To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Szpala85 i tym razem Galant

areksz121 - 19-11-2010, 22:18

szpala85, swoją drogą zauważyłem że nie masz jednej śrubki przy osłonie rozrządu :D Czy to fabrycznie tak jest? Bo u mnie w tym samym miejscu brakuje :D
szpala85 - 19-11-2010, 22:23

areksz121, :mrgreen: kruca fix napisze ci tak .... .... nie mam zielonego pojęcia :mrgreen: .... i nie pamiętam czy ją odkręcałem :roll: ale w jakim celu :roll: ... chyba że ze śrubką było jakieś mocowanie kabli czy czegoś :roll: :mrgreen: .....

tak to jest jak składam coś i zostaje mi garść śrubek :lol:

szpala85 - 28-11-2010, 21:21

Jako że zrobiłem z siebie Idiotę ( wymieniając sprawny alternator na inny sprawny alternator i to wszystko przez miernik ) postanowiłem dzisiaj zrobić coś pożytecznego ..... :mrgreen: ...

zrobiłem w końcu podświetlanie wskazówek :mrgreen: !!!!!

oto efekty mojej pracy - zdjęcia :

Plątanina kabelków i przekaźników :wink:

i Filmik :
http://www.youtube.com/watch?v=308ocophMy4

mam nadzieję ze się wam podoba :wink: mi szczególnie podobają się czerwone wskazówki :twisted:

mkm - 28-11-2010, 21:33

Ładnie, ale jak na mój gust odrobinę za mocne wskazówki (chyba, ze to wina sprzętu fotonagrywającego).
szpala85 - 28-11-2010, 21:37

mkm, dokładnie :wink: zdjęcia robione tel. więc wiadomo o co chodzi :wink:
na żywo nie rażą po oczach i najważniejsze mają bardzo dobry kontrast ... prawie jak "High Contrast" z EAx :lol:

mkm - 28-11-2010, 21:41

No to w takim razie wypas.
Podłącz jeszcze pod siebie, żeby zmieniały kolor w zależności od nastroju kierowcy i będzie megawypas. :biggrin:
A tak na serio... Każdą wskazówkę Miśka można tak stuningować? W sensie czy w Colcie też :P ?

jkrzysztof80 - 28-11-2010, 21:51

szpala85, super to wyszło, przyciemnianie ci działa? Chyba będę zaraz Legnuma i Colcika przerabiał :D
robertdg - 28-11-2010, 21:52

Bajer, teraz umieść manual dla forumowiczów ;-)
szpala85 - 28-11-2010, 22:00

jeżeli chodzi o przyciemnienie to działa na białym kolorze normalnie , a na czerwonym jak dam max ściemnianie to słyszę że przekaźniki pstrykają ( czyli napięcie jest dla nich za niskie ) ale to dla mnie pikuś muszę tylko znaleźć gdzieś indziej zasilanie dla przekaźników

mkm, oczywiście że można zrobić do Colta :wink: o ile pamiętam to wskazówki są podobne ... tylko jest to troszkę upierdliwe zajęcie .. najgorsze nie jest przyklejanie dwóch diod do spodu wskazówki , najgorsze jest rozprowadzenie tych cieniutkich kabelków tak aby nie przeszkadzały w pracy wskazówki :wink:

Wszyc - 28-11-2010, 22:12

Szpala zamawiam drugi zestaw po świętach prześle Ci zegary haha :P nie no żartuję :D zobaczysz co ja mam w planach za to :P
szpala85 - 29-11-2010, 18:23

Wszyc, dawaj pisz co tam masz w zanadrzu :mrgreen:
Wszyc - 29-11-2010, 21:59

A sobie kombinuję :P by wcisnąć po lewej wskaźnik ciśnienia oleju podobny do tego od temp. wody :P ( wszystko już przeniesione wskaźnik paliwa działa :P )

szpala85 - 30-11-2010, 16:00

Wszyc, :shock: jak ci się udało zmieścić tam wskaźnik paliwa :shock: i naprawdę on działa :shock:

btw. miśki w garażu :mrgreen: bo im zimno :lol: :

Wszyc - 30-11-2010, 17:21

Wypaliłem wszystko co było za i przeszkadzało :D tam bodajże powinny być lampki od regulowanego zawieszenia nie mam takich gadżetów więc nie było mi potrzebne wszystko co jest za :P podłączenie banalne kabelki poprowadziłem z miejsca gdzie wcześniej był wskaźnik :D pozostało przenieść lampkę od otwartych drzwi od rezerwy i od spryskiwaczy :P mam dużo opcji bo nie mam tempomatu odpada lampka cruise odpada lampka przegrzania automatu bo nie mam automatu odpada lampka od 4WS bo nie mam więc mogę montować gdzie chcę :D
szpala85 - 30-11-2010, 21:48

Wszyc, no tak :mrgreen: .... tak jak u mnie jak nie idzie to lutownica w łapę i wypalamy :mrgreen: ..... powodzenia :mrgreen:

nie wiem czy to przypadek czy może coś zamarzło ?? ale nie wywala mi już błędu ABS i TCL ... a może zmiana regulatora miała wpływ ?? nie wiem ale wiem że już nie świecą mi się kontrolki :mrgreen: hura :lol: