To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Sport - Inne - Wisla Krakow & Legia Warszawa

Marcin-Krak - 19-01-2007, 18:55

Europejska Unia Piłkarska (UEFA) podjęła decyzję o wykluczeniu w tym sezonie z rozgrywek o Puchar UEFA Feyenoordu Rotterdam. Powodem są zajścia, do jakich doszło podczas meczu z AS Nancy 30 listopada ubiegłego roku.
W 1/16 finału Feyenoord miał się zmierzyć z Tottenham Hotspur. W poniedziałek UEFA zadecyduje, czy "Koguty" otrzymają w tej fazie rozgrywek wolny los, czy będą musiały rozegrać mecz. W tej sytuacji ich rywalem może być krakowska Wisła, która w grupie E, w której grał Feyenoord, zajęła czwarte miejsce. Holendrzy zajęli trzecie i wywalczyli awans.
- Nie mamy żadnej informacji, czy decyzja Komisji może oznaczać dla nas szansę na powrót do rozgrywek. Czekamy na komunikat federacji w tej sprawie. W poniedziałek rano będziemy kontaktować się z UEFA - powiedział w piątek wieczorem rzecznik prasowy Wisły, Jerzy Jurczyński.

A w PZPN kurator więc pewnie i tak nawet jakby mogli zagrać to i tak nie będą mogli :evil:

Anonymous - 19-01-2007, 22:54

Jak sie uda dostana kolejna szanse choc bez transferow nie maja co marzyc o grze w 1/16 finalu PU .... :roll:
Marcin-Krak - 20-01-2007, 11:59

Szansę są małe - szczególnie po wczorajszych wydarzeniach :?

Meteo napisał/a:
choc bez transferow nie maja co marzyc

taki trochę okrojony cytat

Jak na razie to się pozbywają graczy: Kaczorowski (wspaniały spad z Legii :wink: ) i Kryszałowicz nie są już graczami Wisły. Następnym jest Kuźba który ma odejść do ŁKS - ale nie chce się zgodzić na umorzenie kontraktu za porozumieniem stron - pieprz*ny materialista :D
A ponieważ nie ma Kaczorowskiego - a jest Świetlica to idąc tym tropem tylko czekać jak ściągną Włodarczyka :twisted: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

I już tak na koniec sam :
W pierwszym sparingowym spotkaniu na zgrupowaniu w Turcji, Wisła pewnie 5:2 pokonała Terek Grozny. Dwa pierwsze w tym roku gole dla "Białej Gwiazdy" zdobył Tomasz Dawidowski.
Pozostałe bramki dla wicemistrzów Polski zdobyli: Patryk Małecki, Paweł Brożek oraz Adam Kokoszka.

McDoune - 20-01-2007, 14:24

Marcin-Krak napisał/a:
Wisła pewnie 5:2 pokonała Terek Grozny

Gratulacje :mrgreen:

Marcin-Krak napisał/a:
A ponieważ nie ma Kaczorowskiego - a jest Świetlica to idąc tym tropem tylko czekać jak ściągną Włodarczyka :twisted: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

tak powinni zrobić :mrgreen: , myślę że z wdzięczności mógłbym wtedy nawet zakupić koszulkę Wisły :P

Anonymous - 21-01-2007, 00:34

No to sie Dawidowski rozchulal ... dowiedzial sie ze chca go wywalic to stwierdzil ze strzeli z 5 bramek w sparingach wystawia go do pierwszego skladu od wiosny , zagra 2-3 mecze i znowu zlapie kontuzje i do zimy bedzie ja leczyl a pozniej to pomysli co dalej ...
Marcin-Krak - 21-01-2007, 10:45

W tamtym okresie przygotowawczym - pod wodzą Petrescu - też grał dobrze i skutecznie w sparingach - a potem w lidze jakoś już nie ten teges - w rezerwach grywał - ale skutecznością nie błyszczał :twisted:

[ Dodano: 22-01-2007, 13:01 ]
Podczas meczu sparingowego Wisły Kraków z Terekiem Grozny (5:2), który odbył się na zgrupowaniu "Białej Gwiazdy" w Turcji, kontuzji nabawił się Jakub Błaszczykowski - czytamy w "Przeglądzie Sportowym".
Młody pomocnik Wisły doznał urazu pachwiny i musiał opuścić zgrupowanie.

Piknie - tera to chyba o utrzymanie grać będziemy :mrgreen:

W marcu Polska ma grać na stadionie Wisły z Azerbejdżanem, ale wcześniej trzeba wykonać drogi dojścia do nowo wybudowanych trybun E i D oraz zainstalować profesjonalny monitoring.
Aby tak się stało, Krakowski Zarząd Dróg musi wykonać wspomniane drogi dojścia. Czy zdąży w terminie i ile będzie to kosztowało? Dyrektor KZD Jan Tajster odmówił nam odpowiedzi te pytania.

Tajster to taki Kapka w KZD - więc ja już się boję :twisted:

akbi - 22-01-2007, 16:57

Marcin-Krak napisał/a:
W tej sytuacji ich rywalem może być krakowska Wisła, która w grupie E, w której grał Feyenoord, zajęła czwarte miejsce.

W naszej (polskiej) sytuacji, to cała Polska może być wykluczona, także Wisełka też niestety nie pogra :(

Marcin-Krak - 22-01-2007, 17:29

Z cyklu ograniczania kadry - kolejny gracz odszedł - wspaniały bramkarzo Adammmo Piekutowski :mrgreen: A tak z ciekawości wiedzieliście że On cały czas w Wisełce był :?: Nawet na rezerwę był zasłaby i kontuzjowany co chwile :mrgreen:
McDoune - 23-01-2007, 01:39

Cytat:
Optymista Włodarczyk
Poniedziałek, 2007-01-22 14:26

Piotr Włodarczyk

Kiedy na zgrupowanie Legii dotarła informacja o szalejącym w Polsce wietrze, który ma w ciągu najbliższych godzin pojawić się także w Mrągowie, trenerzy musieli szybko zweryfikować swoje plany treningowe. – Trenerze odwołajmy trening. Co będzie jak wyjdę z autokaru i odlecę? – proponował Piotr Włodarczyk, który rzadko, kiedy traci poczucie humoru.

kurcze, po takich obawach, na miejscu trenera kazałbym mu trenować na dworze non stop i modlił się o jeszcze mocniejszy wiatr... :twisted:
Cytat:

Miniony rok w karierze popularnego, „Włodara" należał do bardzo nietypowych. Wszyscy pamiętają jego arcyważne trafienia w Kielcach i Zabrzu, a także dwa gole w meczu eliminacji Ligi Mistrzów przeciwko Szachatarowi Donieck. Pomimo to kibicom Legii ciężko wymazać z pamięci dziesiątki pewnych (jak by się wydawało) okazji strzeleckich, jakie napastnik rodem z Wałbrzycha notorycznie marnuje w większości spotkań drużyny z Łazienkowskiej.

Najpierw gole przeciwko Szachtarowi, potem mecze ze słabszymi rywalami, w których "Nędza" pomimo dogodnych sytuacji nie potrafi znaleźć drogi do bramki przeciwnika. I tak w kółko. - Nie wiem, dlaczego tak się dzieję. Staram się koncentrować tak samo na każdym spotkaniu, ale jak widać nie wychodzi to tak jak powinno. W tych ważnych meczach jakoś częściej udaje mi się trafić - tłumaczy "Nędza".

Mimo tego, iż wielu kibiców mistrza Polski doprowadza swoimi zmarnowanymi sytuacjami do białej gorączki Włodarczyk wśród większości fanów z Łazienkowskiej cieszy się dużą i niemalejącą sympatią. - Widocznie radość, którą daję strzelając gole jest silniejsza i na dłużej zostaje w kibicach niż irytacja po niewykorzystanej sytuacji - wyjaśnia piłkarz.

za legia.net

na tym skończyłem czytać ten artykuł bo nie mogę się przed snem stresować...

ale za to Trzeciaka ściągnęli, no powoli mały dream team na ławce mamy, może i cosik dobrego z tego będzie

harpagan - 23-01-2007, 01:48

Trzeciak i Szul to naprawde dwa dobre ruchy w tym oknie transferowym
Solidna podstawa do tworzenia druzyny
Miejmy nadzieje ze to wszystko pojdzie w dobrym kierunku
No i oczywiscie ze jeszcze jakis grajkow nowych zobaczymy niebawem ;)

McDoune - 23-01-2007, 01:50

Cytat:
No i oczywiscie ze jeszcze jakis grajkow nowych zobaczymy niebawem ;)

tia Bronowickiego2 :?

Kiedyś już ściągneli Tomasza Sokołowskiego2 i no cóż delikatnie mówiąc 1 był lepszy... :?

harpagan - 23-01-2007, 02:04

Tyle ze tamci nie byli spokrewnieni ;)
Swoja droga ciekaw jestem bronka2

Marcin-Krak - 23-01-2007, 02:06

harpagan napisał/a:
Trzeciak i Szul to naprawde dwa dobre ruchy w tym oknie transferowym

Co do Trzeciaka to będzie chyba Jego debiut w tej roli. Ja mam nadzieję że Wisła pójdzie tym śladem i albo Mielcarskiego albo Koźmińskiego zatrudnią.

A Szula to już parę razy Wam gratulowałem. Zresztą jak mu się Wdowczyk wpiep**ać za bardzo do roboty nie będzie - to vice mistrza macie :P

McDoune - 23-01-2007, 02:06

Cytat:
Tyle ze tamci nie byli spokrewnieni ;)
Swoja droga ciekaw jestem bronka2

ale za to mieli tak samo na imie :)

zobaczymy, może faktycznie w Łęcznej miał bardzo silną konkurencje, a w Legii się przebije i zawojuje nie tylko oranżerie :mrgreen:

A tak serio, należ chłopakowi życzyć jak najlepiej i zobaczymy...

Marcin-Krak - 25-01-2007, 16:07

W czwartek UEFA podjęła decyzję o automatycznym awansie londyńskiego Tottenhamu do 1/8 finału rozgrywek Pucharu UEFA 2006/2007 bez konieczności rozegrania meczu z drużyną wyznaczoną w miejsce zdyskwalifikowanego Feyenoordu Rotterdam.

No i po ptokach. A swoją drogą to mimo wszystko szkoda - przynajmniej za sam udział nabili by jakieś punkty w rankingu - bo jak dalej pójdzie - to będziemy mieli taką samą pulę miejsc w rozgrywkach jak Wyspy Owcze :twisted: