Zloty i Spoty - ZLOT 2011 - ORGANIZATOR i MIEJSCE - POSZUKIWANIA!!!
londolut - 10-09-2010, 18:32
koszmarek napisał/a: | 300 aut | Ja bym się ograniczył do 200... to i tak za dużo. Realne to 150 sztuk samochodów.
Aga - 10-09-2010, 19:50
koszmarek napisał/a: | yaro1976 napisał/a: | 1. baza noclegowa: min tyle i tyle
2. termin wolny
3. parking na xxx sam.
4. infrastruktura do zabawy dla zlotowiczów (jaką byśmy chcieli)
5. itp, itd |
1. 500 ma być (było koło 300 w tym roku)
2. termin znamy.
3. parking na 300 aut (było 111 w tym roku razem z wystawą JM)
4. my szukaliśmy offroad/gokarty/paintball(offroad był jaki był, gokarty odpadły- były quady- a paintballa nikt nie chciał.)
i tak dalej. Nadal szukamy tych maksymalnych liczb(500 osób/300 aut). |
1. 500 ma być ?? (było koło 300 w tym roku) - 500 chyba przesada...
2. ostatni weekend sierpnia
3. parking na 200 aut
4. offroad, gokarty, paintball (?)
5. miejsce na imprezkę w razie deszczu (nie chodzi o restaurację na parę osób, raczej jakiś ogromny namiot, albo stodoła, coś w stylu miejsca w Żywcu) - to jest konieczność! brak takiego miejsca rozwali zlot i integrację w razie niepogody...
Anonymous - 10-09-2010, 21:55
Aga napisał/a: | 1. 500 ma być ?? (było koło 300 w tym roku) - 500 chyba przesada...
2. ostatni weekend sierpnia
3. parking na 200 aut
4. offroad, gokarty, paintball (?)
5. miejsce na imprezkę w razie deszczu (nie chodzi o restaurację na parę osób, raczej jakiś ogromny namiot, albo stodoła, coś w stylu miejsca w Żywcu) - to jest konieczność! brak takiego miejsca rozwali zlot i integrację w razie niepogody... |
No i tu jestem za.....
W razie nadmiaru, zostają namioty, kempingi etc.......
Co znaczy tylko ten....
??????
vendetta - 10-09-2010, 22:00
Do ekipy Forestowej dołączam ja i Emilka (emada). Pomożemy w kwestii reklamy i promocji w łódzkim (lokalna TV, radio, gazety). Jeśli stanie na łódzkim ...
Bartek - 10-09-2010, 22:07
Cytat: | 4. offroad, gokarty, paintball (?) |
ja (?) rozumiem, jako propozycje atrakcji. Na tegorocznym Zlocie były quady, nie było możliwości zorganizowania gokartów, na paintballa zgłosiło się za mało chętnych, offroad był w wersji "mini", co nie znaczy że nie był super . Jak ktoś wymyśli coś innego - jesteśmy otwarci na propozycje
Aga - 10-09-2010, 22:10
znak zapytania dotyczył paintballa - jak powiedział Bartek, było mało chętnych
Maretzky85 - 10-09-2010, 22:14
Aga napisał/a: | coś w stylu miejsca w Żywcu |
To tam było coś jak padało ? ja nic nie wiem Znaczy nie wiedziałem
vendetta - 10-09-2010, 22:19
Maretzky85 napisał/a: | Aga napisał/a: | coś w stylu miejsca w Żywcu |
To tam było coś ja padało ? ja nic nie wiem Znaczy nie wiedziałem |
Było , było i to fajne miejsce. Myślę, że niezależnie od pogody trzeba takie coś (namiocik + stoliki) zarezerwować.
Anonymous - 12-09-2010, 17:52
Witajcie.
Po rekonesansie stwierdzam co następuje:
Ośrodek, jest dość rozłożysty.
Domki typu brda w standardzie żywieckim - dosłownie identyczne.
Segmenty willowe na mega wypasie. Jednocześnie 3 segmenty połączone w jeden budynek w ksztaucie litey L o bardzo wysokim standardzie z ładną łazienką (płytki i kabiny prysznicowe) oraz centralnie na dole umieszczonym hallem oraz 3 oddzielnymi sypialniami (2 na piętrze i jedna na dole)
Pokoje hotelowe:
Ośrodek posiada Hotel i Hotelik
W hoteliku:
Pokoje w bardzo wysokim standardzie bez aneksów kuchennych z własną łazienką każdy.
W hotelu również standard bardzo wysoki. Łazienka, przedpokój, sypialnia w 2 osobowym.
W 4-o osobowym Łazienka przedpokój, sypialnie i pokój dzienny.
W każdym z pokoi balkon.
KAŻDY DOMEK, POKÓJ, SEGMENT POSIADA WŁASNĄ ŁAZIENKĘ.
Restauracja na ok 200 os + mini bar na ok 50 os + smażalnia ryb na dworzu i 2 inne fast foody.
Ogromny parking na spokojnie ponad 200 zgromadzonych na odcinku 100m samochodów.
Dość duży plac w centralnym punkcie ośrodka na konkursy scenę etc. Pomieści się tam spokojnie ok 300-400 osób.
Dwa miejsca na przygotowanie ognisk/grillów jedno mniejsze i drugie większe. Na każdym namioty i możliwość dostawienia kilku dodatkowych namiotów (w razie niepogody)
Przeogromny namiot w centralnym punkcie ośrodka (ok 5-10 m od w/w placu) na dyskotekę i ew konkursy wraz ze sceną w razie niepogody.
Bardzo fajnie usytuowane domki typu Ranczo. Nowe mają aż 2 lata. Standard jak w segmencie willowym.
3 domki nad wodą - połączone jednym wspólnym wielkim tarasem Standard - pomiędzy segmentem willowym a brdą.....Dokładniej, to brda z płytkami ładnymi dużymi szafami itd..
Najdroższe pokoje są 1 i 2 osobowe nad sauną i siłownią, ale tam było to zajęte i nie mogliśmy obejżeć.
Plaża i czysta woda do kąpieli zamiast basenu.
Park linowy porozwieszany wśród drzew....
boiska do siatkówki, kosza, piłki nożnej (pełnowymiarowe)
Każde przejście albo wyasfaltowane albo wyłożone kostką brukową.
Stajnie i konie, dla chcących pojeździć.
Rowerki go-kart
i naprawdę dużo miejsca.
Odległości od domków do placu głównego ok 50-70m więc wszyscy będą mieli tę samą odległość.
W przypadku braku miejsc są dodatkowe łóżka, które można dostawić wszędzie poza samym hotelem (ilość ograniczona i pan nie wie ile tego mają dokładnie)
Możliwość rozstawienia namiotów i przyczep.
Miejsca noclegowe odgrodzone barierkami od parkingów, więc z automatu unikamy takich historii jak wariujący colt w Żywcu na trawie.
Możliwość jazdy offroadowej.
Wszędzie czysto i na prawdę na wysokim poziomie.
Zdięcia zamieszczę jutro, bo jestem poza domem i nie mam tu aparatu.
Miejsce oferujące bardzo szerokie możliwości zabaw i rekreacji.
Myślę że nie będzie najmniejszych problemów z pomieszczeniem się tam.
Z nami zwiedzał Pamar wraz z Magdalenką, więc niech też coś dopiszą od siebie.
Plan sytuacyjny i legenda:
Domki Brda - 1
Domki nad wodą (połączone Brdy) - Nie zaznaczone przeze mnie 1,2,3
Domki ranczo -2
Segmenty willowe - 3
Hotelik - 4A
Hotel - 4B
Parking - 5
Główny plac - 6A
Główny namiot - 6B
Pokoje 1 i 2 os nad sauną - 7
Miejsca Grillowe - 8
pamar - 12-09-2010, 19:10
Ogólnie ośrodek wywarł na mnie bardzo pozytywne wrażenie, jest naprawdę "fajnie poukładany"
Parkingi extra i to nie tylko dla naszych miśków ale i dla stoisk- namiotów sponsorów. Myślę, że nie przesadzę jak powiem, że właściwie wszystkie konkurencje zlotowe są tam do zrealizowania nawet gokarty (Andrzej ten pierwszy parking z przystankiem)
Mało tego przejazd kolumną też już mamy opracowany
PLAŻA!!! jest
Więcej jutro
[ Dodano: 12-09-2010, 19:16 ]
Forest_Taft napisał/a: | Możliwość jazdy offroadowej. |
Drogi za ogniskiem nr.1 (trochę płasko ale miejsca sporo) zrozumiałem, że za fri.
Anonymous - 12-09-2010, 19:28
pamar napisał/a: | gokarty (Andrzej ten pierwszy parking z przystankiem) |
Dokładnie o tym samym myślałem.
pamar napisał/a: | Mało tego przejazd kolumną też już mamy opracowany |
Dokładnie. Są drogi wokół ośrodków, które w ogóle nie kolidują z ruchem pozostałych pojazdów, a samego przejazdu jest z 7-8km.
Adaho_krak - 12-09-2010, 19:46
Jak dla mnie idealne miejsce I ekipa z zapałem też jest Cóż więcej chcieć ??
Morfi - 12-09-2010, 20:59
Ośrodek jest poprostu super, nic wiecej nam nie potrzeba.
My juz rezerwujemy miejsce.
Gdzie można wpłacić zaliczkę
Aga - 12-09-2010, 21:00
dla mnie bomba!!
Forest - do roboty!
i pamiętaj - Częstochowa czeka na jakieś konkretne zadanie do wykonania
sieegurd - 12-09-2010, 21:05
Zapowiada się świetnie No i każdy będzie miał w miarę blisko
|
|
|