[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Sedan czy Sportback
Mac_Man1 - 11-12-2009, 23:14
Tak sobie przglądnąłem wątek od początku i nieźle się ubawiłem Zauważyłem, że na siódmej stronie ktoś trafnie go podsumował
Nieposiadacz napisał/a: | Zachowujecie się jak dzieci. A posty widzę w stylu "każdy chwali to co ma". |
A mi się sedan podoba mimo, że kupiłem SB'a. A wybrałem go dlatego, że wcześniej jeździłem sedanem - co z tego, że miał całkiem spory bagażnik (Megane Classic) jak "prowadził" do niego mały otwór. Postanowiłem, że kolejnym samochodem będzie hatchback (czy jak niektórzy twierdzą lifback) i tyle I moim skromnym zdaniem ciężko jest powiedzieć który jest ładniejszy .... jeden i drugi jest po prostu inny .... jeden to Sedan a drugi Sportback
Mr.U - 12-12-2009, 22:51
Mac_Man1 napisał/a: |
A mi się sedan podoba mimo, że kupiłem SB'a. A wybrałem go dlatego, że ..... |
.... nie było już sedanów DID w promocji
Gdyby był sedan, wziałbym sedan. Ma piękny przód i tył, a SB ma bardzo piękny przód i dziadoski tył...
Na pocieszenie sie pocieszam, że mogę wsadzić tam lodówkę
Realista - 13-12-2009, 20:29
Mr.U napisał/a: |
............., a SB ma bardzo piękny przód i dziadoski tył..: |
Moim zdaniem ma piękny przód i bardzo oryginalny, dynamiczny tył. Kwestia gusty z tym tyłem. Dla mnie jak najbardziej to atut tego auta.
mazin - 13-12-2009, 21:56
Realista napisał/a: | Mr.U napisał/a: |
............., a SB ma bardzo piękny przód i dziadoski tył..: |
Moim zdaniem ma piękny przód i bardzo oryginalny, dynamiczny tył. Kwestia gusty z tym tyłem. Dla mnie jak najbardziej to atut tego auta. |
Bo o gustach się nie dyskutuje Szczególnie w dziale technicznym - sami sprawdźcie!
Jedni lubią biodrzaste, inni mają pederastyczne upodobania i wąskie biodra
Ja tam lubię SB i już!
Lestat - 14-12-2009, 11:57
Ja uwazam ze tyleczek SB jest wielce zacny
bastek - 15-12-2009, 09:22
ej, koledzy i koleżanki...
siedzę sobie w pracy, czekam na pacjentów wygladam przez okno i mordka mi sie usmiecha jak patrzę na moje autko....
a perspektywę mam najlepszą - lekko z góry i boku, mocno z przodu
i kuferek piekny widać, sedanowy
jak dziecko, nieprawdaż?
adalbert7 - 15-12-2009, 18:23
Całe szczęście, że sedanik nie został tak poniżony jak SB:
http://moto.onet.pl/137953,5746202,2,zdjecie.html
Anonymous - 15-12-2009, 18:41
faktycznie masakra........... ale trochę prawdy w tym jest..........sedan to sedan
Biodar - 15-12-2009, 21:44
Zauważyłem, że teraz pod koniec roku w salonie stoją praktycznie same SB - wytłumaczenie jest proste---> sedany schodziły natychmiast i dawno sie sprzedały
Lestat - 16-12-2009, 06:59
Biodar napisał/a: | Zauważyłem, że teraz pod koniec roku w salonie stoją praktycznie same SB - wytłumaczenie jest proste---> sedany schodziły natychmiast i dawno sie sprzedały |
Nic bardziej mylnego...http://motoryzacja.interi...subishi,1391527 i ponizej cytat:
" ciągu dziesięciu miesięcy tego roku najpopularniejszym Mitsubishi okazał się lancer - sprzedano 3081 takich aut - 1221 lancerów sedan (o ponad 80% więcej niż w tym samym okresie 2008 roku), 1780 lancerów sportback (dziewięciokrotnie więcej) i 80 lancerów evolution (o ponad 90% więcej). "
Wiec to ze stoi wiecej lancerow Sportback jest efektem wiekszego popytu a nie faktu wczesniejszego sprzedania sedanow a co za tym idzie taki wzrost popularnosci tej wersji nadwozia dowodzi ze SPORTBACK JEST ŁADNIEJSZY AMEN!
Trik - 16-12-2009, 07:46
Niestety teraz stoi ich więcej, bo zostały pwenie zamówione te bez Vat. I to jest efekt zwiększonego popytu na Sportbacka, czyli praktyczność podatkowa, a dopiero potem połowiczna jego uroda.
No moze uroda do tylnych drzwi
Lestat - 16-12-2009, 07:57
No coz mozemy tylko domniemywac
Hubeeert - 16-12-2009, 08:08
Mi bardziej podoba się sedan, Ariaadna wybrała Sportbacka. Oczywiście szanuję jej wybór ale zdania nie zmienię.
Co do praktyczności - SB ma zdecydowanie lepiej rozwiązany bagażnik, ale zdecydowanie gorszą widoczność do tyłu.
jaca71 - 16-12-2009, 08:59
W hucznych zapowiedziach Mitsubishi po wprowadzeniu wersji SB padło twierdzenie że spodziewany jest udział Sportbacka w sprzedaży do 70%. Trochę mi się śmiać z tego chciało, ale wygląda że mieli rację.
Cytat: | Co do praktyczności - SB ma zdecydowanie lepiej rozwiązany bagażnik |
W czym się to objawia? Podwójna podłoga i organizatory po bokach czy coś jeszcze?
Co do widoczności do tyły to w sedanie jest super, 100x lepsza niż w civic 5dr VIgen, sporo lepsza niż w corsie B 3dr.
Za to do przodu jest masakra. Skręt w lewo na skrzyżowaniu to jazda w ciemno - lewy słupek zasłania całkiem pasy na ulicy, w którą się skręca. Przejazd kolejowy lekko skośny - najczęściej środkowy słupek wszystko zasłania.
macior - 16-12-2009, 09:18
jaca71 napisał/a: | Skręt w lewo na skrzyżowaniu to jazda w ciemno - lewy słupek zasłania całkiem pasy na ulicy, w którą się skręca |
to na ręcznym, drifcik i widać w szybie przedniej
ale bardziej niż złupek w skodzie fobii to chyba nie zasłania ...?
|
|
|