[02-06]Lancer CS0 - Tarcze i klocki
Youtro - 25-01-2014, 21:41
mam tarcze blue printy, zrobiłem jakieś 3 tys km i narazie chamują bardzo dobrze
honor - 25-01-2014, 22:03
yamot napisał/a: | Zdecydowałem się na Tarcze ATE klocki TRW - mechanik odpowiedział mi że to przerost formy nad treścią.
Części chcę kupić osobiście w Inter Cars mam nadzieje że kupię dobre. |
Jeśli proponował Blueprinty jako najlepsze to pogratulować .
Masz jakieś zniżki w IC? Bo ceny bez zniżek to oni mają kosmiczne. Wysyłkowo z pewnego źródła można kupić 25-35% taniej. Jaką masz wersję silnikową?
Hornet - 26-01-2014, 08:21
smk napisał/a: | OYODO ale tarcze mam z tyłu - bez problemów
Na przodzie mam Komplet TRW (tarcze + klocki) - ZERO PROBLEMÓW i cena przyzwoita. |
Mam ten sam komplet plus klocki TRW z tyłu. I jak na razie bez problemów ( 7 tyś od wymiany)
honor napisał/a: | Masz jakieś zniżki w IC? Bo ceny bez zniżek to oni mają kosmiczne. |
Kiedyś na kartę klubową wszyscy mieliśmy zniżki, czy to teraz działa to nie jestem pewien, bo nie ma jak zweryfikować, choć ostatnio babeczka przy zakupach mi powiedziała, że rabat został uwzględniony...
yamot - 26-01-2014, 09:25
za tarcze dałem 480 netto
za klocki 130 netto
Mam nadzieję że się nie pokrzywią.
[ Dodano: 02-02-2014, 21:39 ]
Tarcze klocki zamontowane przy okazji wymiany rozrządu, jutro je testuje na trasie 350 km.
Będę starał się ostro nie hamować żeby je dobrze dotrzeć
[ Dodano: 05-02-2014, 09:25 ]
pięknie hamuje
delbana - 25-06-2014, 20:32 Temat postu: wymiana klockow hamulcowych-ktos ma instrukcje? hej
wymienial ktos klocki hamulcowe?trudne to jest?jakas instrukcja?
i jakie klocki polecacie.teraz nie wiem jakie mam ale pyla strasznie i estetycznie kijowo to wyglada. mechanik polecal mi firmy apec,nie znam szczerze powiem
krzychu - 25-06-2014, 20:38
http://forum.mitsumaniaki...1315882#1315882
Przeczytaj moje komentarze. Zaciski z przodu są identyczne. Ja drugi raz jeżdżę na TRW, ale to miękkie klocki.
Możesz kupić ATE są twardsze. Ale nie polecam za twardych bo potem łatwo wichrują tarcze.
delbana - 26-07-2014, 13:05
Czy zna ktoś klocki japancar.
kwi84567 - 29-07-2014, 14:58
A co mi powiecie o takich (mniej więcej) tarczach http://www.nowe-hamulce.p...2,0,161,df4973/ ? Mam okazję za dobrą kasę je dorwać, TRW niby robi w porządku części, polecacie?
krzychu - 29-07-2014, 18:14
Ale do czego potrzebujesz? W podpisie masz dziwne rzeczy wpisane...
To jest tylna tarcza więc ogólnie każda będzie podobna... A samo TRW no jak to napisałeś "w porządku"...
kwi84567 - 30-07-2014, 08:26
Faktycznie podałem link do tylnych tarcz, ogólnie mam możliwość mieć komplet w atrakcyjnej cenie i głównie chodziło mi o tego producenta, czy kupując TRW mogę być pewny, że po 2 miesiącach nie trzeba będzie szukać nowych tarcz. Tarcze są potrzebne do Lancera.
krzychu - 30-07-2014, 08:28
Pewnym nigdy nie będziesz... Każda tarcza może się skrzywić w Lancerze... A TRW to średnia półka do normalnej jazdy.
Jak się wichrują to warto zwrócić uwagę na styl jazdy (nie hamować z góry hamulcami tylko silnikiem, po ostrym hamowaniu nie stać na wciśniętym do podłogi hamulcu tylko zaciągnąć ręczny żeby tarcza nie stygła naprężona)...
Misiek :) - 30-07-2014, 09:21
A czy DBA są dobrym rozwiązaniem? Miałem EBC i się pogieły
smk - 30-07-2014, 09:24
Ja mam na przodzie komplet TRW od ok 35 tyś i nic się nie dzieje. Klocek chyba ten bardziej miękki. Ważne aby przez jakieś 200 km nie katować hampli tylko spokojnie hamować.
Jestem z nich bardzo zadowolony.
krzychu - 30-07-2014, 09:48
Misiek napisał/a: | A czy DBA są dobrym rozwiązaniem? Miałem EBC i się pogieły |
Próbuj, moim zdaniem dużo bardziej renomowana firma. Do tego masz takie paski z temperaturą tarczy. Tylko zastanawiam się czy one zmieniają kolor na stałe czy tylko podczas osiągnięcia tej temperatury...
Tylko w Twoim wypadku już dawno bym szukał zacisków, jarzm (choć czasem może być tez potrzebna piasta) z Outlandera.... A jak nie z Outlandera to ASX-a mogą pasować P&P... Trzeba by sprawdzić. W Outalnderze masz 294x24 i większy klocek, ASX ma 294x26 i klocek taki sam jak w Lancerze... Ogólnie układ w ASX-ie (stosowany w Lancerze 2,4 w USA i chyba RA, a także np. w Jeep Compas) wygląda ciekawie (powinien mieć największa pojemność cieplną). Tylko zamienników tarcz na chwilę mało i nie widzę wyczynowych jak EBC czy DBA...
Tak offtopic ja ujeżdżam już od jakiegoś 1500km Mikody nacinane (bez nawiertów) przód tył + klocki TRW.... Skuteczność mocno na plus. Dość mocno jest wyczuwalne lepsze hamowanie po lekki rozgrzaniu (wystarczy krótkie tak zmniejszenie prędkości o 30km/h), przy następnym naciśnięciu hamulec mocniej reaguje przy lekkim naciśnięciu. Dźwięk przy hamowaniu ze 140km/h przypomina lądowanie bombowca, ale przy prędkościach 50-80km/h jest ok, prawie niezauważalny.
kgebczyk - 30-07-2014, 14:04
Krzychu a jaki zestaw z tzw górnej półki byś polecił? Ja już trochę jestem zmęczony tematem tarcz w CS0. Po 8kkm zwichrowały mi się TRW w parze z klockami Textara... Moja jazda to 200km dziennie z czego 80% drogą szybkiego ruchu. Jazda przeważnie normalna, czasem dynamiczna ale bez pałowania. I co tu z tym fantem zrobić
|
|
|