To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Śląskie - [OT Śląski]

Aga - 15-12-2009, 21:36

JCH napisał/a:
Dziś rano jadąc też komuś przede mną "pykło". :roll:

jadąc, "pykło"...?
ja bardzo przepraszam, Jacku, że łapię za słówka, ale zawsze mnie niesamowicie śmieszą tak niepoprawnie zbudowane zdania :badgrin:
coś na zasadzie: siedząc na ławce padał deszcz (humor z zeszytów szkolnych) :mrgreen:

Morfi - 15-12-2009, 21:59

pyjte czwarty jest na ul. Żołnierskiej.
JCH - 15-12-2009, 23:11

Aga napisał/a:
JCH napisał/a:
Dziś rano jadąc też komuś przede mną "pykło". :roll:

jadąc, "pykło"...?
ja bardzo przepraszam, Jacku, że łapię za słówka, ale zawsze mnie niesamowicie śmieszą tak niepoprawnie zbudowane zdania :badgrin:
coś na zasadzie: siedząc na ławce padał deszcz (humor z zeszytów szkolnych) :mrgreen:
Ciiii.... ;) Szybko myślałem to i szybko pisałem :rolleyes: Ważny był szybki przekaz myśli :)
Realistka - 16-12-2009, 07:28

XL napisał/a:
pyjte napisał/a:

Zaczyna mnie to ustrojstwo irytować. Działa nie działa, działa wtedy kiedy nie ma działać itp.

Przy BP na Chorzowskiej? Miesiąc temu przejeżdżałem tam na zielonym świetle z prędkością ca 40km/h i błysnęło. Zdjęcia nie przysłali. Może ta franca błyska na postrach?

Pozdrawiam, XL

No właśnie, przejeżdżam tamtędy - po 5 (rano) i co któryś dzień widzę błysk. Jestem zaniepokojona, bo jeśli przyjdą mandaciki, to może troszkę nazbieram punkcików :(
A nie jadę szybko, może ok 60 km/h , albo mniej

Lestat - 16-12-2009, 14:26

A pasy zapiete mieliscie? A gadaliscie przez kom?

[ Dodano: 16-12-2009, 14:35 ]
Ja czekam na zdjęcie wykonane na Wrocławskiej w Bytomiu. Wracałem sobie spokojnie z żoneczka do Katowic wieczorkiem, 70km/h moze ciut wiecej na liczniku, człowiek sie zagadał aż tu nagle jasno jak po wybuchu bomby atomowej ... zapomniałem o tym "zagorzałym fanie fotografii samochodowej"...

robertdg - 16-12-2009, 15:53

ulrik napisał/a:
A pasy zapiete mieliscie?
To nie ma znaczenia, jeszcze nie wymyslili na tyle inteligentnego urzadzenia co by rozpoznawalo takie rzeczy, bynajmnije nie ma go w uzytku cywilnym ;-)

Odnosnie tych blyskow, z tego co sie orientuje fotoradary nie "fleszuja" po to aby nie odwracac uwagi, tylko zdjecie jest robione w jakis inny sposob, cos z czym ma wspolnego lampa koloru czerwonego (tez nie fleszujaca).

londolut - 16-12-2009, 16:54

Ostatnio na TVN Turbo w programie Turbo Kamera facet skarżył się, że oślepił go radar i że parę metrów nic nie widział. W tym programie padła odpowiedź, że błysk fotoradaru musi być tak potężny, żeby rozświetlić wnętrze pojazdu.
robertdg - 16-12-2009, 17:02

londolut napisał/a:
W tym programie padła odpowiedź, że błysk fotoradaru musi być tak potężny, żeby rozświetlić wnętrze pojazdu.
To ja juz nie wiem, to co wczesnije napisalem uslyszalem od kolegi policjanta, wiadomo ile nas tyle zdan, ale na logiczne myslenie blysk fotoradara w nocy napewno nie jest niczym przyjemnym i nie powinno sie tak dziac.
placet - 16-12-2009, 21:42

A może to takie założenie cykać wszystkim najlepszych się wybierze?
Fakt faktem fotki mają przychodzić do 48h przynajmniej tak pisało w artykule na interii.

P.S. Ładną burzę rozpętałem tematem;)

A jak tam wasze sniegowo-drogowe wojaże? Ja mogę pochwalić się że autobusy nie dają rady :mrgreen:

mead - 16-12-2009, 21:43

ciekawe jakby sad zareagowal na pozew kogos, kto po oslepieniu fotoradarem np spowodowal wypadek. Pomijam tu kwestie udowodnienia tego (co w sumie nie byloby trudne)
placet - 16-12-2009, 21:45

mead napisał/a:
(co w sumie nie byloby trudne)

Z tym to raczej w 100% się nie zgodzę.

mead napisał/a:
sad zareagowal na pozew kogos

Sądy reagują raczej tylko wtedy gdy same kogoś pozywają(prokurator), a w sprawach obywateli są albo bierne albo poprą swojego czyli państwo(czyt. policje).

Anonymous - 16-12-2009, 21:47

placet napisał/a:
A jak tam wasze sniegowo-drogowe wojaże? Ja mogę pochwalić się że autobusy nie dają rady :mrgreen:

Mi dzisiaj zabrakło rąk do liczenia samochodów stojących na poboczach z włączonymi awaryjkami. ;) A gdy pojechałem wieczorem do Tesco to tylko stać i płakać. Niektóre samochody progów zwalniających nie potrafiły przejechać (te jeszcze na letnich). Aż strach pomyśleć jak wyglądała ich podróż do domu.

mead - 16-12-2009, 21:49

placet napisał/a:
Z tym to raczej w 100% się nie zgodzę.

Wypadek masz dajmy na to 150 metrow za radarem, wystarczy sprawdzic dokladna godzine zdjecia, obliczyc w jakim czasie samochod przejechal te 150 metrow i juz masz dowod. Z tego co wiem sa w stanie sprawdzic z jaka predkoscia jechal samochod w momencie zderzenia

placet napisał/a:
Sądy reagują raczej tylko wtedy gdy same kogoś pozywają(prokurator), a w sprawach obywateli są albo bierne albo poprą swojego czyli państwo(czyt. policje).

w tym przypadku pewnie byloby tak samo. "Gdyby pan/pani nie zlamal przepisow to radar by nie blysnal i nie byloby wypadku...". A udowodnic ze np sie zepsul albo blysnal bo jadacy obok jechal za szybko to juz byloby tridniej

placet - 16-12-2009, 21:52

mead napisał/a:
w tym przypadku pewnie byloby tak samo. "Gdyby pan/pani nie zlamal przepisow to radar by nie blysnal i nie byloby wypadku...". A udowodnic ze np sie zepsul albo blysnal bo jadacy obok jechal za szybko to juz byloby tridniej

No więc właśnie a na koniec "Koszty operacji sądowych proszę opłacić w kasie;)"

A co do wypadku sąd powie ci 100 innych powodów dla których mógł on się zdarzyć, choćby nie dostosowanie prędkości do warunków na drodze (ciemność), i już po Tobie :-X

robertdg - 16-12-2009, 21:54

placet napisał/a:
A jak tam wasze sniegowo-drogowe wojaże?
Nie najgorzej biorac pod uwage fakt ze kobita jadaca przedemna fordem mondeo nagle ni stad ni z owad wpadla w poslizg na prostej drodze po czym ja obrucilo na lprawy bok, na lewy bok, na prawy bok i do rowu, szczescie ze trzymalem bezpieczna odleglosc bo bylaby mala kolizja, zatrzymalem sie spytalem kobity czy wszystko w porzadku, zaproponowalem odwiezienie do domu i pojechalem dalej, z drugiej strony powodem zachowania sie auta byly napewno letnie opony, a po drugie kobita powiedziala "wie Pan nie wiem co sie stalo poprostu kichnelam"