[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - System audio w lancerach
Golotheman - 03-12-2015, 07:25
Czyli to, że mam BT u siebie nie znaczy, że dam radę zamontować USB do tego. Jest to jeden moduł z tego wnioskuję ? Mam wszystko, tylko nie usb
zoy - 06-12-2015, 06:40
Hej,
mam pytanie do GSRa (2012 USA) z fabryczną instalacją rockford fosgate oraz fabryczne hands free BT i modułem iPoda przełożyłem Navi model N-01 z MRa (2009 US).
Sama stacja działa poprawnie, oczywiście z wyjątkami jak to w amerykanach (pasmo w radiu nieparzyste, brak RDS itd) najbardziej jednak martwi mnie fakt że straciłem dostęp do zestawu hands free BT, klawisze na kierownicy stały się nie aktywne itd. Analogicznie jest z obsługą modułu iPoda (przy czym po podłączeniu po kablu iPhony przechodzą w stan odtwarzania muzyki) itd. Po wpięciu się do ECU, wszystkie moduły są aktywne, niestety pojawia się time out, co oznacza że jest problem z połączeniem moduł - jednostka.
Tu pytanie:
N-01 - nie jest w stanie obsłużyć ww. moduły ?
Czy istnieją jakieś różnice w wiązce audio pomiędzy 2009 a 2012 ?
Za pomoc będę wdzięczny.
tokyo - 07-12-2015, 22:15
Witam
Navi N-1 nie dziala z modulem BT/USB.
Stacje ktore beda dzialac poprawnie to n4,n5,n6 oraz europa e4,e5,e6, zestaw multimedialny po zmianie pinow oraz navi w11,w12,w13 i e11 rowniez po zmianie pinow bo uwalisz magistrale can
brombi - 08-01-2016, 22:17
Witam doczekalem sie scosche ramki,jedzie do mnie juz sony xav-65 ,tuba i piecyk jbl juz czeka,mam juz kostke przejsciowke na razie bez can.Niby powinno pasowac wszystko ale dla pewnosci szukam schematu kostki orygnalnej kolory i "znaczenie" gdyby Ktos mogl pomoc jesli jest na forum to sorry ale przeszukalem juz caly net i mam pewne watpliwosci.
[ Dodano: 08-01-2016, 23:26 ]
....no i jak mozna kolorki kabli wstecznego w wiazce(do kamerki)
brylekVFR - 09-01-2016, 20:56
Mam pytanie a kamerkę. Gdzie Macie zamontowane kamery cofania z SB? W lampce podświetlenia tablicy czy w tej wnęce po lewej od lampki i wtedy kamerka z Outlandera?
O taka:
Arczi89 - 10-01-2016, 10:00
ja mam we wnęce. Tylko te chińskie kamerki z allegro długo nie pochodzą jak coś.
Mateusz42111 - 10-02-2016, 18:14 Temat postu: Lqncer x i wzmacniacz ? Czy jest wyjście ? Witam. Mam pytanie odnośnie radia oryginalnego od lancera x czy posiada wyjście na wzmacniacz ? Bo rockford ma subwoofer i jak on jest podłączony? Jeżeli nie ma w normalnym wyjścia na wzmaka to czy jest w tym rockford?
Arczi89 - 10-02-2016, 20:28
Radio jest takie same z systemem RF czy bez.
Jeżeli chcesz mieć aftermarketowy wzmacniacz w Lancerze to tylko i wyłącznie zostaje ci Adapter z głośników na RCA.
Ja u siebie miałem Wzmacniacz + Skrzynia + odseparowany przód ze wzmacniacza, a teraz mam RockfordFostage.
BTW Było o tym na forum już.
Mateusz42111 - 10-02-2016, 20:39
Dzięki wielkie. Szukałem ale nie mogłem znaleźć. Sorka
marcink - 17-02-2016, 18:56
Zastanawiam się jeszcze nad audio.. Sluchałem RF na postoju u golotheman i jest różnica, ale nie jakaś spektakularna (w moim odczuciu). Mam zgryz, bo może seryjne głośniki w wyciszonym wnętrzu dostaną skrzydeł, a może lepiej iść od razu w rockforda, by nie rozbierać wnętrza co chwila.. Nie chodzi mi o moc i robienie dyskoteki na kółkach, ale fajne czyste brzmienie także na trasie.
tyku - 17-02-2016, 19:12
marcink napisał/a: | Sluchałem RF na postoju u golotheman i jest różnica, ale nie jakaś spektakularna (w moim odczuciu). |
Brak mi słów.
marcink napisał/a: | by nie rozbierać wnętrza co chwila.. |
Z tym się zgodzę.
marcink napisał/a: | a może lepiej iść od razu w rockforda |
Zawsze można założyć jakiś lepszy sprzęt od seryjnego Rockforda.
Golotheman - 18-02-2016, 07:02
marcink, ale u mnie jeszcze wyciszenie jest fabryka i raczej się na to nie zdecyduję z powodu braku funduszy. Czy gra lepiej ? Może na postoju lepiej. I wszystko zależy od rodzaju muzyki. Na fabrycznym RF, bardzo szybko ucieka średnica, a dół zaczyna dziwnie dudnić. Sub w bagażniku a ten dźwięk po prostu ucieka dobry zestaw do jakiegoś techno, umcyków itp. Ale na rock, jakiś metal czy coś instrumentalnego to niestety słabo słabo... im więcej polifonii tym jest gorzej i wszystko się nakłada na siebie i wypłaszcza. EQ niewiele pomaga.. Aż się boje co będzie na 18" w lecie..
Robert_N - 18-02-2016, 09:09
Golotheman napisał/a: | Aż się boje co będzie na 18" w lecie.. |
dodatkowe dźwięki z zawieszenia
marcink - 11-05-2016, 20:22
Mam wrażenie, że niskie tony się popsuły z czasem, głośniki (lub boczki drzwi?) czasami zatrzeszczą Pozbyłem się już wątpliwości w to czy wymieniać głośniki, teraz pytanie na jakie.. Zestaw RF ma ten plus, że jest plug&play, ale jak już dłubać to może z rozmachem
Arczi89 - 11-05-2016, 22:19
Jakbyś chciał posłuchać RF to ja aktualnie siedzę w Krakowie tylko czasu mam trochę mało
|
|
|