To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Regeneracja zawieszenia

Krejzi - 23-09-2011, 18:37

Ja ostatnoi mialem niemiłą przygode i nadal mam.
Wymieniłem sobie banany i proste na SLR plus wymienilem koncowki i drazki na yamoto oraz łoczniki na oyodo.
Wszystko ładnie pieknie, ale ... nie wiem czego to wina ale chyba mechaników o zgrozo zleciała nakretka z proste i wypiął mi sie, na szczescie przy parkowaniu i zaraz koło jakiegos warsztatu ( - 55 złz budrzetu ) . nakretki nei dało sie spowrotem wkrecic wiec cos tam porzezbił i powiedziałze teraz nei wypadnie, przy okazjii sprawdził reszte i jest ok. ( i przy okazji podnoszac mi samochod wgniótł mi podłoge !!!! czego wczesniej nie zauwazyłem i teraz mam mega babola, załamka ).

mam jeszcze jedną zagwozdke/problem przy skrecaniu w prawo wszytko jest ładnie elegancko - skrecam odbija - natomiast przy skrece w lewo w pewnym momencie kierownica sama zaczyna uciekac w lewo i juz nie odbija, co to moze byc ? ( wypiety wahacz był wlasnie z lewej strony ).
Jestem załamany nie dosc ze zawieszenie niezle trzepie po kieszeni to jeszcze takie babole.

komarsnk - 23-09-2011, 21:36

Krejzi napisał/a:
mam jeszcze jedną zagwozdke/problem przy skrecaniu w prawo wszytko jest ładnie elegancko - skrecam odbija - natomiast przy skrece w lewo w pewnym momencie kierownica sama zaczyna uciekac w lewo i juz nie odbija, co to moze byc ? ( wypiety wahacz był wlasnie z lewej strony ).

A robiłeś zbieżność po tych wszystkich wymianach? Może po wypięciu tego jednego wahacza uciekła zbieżność na tym jednym kole?

Krejzi - 23-09-2011, 21:44

Zdawało mi sie, ze to tez wystepowało przed wypieciem, z drugiej strony ja kluzowała sie ta śruba to w ogóle strasznie sie zachowywał, załamie sie z tym autem, tak strasznie go lubie i tak strasznie mnie wkurza. Pojade jeszcze raz na zbieżność ( po wymianie tego wszystkiego oczywiscie ustawiłem zbieżność ) . Oby to było tylko to bo będe płakał.:P
komarsnk - 23-09-2011, 22:36

Krejzi napisał/a:
Zdawało mi sie, ze to tez wystepowało przed wypieciem, z drugiej strony ja kluzowała sie ta śruba to w ogóle strasznie sie zachowywał, załamie sie z tym autem, tak strasznie go lubie i tak strasznie mnie wkurza. Pojade jeszcze raz na zbieżność ( po wymianie tego wszystkiego oczywiscie ustawiłem zbieżność ) . Oby to było tylko to bo będe płakał.:P

Bo niestety trzeba sie pogodzić z faktem, że zawieszenie w Galancie może nie jest cudem techniki ale nie jest też specjalnie proste w serwisowaniu. Trzeba znaleźć sobie warsztat, który zna się na rzeczy... Czasem lepiej dać raz kilka stówek więcej niż później dokładać często większe kwoty i tracić czas. Pozdro

Rafal_Szczecin - 23-09-2011, 23:13

Maciek w najblizszych dniach bedzie zawozil wahacze do regeneracji w szczecinie, wiec kolejny klubowicz bedzie mogl sie wypowiedziec na temat jakosci regeneracji naszych prostych i bananow
Hugo - 24-09-2011, 11:15

Krejzi napisał/a:
zleciała nakretka z proste
To co mechanik ją położył na gwincie? Co za debile próbują naprawiać auta w tym kraju?
Krejzi - 24-09-2011, 22:51

no zleciała, ale potem nei dało sie jej nakręcić spowrotem bo krecila sie w kółko, wiec po prostu podejzewam ze przykrecili krzywo i na chama i rozwalili gwint. i teraz ten drugi mechanik ktory to poprawiał smiał sie z poprzednika, a sam wgniótł mi podnosnikiem podłoge. ręce opadają.
TRAWOR76 - 25-09-2011, 00:28

dobre...naprawde rece załamać ,a tam w Lublinie przeciez tyle fachowców od Mitsu ,odezwij się do Paweli jak nie to podam tel co gosć 20-lat naprawia Mitsubishi tam własnie w LBL
Krejzi - 25-09-2011, 09:00

no dobra ,a czy ktos ma jeszcze jakies sugestie co do tego " samoistnego skrecania " w lewo ? bo to niestety nie zbieżność. znajomy powiedział mi ze to moze byc maglownica ze cos tam przeskakuje (?).
Andrew - 25-09-2011, 09:02

TRAWOR76 napisał/a:
co gosć 20-lat naprawia Mitsubishi tam własnie w LBL

Jest gość i jest naprawdę dobry w miśkach, bo tylko to robi :wink:

Krejzi - 25-09-2011, 09:04

Cytat:
Jest gość i jest naprawdę dobry w miśkach, bo tylko to robi

Wiem i mam nawet do niego numer :) . niestety tamte przypadki musiały być na szybko.
Pierwsze bo przed wyjazdem a drugie no.. bo nie dało sie jechac i akurat ten był na juz zaraz obok.
A do Sławka bo o nim chyba tutaj mowa cieżko sie dostac ;) .

Krzysek - 19-11-2011, 22:12

kassyx napisał/a:
Krzysek napisał/a:
Ja miałem Yamato banany, może z 4 miesiące wytrzymały. Teraz mam OYODO banany, ponad rok i jest jeszcze cicho :D

Reszte wachaczy, sworzni mam 555 i nie moge powiedzieć złego słowa ;) .

A ile km zrobies na OYODO? jak stoja cenowo?
Ja wymienilem w zeszlym roku proste i banany. Tak raczej ze strachu przed rozpieciem na Yamato i 555-pare miesiecy bylo fajnie, cichutko, a teraz tlucze jakby mialo sie to wszystko rozleciec. Przejechalem moze z 10tys. i to raczej po dobrych drogach.

Dopiero teraz zauważyłem, więc odpisuję :P

Zrobiłem z 20 tysięcy kilometrów, po mieście i właśnie zaczeło coś stukać z prawej strony, obstawiam banana. W tygodniu będę wiedział cóż to.

Po zniżkach za banany Oyodo dawałem 220zł. Jeżeli to znów one stukają, to nie wiem czy warte są tej ceny... :wink:

Teraz zastanawiam sie nad tymi: http://allegro.pl/wahacze...1894455962.html

Wyczytałem, że zmieniacie gumy na sworzniach,bo tak szybko nie parcieją (Owczar , Krzyżak) mam do Was pytanie: czy można je kupić np w Intercarsie? Czy tylko u Japaneze?

Krzyzak - 19-11-2011, 22:30

Krzysek napisał/a:
Czy tylko u Japaneze?
Japaneze lub serwis hyundai - ale u Japaneze jest taniej
Krzysek - 19-11-2011, 22:49

Z jakiego hyundai'a, Sonata? Możesz podać jaka to była róznica cenowa? Bo jeżeli nie będzie różnicy jak doliczy się przesyłkę to kupię na miejscu :)

Dziękuje za szybką odpowiedź.

Ps wcisnąłem opcje "ignoruj" -na Ciebie Krzyzak, jeszcze się zastanawiam jak ja to zrobiłem :P , mam nadzieje, że nie działa ta opcja ;) .

m6riano - 20-11-2011, 08:54

Krzysek napisał/a:

Teraz zastanawiam sie nad tymi: http://allegro.pl/wahacze...1894455962.html

za tą cene sie opłaca...