[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Nawigacja - Radio 2DIN - Lancer CYxA
matik0109 - 04-08-2017, 09:18
Ja mam takie radio i ma wszystko co potrzebne BT, BT audio, USB, CD i można kamerę cofania podpiąć i pewnie jeszcze inne zabawki z innych Mitsu Myślałem nad stacją z andkiem ale potem stwierdziłem po co mi to w aucie
jack78 - 04-08-2017, 10:11
Głównie dla Automapy, Yanosika i map googla.
Mam aktualnie telefon który pracuje jako nawigacja, ale wszyscy dobrze wiedzą czym się kończy jazda w słoneczny dzień z telefonem na Snapdragonie 810 nawet klima mu nie pomaga.
matik0109 - 04-08-2017, 10:30
jack78, się domyślam, że właśnie dla map, ale nie powiem czy to jak miałem samsunga czy teraz sony nic się nigdy nie działo. Nieraz nawet zostawiłem telefon w mrozie albo upale i zero problemów Ogólnie mi wygodniej jest używać nawigacji z telefonu niż z innych urządzeń albo stacji
jack78 - 04-08-2017, 11:08
Ja mam telefon na Snapie 810, a one się mocno grzeją. W takie dni jak teraz nie daje rady nawet na klimie, bo juz po 2-3 godzinach jazdy telefon się gasi z przegrzania. Po zatrzymaniu na parkingu to już po 5 minutach następuje zgaszenie telefonu.
Oczywiście mógłbym kupić inny telefon, a tego dobrze sprzedać, ale jestem gadżeciarzem i zachciało mi się nowego radyjka
grzesiopol - 04-08-2017, 16:53
matik0109 i tak trzymać jestem tego samego zdania.
Ja mam takie coś Navroad Nexo Mobi
Odpalam Yanosika, DailyRoads Voyager i czasami Automapę i nawet wyrabia, problem jest tylko przy bardzo dużym upale gdy są odpalone wszystkie programy ale wystarczy wyłączyć Automapę i daje rade. Parametry tyłka nie urywają ale jest przynajmniej ekran IPS 6'' w sam raz na szybę bo przynajmniej coś widać.
jack78 zawsze możesz założyć jakiś daszek aby osłonić Snapa
tylko odwrotnie założyć
jack78 - 04-08-2017, 20:40
Mnie głównie chodziło o porządek z okablowaniem. Tu będę miał wszystko w jednym, schowane w desce rozdzielczej. A tak, to zawsze był bałagan i plątanina kabli. Jak przyjdzie radyjko (dziś poszło zlecenie wysyłki na magazyn) to zdam relację fotograficzną.
matik0109 - 04-08-2017, 22:39
grzesiopol, ja tam wszystko w telefonie uchwyt mam tak że prosto wali klima na telefon więc chłodzony ciągle xd a janosika czy innych apek nie używam tylko mapy google i tyle
jack78, polecam puścić za radiem kable wszystkie to będzie porządek ja teraz będę od telefonu prowadził tyłem i nic nie będzie wisieć
jack78 - 04-08-2017, 23:32
W poprzednim aucie puściłem sobie z podsufitki, a dokładnie z lampi oświetlającej kabinę
O niebo lepiej to wyglądało, problem tylko w tym że trzeba było dociągać dodatkowy kabelek, żeby rejestrator samochodowy gasił się razem z samochodem.
Lucas123w - 05-08-2017, 12:33
Waze korzysta z map Googl'a i super się sprawuje, korki, fotoradary, nieoznakowane patrole, suszarki itd. taki Yanosik z Google maps w jednym.
W 2 DiN z 10' ekranem na pewno super navi.
easy1600 - 06-08-2017, 17:56
Jeszce raz polecam z czystym sercem. Zainstalujesz co będziesz chciał bo android 6.0 na pokładzie."Brand Name: dasaita Car 2 din android GPS for Mitsubishi Lancer autoradio navigation head unit multimedia 2Gb+32Gb 64bit PX Android 6.0 PX5 8-Core sprzedawca MTKNAVI store"
http://imageshack.com/a/img923/7435/EMUdvc.jpg
http://imageshack.com/a/img924/9762/9lFXS1.jpg
http://imageshack.com/a/img924/4702/R9xbz2.jpg
http://imageshack.com/a/img923/9083/UlxhQy.jpg
http://imageshack.com/a/img924/5865/VvrU4s.jpg
http://imageshack.com/a/img924/9548/S7lsid.jpg
http://imageshack.com/a/img922/8533/DBOuxO.jpg
http://imageshack.com/a/img924/8004/xDtp3q.jpg
http://imageshack.com/a/img924/711/J8Y8xm.jpg
http://imageshack.com/a/img924/2327/Ojf9O0.jpg
http://imageshack.com/a/img923/2769/84rnZG.jpg
http://imageshack.com/a/img924/6048/KAucFA.jpg
założyłem to coś bo wydawanie 720 zł na ramkę żeby założyć coś oryginalnego nie mającego praktycznie nic do zaoferowania wydawało mi się przegięciem ( serwisie zaoferowali mi system z navi za 4500 no i ramka ponad 720), tu mam mapy jakie tylko chcę autamapa janosik gogle maps i wgrane przez chińczyków IGO na cały świat, sterowanie z kierownicy, polecenia głosowe w google, diagnostykę samochodu po interfejsie, tv dvbt, obsługę telefonu, dab i co tylko mi się zamarzy o kamerze cofania i rejestratorze jazdy nie wspomnę, teraz ściągam moduł do kontroli ciśnienia w kołach. Według mnie było to dobrze zainwestowane 1950 zł liczę z cłem i wat. No i to coś na najnowszej auto-mapie wylicza trasę w 1s a nie 15s. Aplikacji w tle odpalonych po 10-15 i nic nie krzaczy. Leci muza, automapa, obsługa telefonu, internet po wi fi, equalizer i inne duperele. No i wszystko jest po polsku. 1 mc ostrych testów ani jednej zwiechy. Zdjęcia trochę nie wyszły bo na ekranie mam własnoręcznie dociętą folię żeby nie niszczyć ekranu dotykowego.
Pozdro
grzesiopol - 06-08-2017, 18:42
easy1600 napisał/a: | No i to coś na najnowszej auto-mapie wylicza trasę w 1s a nie 15s | w porównaniu z czym, z ori MMCS? To już bajki opowiadasz. Gdyby nie przywiązanie do Automapy to bym w ogóle w Androidzie jej ne używał. Dla mnie automapa na android jedna wielka porażka. Jakby była taka sama jak dla windy to by było OK. Testowałem AM razem z MMCS i wygrał MMCS za szybkość i prostotę. Fakt, że cena map poraża ale można znaleźć taniej jak dobrze się wczytasz.
easy1600 napisał/a: | serwisie zaoferowali mi system z navi za 4500 no i ramka ponad 720) | kto zakłada takie coś w serwisie. Używki taniej wychodzą tylko trzeba poszukać. Do lancera za 1500 z ramką znajdziesz.
easy1600 napisał/a: | tu mam mapy jakie tylko chcę autamapa janosik, sterowanie z kierownicy, polecenia głosowe w google, diagnostykę samochodu po interfejsie, tv dvbt, obsługę telefonu, dab i co tylko mi się zamarzy o kamerze cofania i rejestratorze jazdy nie wspomnę, teraz ściągam moduł do kontroli ciśnienia w kołach. | i wszystko wykorzystujesz podczas jazdy, zwłaszcza internet, i oglądanie telewizji, to po prostu bajery i nic wiecej. Ale nie mówię, że jakbym nie miał MMCSa to bym czegoś takiego nie kupił
[ Dodano: 06-08-2017, 18:48 ]
No ale cóż świat dąży do przodu, kiedyś radio safari 5 było krzykiem mody a teraz internety, tv i inne czujniki powietrza, jakby to rzeczywiście było potrzebne. Miałem wiele samochodów i drugie tyle radyjek i wszystkie miały służyć do słuchania muzyki a nie do zabawy.
easy1600 - 06-08-2017, 19:02
No jak MMCS puścisz sobie HBO GO i zdiagnozujesz samochód? ja potrzebuję sprzętu z możliwościami bo często czekam na żonę po pracy i w samochodzie nie mam co robić. Widziałem tego MMCS wyświetlacz porażka, przy mojej ślepocie to nic na nim nie widać. Poza tym to wszyscy na tym forum mają za duże przywiązanie do oryginałów tak jak do głośników rockford wykonanych w china, i co tu już jest ok bo oryginał zrobiony przez chińczyków. Jeszcze jedno pytanie jakie mapy obsługuje MMCS ? dowolne ? jakie się tylko chce? Gogle maps też? MMCS bawiłem się u kumpla w ASX wież mi za 5 zeta bym tego nie zamontował. Mogłem u siebie zamontować ALPINE za 4500 albo Blaupunkta CPTOWN za 2500 nie wybrałem tego sprzętu bo albo nie pozwala na zainstalowanie dowolnych aplikacji albo jest niedorozwinięty w rozwoju jak blaupunkt 2 rdzenie i android 4.4.
Ja wole jeździć Lexusem a nie trabantem , ile za sprzęt z takimi możliwościami kazał by zapłacić ALPINE 10 000? i gdzie ten sprzęt został by wyprodukowany ? CLARION, BLAUPUNKT i GMS to ta sama fabryka w CHINACH. Piszę jako elektronik, jaki MMCS ma wzmacniacz, czy jaki ma moduł Bluetooth czy moduł tunera radiowego ? Bo te moje gówno ma wzmacniacz Toshiba TDA7851L 4x50 W PROCESOR: Rockchip PX5 Octa-core, 64-Bit Coretex A53, Bluetooth Chip BC 8, Tuner radiowy Phillips ST 7786 ekran HD Pojemnościowy dotykowy Samsung, RAM 2 GB , Pamięć wbudowana 32 GB, WI-Fi, Android 6.0 Marshmallow i jeszcze sprawdźcie ile Amerykanów Ruskich Kanadyjczyków wyrzucili stacje fabryczne i zamówili ten sprzęt w 1 mc sprzedaje się tego więcej niż u nas samochodów z logiem Mitsubishi.
grzesioplo podaj link MMCS z oryginalną ramką za 1500 bo ja nie widzę ?
Gregix - 07-08-2017, 11:28
Heyka
Na poczatek witam wszystkich.
Planuje zakup radia/ navi na androidzie i tak patrzac po ofertach to z andkiem 7 potrafia byc tansze niz z 6. I tu nie wiem skad roznica, czasem calkiem spora. Interesuje mnie 8rdzeniowa 2gb jednostka i nie chce wtopic gdyby sie okazalo ze 7 ma jakies bledy lub dluzej sie uruchamia. Plus kamerka cofania. Jezdzilem 2tyg nissanem z 2017 z full opcjami i brak mi tego teraz...
Wiec jak ktos cos wie prosilbym o info.
Bede tez wyciszac bude bo nie idzie wytrzymac...wiekszosc drog w irl jest na grubszych kamykach...coby woda nie stala w kaluzach. Stad mimo najlepszych nawet opon halas dobija...
A i jeszcze- do obd2 (wiem ze to overkill przy 1.5l) wystarczy zwykly chinczyk bt z 5usd?
grzesiopol - 07-08-2017, 15:14
easy1600 napisał/a: | Bo te moje gówno | i wszystko w temacie.
Jeździłem Space Wagonem, Lancerem i jakoś nie potrzebowałem ciągłego nadzoru i diagnozowania przez komputer, nie pamiętam czy chociaż raz potrzebowałem w ogóle się podpinać do samochodu. Ale zawsze mogę to zrobić przez OBD i komórkę. HBO GO puszczam sobie w domciu przy piwku albo kawce bo o wiele przyjemniej się ogląda na większym ekranie a przy okazji nie niszczę sobie wzroku. Sam widzisz przytoczyłeś tyle parametrów, które i tak większości z nas nic nie mówią, i za bardzo nie wiem czy one są dobre czy one są złe.
W całym tym zamieszaniu chodzi o to, że i tak w czasie jazdy a nawet podczas postoju i tak tego wszystkiego nie będziesz wykorzystywał.
Za bardzo też nie czytałeś ze zrozumieniem bo napisałem, że jakbym nie miał MMCSa to może sam bym coś takiego kupił. Co do mapy to rzeczywiście nic innego nie wgrasz do MMCS ale i tak nawet jakbyś wgrł to by nie działało bo większość map nie obsługuje już win ce 4.2.
Co do zakupu za 1500 to troche inwencji własnej a nie tylko na gotowe. Zresztą tobie już nie potrzeba kupować.
Lepszy rozwiązaniem byłoby zakupienie w tej samej cenie wypasionego tableta 10 cali lub wiekszego bo mógłbyś sobie wykorzystać go poza samochodem a tak musisz siedzieć w samochodzie.
Wyraziłeś swoje zdanie na temat swojego sprzętu, ja wyraziłem swoje zdanie i jest OK, nie musisz od razu tak się unosić.
easy1600 - 07-08-2017, 16:18
Kolego grześpol jakie gotowce ? z tym jest więcej zabawy niż bym kupił i zainstalował stacje oryginalną ,bez sprowadzania dogadywania się z chińczykami , bez przechodzenia procedury celnej, bez kombinowania gdzie co podpiąć, lutownicy trzeba użyć, kamerę zainstalować, przewody przez samochód pociągnąć, błędy z połączeniem zasilania do anteny ogarnąć, sterowanie z kierownicy sparować, kratki nawiewów dociąć, no i wyprowadzić na tył przewody RCA od stacji na wzmacniacz x4 i osobno RCA na wzmacniacz subwoofera. Jak bym kupił gotowca to bym połączył 2 kostki i po robocie góra 30 minut, a ja pracowałem 2 popołudnia. Poza tym ty wiesz wszytko lepiej, gotowca z ramką szukałem pół roku po szrotach olx i allegro i nic sensownego nie znalazłem. Nawet nigdzie nie można znaleźć opisu co to cudo MMCS ma, ile wat w RMS i na jakich podzespołach zrobione. Tak jak te przechwalone i przecenione nagłośnienie Rockforda dla Miśków, w którym to głośnik w subie ma cewkę 2x75W w RMS to jest ich chyba najsłabszy produkt, i wyprodukowany jest jak mój tablet w chinach. Ja u siebie do suba też włożę głośnik Rockforda tylko 2 klasy wyżej ROCKFORD FOSGATE P2D2-10 P2D4-10 i wykonanie USA 2 cewki Średnica 10 cali (25 cm)
Moc RMS 300 Wat
Moc max 600 Wat
Impedancja 2 x 2 Ω
obecnie czekam na dostawę
- na front Zestaw odseparowany 165 mm Audio System X 165 EM
•Rozmiar 16.5 cm (6.5")
•Tweeter 25 mm (1") jedwabna kopułka
•Moc 2x 110 W max
•Impedancja 3 ohm
na tył AUDIO SYSTEM CO165EVO 165mm
do tego wzmacniacz
Audio System M 80.4 wzmacniacz 4-kanałowy + zrobię w weekend wygłuszenie
Jak uważasz że lepiej zagra fabryczne MMCS z ROCKFORDEM to chyba nic dobrego nie słuchałeś. Audio system powala dźwiękiem, miałem okazje słuchać zmianę fabrycznego BOSE na to i podrostu jest kosmos w odsłuchu, ten sprzęt polecają najlepiej oceniane serwisy zajmujące się caradio. Jedna wada spora cena.
"W świecie profesjonalnych nagłośnień samochodowych nazwa Audio System Germany jest od lat synonimem perfekcji wykonania i najwyższych lotów inżynierii konstruktorskiej. Marka ta słynie z przywiązania do produkowania głośników, subwooferów i wzmacniaczy w Europie. Wszystkie produkty Audio System są projektowane i optymalizowane w Niemczech, a wiele serii nosi również dumne miano Made in Germany. Również w Polsce większość profesjonalnych instalatorów doskonale zna wyśmienite produkty Audio System, i bardzo chętnie podejmują się montaży tych produktów".
|
|
|