To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Bydlak

fj_mike - 26-09-2011, 21:01

Rafal_Szczecin napisał/a:
troche przeszkadza zbiornik spryskiwacza, ale dluga chuda przedluzka i dasz rade bez uzywania wulgaryzmow :D wiem co mowie , juz 4 razy sciagalem u siebie zderzak :D

Także wiem po sobie, kwestia długości sprzętu :mrgreen:

luckyluck - 26-09-2011, 21:09

Znając moje szczęście to i przedłużka nie pomoże. :?
Ale pocieszającym jest fakt, że nie tak dawno przecież, zderzak był montowany więc elementy do odkręcenia nie będą zapieczone (oczywiście jeśli tam istnieją takie, które zapiec się mogły).

Rafal_Szczecin - 26-09-2011, 21:12

naprawde, zaopatrz sie w cienka baaaaardzo dluga przedluzke ( moga byc i dwie ) i bez problemu odkrecisz ta srube, z ktora sa problemy wlasnie przez zbiorniczek od spryskiwaczy, reszta to pikus, lacznie sa 4 sruby w blotnikach, do tego dwie przy pasie przednim i wiecej brak ( tak jest przynajmniej w SE ) , zderzak pieknie schodzi razem z listwa pod zderzalkiem.
luckyluck - 26-09-2011, 21:22

Czyli co najpierw grill, potem lampy, wypiąć nadkola i na koniec zderzak?
Przedłużkę mam około 15cm. Starczy czy dokupić?

sveno - 26-09-2011, 21:55

luckyluck napisał/a:
Czyli co najpierw grill, potem lampy, wypiąć nadkola i na koniec zderzak?

wypinasz gril, odkręcasz 2 śruby przy wąsach belki, potem po jednej przy kazdym reflektorze, lamp nie trzeba demontować, potem po 2 z kazdej strony przy błotnikach, jedna zaraz przy końcu zderzaka od strony nadkola, druga trochę bliżej kierunkowskazu, trzeba podgiąć nadkole, potem przy blotnikach ciagniesz zderzak w dół (ze zderzaka w błotnik wchodzą kołki ustalajace) około 1cm jak to zejdzie to cały zderzak do przodu, ale tylko tyle by go położyć i wypiąć kostki od halogenów i zderzak jest Twój :) powodzenia

luckyluck - 26-09-2011, 22:50

sveno, dzięki. :wink:
W przyszłym tygodniu okaże się jak mi poszło. :P

Seichan - 27-09-2011, 12:01

A ja z innej beczki - czy sprawa kolizji już się zakończyła? Sprawca został ukarany?
luckyluck - 27-09-2011, 18:57

Seichan, nie chciałem nic pisać dopóki się nie dowiem czy się odwołał. Sprawa odbyła się jakiś czas temu, miałem zadzwonić do Sądu ale zapomniałem na śmierć. :| Kurczę dobrze, że mi przypomniałaś.
Seichan - 27-09-2011, 19:43

luckyluck napisał/a:
Seichan, nie chciałem nic pisać dopóki się nie dowiem czy się odwołał.

Rozumiem, że pan sprawca został uznany za winnego kolizji :twisted:

luckyluck napisał/a:
Kurczę dobrze, że mi przypomniałaś.

Do usług ;)

luckyluck - 27-09-2011, 20:07

Seichan napisał/a:
Rozumiem, że pan sprawca został uznany za winnego kolizji

Ano. :D
Jutro spróbuję zadzwonić do Sądu jak znajdę chwilę i będzie jasne czy bawimy się dalej.

luckyluck - 12-10-2011, 22:20

Bydlak już czeka na zimę. :twisted:

Z gorszych wiadomości nie podołałem zderzakowi, za mało czasu, za mało czasu! Ehh... :evil: Do tego ukręciłem (jak zwykle) jedną ze śrub mocujących błotnik. :? Najgorsze, że łeb odpadł a śruba została i bez ściągania nadkola się nie obejdzie. Ale jak już wspomniałem za mało czasu, za mało czasu! :evil: A... no i jeszcze regulowałem spryskiwacze igłą i co? I się ułamała jedna :? i została i teraz zamiast tryskać, popuszcza ino jak podniecony szczeniak. Najlepsze, że za skarby nie chce wyjść. Tak to jest jak człowiek nie ma czasu na nic. :evil:

Hugo pasta Ate zadziałała, dzięki. :wink:

Anonymous - 12-10-2011, 23:56

luckyluck napisał/a:
Bydlak już czeka na zimę. :twisted:

się błyszczą jak moje :D zaciski dawno malowałeś bo też świeżo wyglądają ? ja moje odświeżę dopiero po zimie ...

luckyluck - 13-10-2011, 10:57

Derpin, zaciski prysnąłem teraz, bo już patrzeć nie mogłem na nie. 8)
Seichan - 13-10-2011, 11:11

A ja monotematycznie zapytam co ze sprawą ;)
luckyluck - 14-10-2011, 10:23

Seichan, niestety bawimy się dalej. Sprawa na 18 listopada. Że też gościowi się chce. :evil: