ASX Ogólne - ASX -zapisy
eMBe - 03-08-2010, 18:29
Pomimo, że lubię aktualną "paszczę" w Outlanderze, Lancerze, w ASX też ujdzie, ale tył ASX'a zupełnie mi nie leży, jak i całe proporcje. Taki mam jakiś dziwny gust. Auto jest fajne, ale tym bardziej w jasnych kolorach mi się nie podoba, powinni zakazać sprowadzania demonstracyjnych srebrnych ASX'ów z małymi felgami
Widocznie nie mam gustu przeciętnego odbiorcy, bo samochód ten raczej niszowy nie będzie.
A poprzedni lancer 2,0 benzyna jeździł nieźle, miałem okazję, choć rzeczywiście wygląd nie powalał.
marpit - 04-08-2010, 10:42
Jackie napisał/a: | Charly napisał/a: | Czy z homologacją będzie w wersji 4 osobowej jak Lancer, czy 5 osobowej jak Outlander? |
4 osoby
|
Przecież to nie sejczenko Konkurencja wypada lepiej (fiat, skoda, renault itd...)
gzesiolek - 04-08-2010, 11:26
marpit, nie wiem jak to jest z tymi homologacjami, ale prawda jest, ze o auta z homologacja ciezarowa na wersje 5 osobowa jest ciezko, a wsrod aut kompaktowych to juz praktycznie wcale (chyba jedynie Octavia w kombi)...
W pracy szefu szukal wlasnie auta z homologacja ciezarowa japonskiego, to albo duza terenowka, a z mniejszych to Outek, Honda Accord, i MPVki Mazda 5 i Toyota Avensis Verso (czy jak sie to zwie...)
U europejskich masz wiekszy wybor, ale tez zwykle na klase D i to najlepiej w kombiaku... czyli Passat, Mondeo, Croma, Laguna...
Powoluje sie na jego poszukiwania, bo sam w temacie nie siedze... zreszta dla mnie to tylko sedan, wiec kratka odpada
a co do ASX to mialem nadzieje ze bedzie homologacja tak jak z Outkiem... ale widocznie calkowita nosnosc kg uniemozliwila...
marpit - 04-08-2010, 11:48
Nie do końca tak jest bo zwykły bravo czy megane ma homologacje na 5 osób. Różnica jest jeszcze w odliczeniu od paliwa vat. Ale to już odrębny temat na dyskusje.
gzesiolek - 04-08-2010, 12:32
marpit, Bravo na 5 osób? Jeszcze w lipcu nie było... bo szukaliśmy (szukamy) aut do firmy i jak byk w ofercie było homologacja 4 os. a tam chyba jest jedno nadwozie...
o Meganie nie wiem, ale poza kombiakiem nie liczylbym na homologacje 5 osobową...
Tak czy siak patrząc na poszukiwania szefa, nie uwierze nim nie zobacze...
Skoro nawet Mazda 6 ma homologacje 4 os. to nie wierze ze Bravo mialby 5 (z Meganka poza Grandtourem tez watpie)...
color1 - 04-08-2010, 12:44 Temat postu: No to chyba sobie daruję... Właśnie poinformowano mnie, że dostawa ASX-ów przesunięta na koniec października. Ogólnie dziwię się MMC, że wprowadzając z taką pompą auto na polski rynek, nie dość że z miesięcznym opóźnieniem (bo chyba logiczne, że wakacje są okresem w którym samochody są najbardziej pożądane) to ograniczyła się do kilkunastu egzemplarzy samochodów w wersji Intense... Ostatni ASX z tej puli (16 szt!) został właśnie sprzedany... no cóż, chyba pozostaje mi rozejrzeć się za inna marką...
marpit - 04-08-2010, 12:53
http://www.renault.pl/sam...gane-hatchback/
Można pobrać pliki i poczytać. Byłem i widziałem w salonie z kratką.
http://www.renault.pl/med...89/AM10_MB3.pdf
http://www.renault.pl/med...94/AM10_MK3.pdf
Kombiak może mieć tylko lepszy silnik.
W fiacie też byłem w czerwcu i były. Może teraz już 4 os trzeba by poszperać.
gzesiolek - 04-08-2010, 13:02
marpit, co do Renault zwracam honor... choć nadal jestem zdziwiony...
Co do Fiata, to są z kratką i bez montażu elementów blokujących środkowe miejsce, ale w oficjalnej ofercie od dealera stało jak byk homologacja 4 os.
Choć my się akurat o homologacje 5 os. nie dowiadywaliśmy wtedy więc kto ich tam wie...
color1, uroki zakupu nowego auta... na Golfa VI zaraz po premierze były osoby które 6 miesięcy na swoją wersje czekały więc na ASX się nie czeka aż tak długo...
zwłaszcza, iż wygląda na to że ASX robi furore dość dużą na świecie... a rynek Polski nie jest bynajmniej dla nich kluczowy... niestety...
marpit - 04-08-2010, 13:27 Temat postu: Re: No to chyba sobie daruję...
color1 napisał/a: | Właśnie poinformowano mnie, że dostawa ASX-ów przesunięta na koniec października. Ogólnie dziwię się MMC, że wprowadzając z taką pompą auto na polski rynek, nie dość że z miesięcznym opóźnieniem (bo chyba logiczne, że wakacje są okresem w którym samochody są najbardziej pożądane) to ograniczyła się do kilkunastu egzemplarzy samochodów w wersji Intense... Ostatni ASX z tej puli (16 szt!) został właśnie sprzedany... no cóż, chyba pozostaje mi rozejrzeć się za inna marką... |
Wczoraj sprzedawca mówił że przyjadą same benzyniaki. A jak chce coś zamówić to już aby w kolejnej przyszedł. No więc pól roku jak nic czekania
Ale mamy kolejna nowość http://www.kia.pl/sportage2010_main.htm więc może coś się wybierze
mkm - 04-08-2010, 14:08 Temat postu: Re: No to chyba sobie daruję...
color1 napisał/a: | Właśnie poinformowano mnie, że dostawa ASX-ów przesunięta na koniec października. |
Nic tylko sie cieszyc. Mazda 3 premium plus w wersji jaka nas interesuje najwczesniej koniec listopada
color1 - 04-08-2010, 14:53 Temat postu: Re: No to chyba sobie daruję...
czuję się wywołany do tablicy
właśnie wróciłem z salonu z oględzin nowej sportage i powiem szczerze, że faktycznie robi mocne wrażenie... ergonomia świetna (trochę za daleko dźwignia zmiany biegów i zbyt długi skok - na sucho), fotele z tyłu wygodniejsze niż w asx i jakby więcej miejsca, bagażnik większy, szkoda że tylne fotele nie składają się do idealnego poziomu, ciekawe rozwiązanie pasa bezpieczeństwa dla środkowego miejsca z tyłu (wyciągany z sufitu), linia nadwozia jak na mój gust piękna, lepsze wyposażenie (podg. przednia szyba, dzienne led-y) zastrzeżenia można mieć niestety do jakości plastików (gorsze niż w asx ale nie tragiczne i mz lepsze lub co najmniej takie same jak w nowym megane, cała konsola przednia miękka i przyjemna w dotyku), w wersji "orange" przyjemne wnętrze z ciemną podsufitką, no i silnik 2.0 w benzynie. na obecną chwilę brak auta do jazdy próbnej - będą next week...
jeśli komfort podróżowania (zwłaszcza wyciszenie zawieszenia, silnika) będą zbliżone do asx to coś przeczuwam, że moje dywagacje nad zakupem nowego auta zakończa się niebawem
polecam obejrzeć to auto z bliska !
[ Dodano: 04-08-2010, 14:55 ]
mkm napisał/a: |
Nic tylko sie cieszyc. Mazda 3 premium plus w wersji jaka nas interesuje najwczesniej koniec listopada |
i z tego właśnie względu mój alternatywny wybór M3 (2.0, HB, Ex+, grafit) też chyba poszedł w odstawkę :/
...paranoja z tą dystrybucją !
marpit - 04-08-2010, 14:59
gzesiolek, Nie wiem właśnie jak to do końca jest ale ogólnie się nie postarali. Nowy konkurent o którym pisałem wyżej będzie miał homologację na 5 osób.
Cytat: | Nowy model KIA Sportage będzie dostępny w wersji z homologacją ciężarową. Dla samochodu z silnikiem 2,0 DOHC i 2,0 CRDi z automatyczną skrzynią biegów i napędem 4WD będzie to wersja 4-miejscowa, natomiast w pozostałych przypadkach będzie to 5-miejscowa wersja. |
mkrawcz1 - 04-08-2010, 15:04 Temat postu: Re: No to chyba sobie daruję...
Czy komuś gdziekolwiek na stronach KIA udało się znaleźć osiągi tego cudu oraz zużycie paliwa?
marpit - 04-08-2010, 15:13
Tak, ale trochę trzeba było....
Koni mniej ale moment minimalnie lepszy.
http://www.kia.pl/cars/ce...Y1120100803.pdf
mkrawcz1 - 04-08-2010, 15:21
Dzięki, tak to schowali...
Jestem ciekaw, jak będą wyglądać osiągi ASX z automatem (i jaki to będzie automat)...
|
|
|