochodu
Radassss - 24-02-2009, 21:40
to nie jest kwestia wygluszenia, bo jednak wiekszosc nie ma takich odczuc jak dwakola faktycznie moglo sie cos odgiac czy cos w tym stylu wiadomo wystarczy podjechac pod wysoki kraweznik, jakis kamien pojsc po podwoziu i juz moze cos nie tak dzialac..., zeby nie bylo nie mowie ze Lancer ma super wyglusznie bo takiego nie ma, wg mnie jest dosyc glosny
tomekrvf - 24-02-2009, 21:42
Radassss napisał/a: | faktycznie moglo sie cos odgiac czy cos w tym stylu wiadomo wystarczy dojechac pod wysoki kraweznik, jakis kamien pojsc po podwoziu i juz moze cos nie tak dzialac..., |
Sprzęgło kompresora raczej się nie wygnie od tego
Anonymous - 24-02-2009, 21:43
Radassss napisał/a: | .... nie mowie ze Lancer ma super wyglusznie bo takiego nie ma, wg mnie jest dosyc glosny |
Nie jeździłeś Coltem
Radassss - 24-02-2009, 21:45
taaaaaaaa i np wal korbowy tez sie nie urwal, tylko co z tego, napewno to nie jest kwestia wygluszenia tylko cos jest poprostu nie tak
[ Dodano: 24-02-2009, 21:47 ]
jaceksu25 napisał/a: | Radassss napisał/a: | .... nie mowie ze Lancer ma super wyglusznie bo takiego nie ma, wg mnie jest dosyc glosny |
Nie jeździłeś Coltem |
duzo trace??
ale spoko jezdzilem przez 2 miechy nubira z rozwalona uszczelka przy kolektorze wydechowym... wiec wiem co to jest jezdzic w delikatnie mowiac "halasie"
tomekrvf - 24-02-2009, 21:52
Radassss napisał/a: | tylko co z tego, napewno to nie jest kwestia wygluszenia tylko cos jest poprostu nie tak |
No tak. Coś jest nie tak z wygłuszeniem. Masz rację.
Jedni zwracają uwagę na różne odgłosy w samochodzie inni nie. W tym leży problem.
Trik - 24-02-2009, 21:52
Mam propozycje na poranną rozgrzewkę. Kto ma ochotę sprawdzić w swoich egzęplarzach to cykanie?
Bo może ja też mam coś odgięte? W prawdzie na krawężniki nie wskakuję ale ulice sa jakie są. Albo wygłuszenie naszych aut jest różne w zależności od wersji.
Anonymous - 24-02-2009, 21:59
Trudno jest cokolwiek powiedzieć na temat hałasów wsłuchując się w forum
Jednak jak to w życiu bywa zdarzają się anomalie poza przeczulonymi właścicielami. Więc sprawa niewyjaśniona niech zostanie na chwilę obecną podejrzeniem usterki. W przeciwnym wypadku można się sparzyć
POZDRO.
Trik - 24-02-2009, 22:01
Tak odnosnie hałasów słyszanych przez właścicieli nowo nabytych pojazdów
Słyszałem o przypadku, w którym coś niesamowicie stukało w czasie jazdy w penej nówce Cari. Pan pojechał do ASO zbulwersowany. Pan Serwisant wsiadł z jegomosciem na jazdę. No i faktycznie coś stuka. Zonk. Poczym wyjął ze schowka długopis i walenie ustało.
lukas1 - 24-02-2009, 22:10
Wiatjcie drodzy Koledzy,
Troche inny temat: Dzis po okolo godzinnym postoju gdy próbowałem odpalic Lancerka- LIPA,
żęził i po około 5-7 sek ciągłej próby zakonczyłem ją, po chwili postanowiłem raz jeszcze i dopiero po 4-5 sek zaskoczył, nastepne 3 razy byłe oki.
Lampka ostrzegawcza ładowania gasnie po rozruchu- wyglada na ok
Powinienem dzwonic na assistance przy następnej nieudanej probiie????????????
Auto dopiero zrobiło 700 km.
tomekrvf - 24-02-2009, 22:16
jaceksu25 napisał/a: | Jednak jak to w życiu bywa zdarzają się anomalie poza przeczulonymi właścicielami. |
W 0.01% przypadków
Anonymous - 24-02-2009, 22:18
tomekrvf napisał/a: | jaceksu25 napisał/a: | Jednak jak to w życiu bywa zdarzają się anomalie poza przeczulonymi właścicielami. |
W 0.01% przypadków |
i jak zwykle ja na ten odsetek się załapuję
michaello - 24-02-2009, 22:27
Lukas1:
Mnie podobne objawy zdarzyly się dwukrotnie w odstepie 2 moze 3 miesięcy. W związku z tym, ze to sporadyczna usterka (paliwo lub po prostu kaprys) nie przejmuje się tym jak na razie.
Luk - 24-02-2009, 22:28
Trik napisał/a: | Mam propozycje na poranną rozgrzewkę. Kto ma ochotę sprawdzić w swoich egzęplarzach to cykanie?
Bo może ja też mam coś odgięte? W prawdzie na krawężniki nie wskakuję ale ulice sa jakie są. Albo wygłuszenie naszych aut jest różne w zależności od wersji. |
Ja nie muszę czekać do rana U mnie cyka aż miło! Po prostu załącza się przekaźnik wiatraka, albo termostat, a że usytułowany jest pewnie w miarę "na wierzchu" to go po prostu słychać. Przynajmniej wiadomo, kiedy się ogrzewanie włącza
|
|
|