Sport - Inne - Wisla Krakow & Legia Warszawa
Marcin-Krak - 19-01-2007, 18:55
Europejska Unia Piłkarska (UEFA) podjęła decyzję o wykluczeniu w tym sezonie z rozgrywek o Puchar UEFA Feyenoordu Rotterdam. Powodem są zajścia, do jakich doszło podczas meczu z AS Nancy 30 listopada ubiegłego roku.
W 1/16 finału Feyenoord miał się zmierzyć z Tottenham Hotspur. W poniedziałek UEFA zadecyduje, czy "Koguty" otrzymają w tej fazie rozgrywek wolny los, czy będą musiały rozegrać mecz. W tej sytuacji ich rywalem może być krakowska Wisła, która w grupie E, w której grał Feyenoord, zajęła czwarte miejsce. Holendrzy zajęli trzecie i wywalczyli awans.
- Nie mamy żadnej informacji, czy decyzja Komisji może oznaczać dla nas szansę na powrót do rozgrywek. Czekamy na komunikat federacji w tej sprawie. W poniedziałek rano będziemy kontaktować się z UEFA - powiedział w piątek wieczorem rzecznik prasowy Wisły, Jerzy Jurczyński.
A w PZPN kurator więc pewnie i tak nawet jakby mogli zagrać to i tak nie będą mogli
Anonymous - 19-01-2007, 22:54
Jak sie uda dostana kolejna szanse choc bez transferow nie maja co marzyc o grze w 1/16 finalu PU ....
Marcin-Krak - 20-01-2007, 11:59
Szansę są małe - szczególnie po wczorajszych wydarzeniach
Meteo napisał/a: | choc bez transferow nie maja co marzyc |
taki trochę okrojony cytat
Jak na razie to się pozbywają graczy: Kaczorowski (wspaniały spad z Legii ) i Kryszałowicz nie są już graczami Wisły. Następnym jest Kuźba który ma odejść do ŁKS - ale nie chce się zgodzić na umorzenie kontraktu za porozumieniem stron - pieprz*ny materialista
A ponieważ nie ma Kaczorowskiego - a jest Świetlica to idąc tym tropem tylko czekać jak ściągną Włodarczyka
I już tak na koniec sam :
W pierwszym sparingowym spotkaniu na zgrupowaniu w Turcji, Wisła pewnie 5:2 pokonała Terek Grozny. Dwa pierwsze w tym roku gole dla "Białej Gwiazdy" zdobył Tomasz Dawidowski.
Pozostałe bramki dla wicemistrzów Polski zdobyli: Patryk Małecki, Paweł Brożek oraz Adam Kokoszka.
McDoune - 20-01-2007, 14:24
Marcin-Krak napisał/a: | Wisła pewnie 5:2 pokonała Terek Grozny |
Gratulacje
Marcin-Krak napisał/a: | A ponieważ nie ma Kaczorowskiego - a jest Świetlica to idąc tym tropem tylko czekać jak ściągną Włodarczyka |
tak powinni zrobić , myślę że z wdzięczności mógłbym wtedy nawet zakupić koszulkę Wisły
Anonymous - 21-01-2007, 00:34
No to sie Dawidowski rozchulal ... dowiedzial sie ze chca go wywalic to stwierdzil ze strzeli z 5 bramek w sparingach wystawia go do pierwszego skladu od wiosny , zagra 2-3 mecze i znowu zlapie kontuzje i do zimy bedzie ja leczyl a pozniej to pomysli co dalej ...
Marcin-Krak - 21-01-2007, 10:45
W tamtym okresie przygotowawczym - pod wodzą Petrescu - też grał dobrze i skutecznie w sparingach - a potem w lidze jakoś już nie ten teges - w rezerwach grywał - ale skutecznością nie błyszczał
[ Dodano: 22-01-2007, 13:01 ]
Podczas meczu sparingowego Wisły Kraków z Terekiem Grozny (5:2), który odbył się na zgrupowaniu "Białej Gwiazdy" w Turcji, kontuzji nabawił się Jakub Błaszczykowski - czytamy w "Przeglądzie Sportowym".
Młody pomocnik Wisły doznał urazu pachwiny i musiał opuścić zgrupowanie.
Piknie - tera to chyba o utrzymanie grać będziemy
W marcu Polska ma grać na stadionie Wisły z Azerbejdżanem, ale wcześniej trzeba wykonać drogi dojścia do nowo wybudowanych trybun E i D oraz zainstalować profesjonalny monitoring.
Aby tak się stało, Krakowski Zarząd Dróg musi wykonać wspomniane drogi dojścia. Czy zdąży w terminie i ile będzie to kosztowało? Dyrektor KZD Jan Tajster odmówił nam odpowiedzi te pytania.
Tajster to taki Kapka w KZD - więc ja już się boję
akbi - 22-01-2007, 16:57
Marcin-Krak napisał/a: | W tej sytuacji ich rywalem może być krakowska Wisła, która w grupie E, w której grał Feyenoord, zajęła czwarte miejsce. |
W naszej (polskiej) sytuacji, to cała Polska może być wykluczona, także Wisełka też niestety nie pogra
Marcin-Krak - 22-01-2007, 17:29
Z cyklu ograniczania kadry - kolejny gracz odszedł - wspaniały bramkarzo Adammmo Piekutowski A tak z ciekawości wiedzieliście że On cały czas w Wisełce był Nawet na rezerwę był zasłaby i kontuzjowany co chwile
McDoune - 23-01-2007, 01:39
Cytat: | Optymista Włodarczyk
Poniedziałek, 2007-01-22 14:26
Piotr Włodarczyk
Kiedy na zgrupowanie Legii dotarła informacja o szalejącym w Polsce wietrze, który ma w ciągu najbliższych godzin pojawić się także w Mrągowie, trenerzy musieli szybko zweryfikować swoje plany treningowe. – Trenerze odwołajmy trening. Co będzie jak wyjdę z autokaru i odlecę? – proponował Piotr Włodarczyk, który rzadko, kiedy traci poczucie humoru. |
kurcze, po takich obawach, na miejscu trenera kazałbym mu trenować na dworze non stop i modlił się o jeszcze mocniejszy wiatr...
Cytat: |
Miniony rok w karierze popularnego, „Włodara" należał do bardzo nietypowych. Wszyscy pamiętają jego arcyważne trafienia w Kielcach i Zabrzu, a także dwa gole w meczu eliminacji Ligi Mistrzów przeciwko Szachatarowi Donieck. Pomimo to kibicom Legii ciężko wymazać z pamięci dziesiątki pewnych (jak by się wydawało) okazji strzeleckich, jakie napastnik rodem z Wałbrzycha notorycznie marnuje w większości spotkań drużyny z Łazienkowskiej.
Najpierw gole przeciwko Szachtarowi, potem mecze ze słabszymi rywalami, w których "Nędza" pomimo dogodnych sytuacji nie potrafi znaleźć drogi do bramki przeciwnika. I tak w kółko. - Nie wiem, dlaczego tak się dzieję. Staram się koncentrować tak samo na każdym spotkaniu, ale jak widać nie wychodzi to tak jak powinno. W tych ważnych meczach jakoś częściej udaje mi się trafić - tłumaczy "Nędza".
Mimo tego, iż wielu kibiców mistrza Polski doprowadza swoimi zmarnowanymi sytuacjami do białej gorączki Włodarczyk wśród większości fanów z Łazienkowskiej cieszy się dużą i niemalejącą sympatią. - Widocznie radość, którą daję strzelając gole jest silniejsza i na dłużej zostaje w kibicach niż irytacja po niewykorzystanej sytuacji - wyjaśnia piłkarz. |
za legia.net
na tym skończyłem czytać ten artykuł bo nie mogę się przed snem stresować...
ale za to Trzeciaka ściągnęli, no powoli mały dream team na ławce mamy, może i cosik dobrego z tego będzie
harpagan - 23-01-2007, 01:48
Trzeciak i Szul to naprawde dwa dobre ruchy w tym oknie transferowym
Solidna podstawa do tworzenia druzyny
Miejmy nadzieje ze to wszystko pojdzie w dobrym kierunku
No i oczywiscie ze jeszcze jakis grajkow nowych zobaczymy niebawem
McDoune - 23-01-2007, 01:50
Cytat: | No i oczywiscie ze jeszcze jakis grajkow nowych zobaczymy niebawem |
tia Bronowickiego2
Kiedyś już ściągneli Tomasza Sokołowskiego2 i no cóż delikatnie mówiąc 1 był lepszy...
harpagan - 23-01-2007, 02:04
Tyle ze tamci nie byli spokrewnieni
Swoja droga ciekaw jestem bronka2
Marcin-Krak - 23-01-2007, 02:06
harpagan napisał/a: | Trzeciak i Szul to naprawde dwa dobre ruchy w tym oknie transferowym |
Co do Trzeciaka to będzie chyba Jego debiut w tej roli. Ja mam nadzieję że Wisła pójdzie tym śladem i albo Mielcarskiego albo Koźmińskiego zatrudnią.
A Szula to już parę razy Wam gratulowałem. Zresztą jak mu się Wdowczyk wpiep**ać za bardzo do roboty nie będzie - to vice mistrza macie
McDoune - 23-01-2007, 02:06
Cytat: | Tyle ze tamci nie byli spokrewnieni
Swoja droga ciekaw jestem bronka2 |
ale za to mieli tak samo na imie
zobaczymy, może faktycznie w Łęcznej miał bardzo silną konkurencje, a w Legii się przebije i zawojuje nie tylko oranżerie
A tak serio, należ chłopakowi życzyć jak najlepiej i zobaczymy...
Marcin-Krak - 25-01-2007, 16:07
W czwartek UEFA podjęła decyzję o automatycznym awansie londyńskiego Tottenhamu do 1/8 finału rozgrywek Pucharu UEFA 2006/2007 bez konieczności rozegrania meczu z drużyną wyznaczoną w miejsce zdyskwalifikowanego Feyenoordu Rotterdam.
No i po ptokach. A swoją drogą to mimo wszystko szkoda - przynajmniej za sam udział nabili by jakieś punkty w rankingu - bo jak dalej pójdzie - to będziemy mieli taką samą pulę miejsc w rozgrywkach jak Wyspy Owcze
|
|
|