To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cz. III czyli REWOLUCJA

Efa! - 27-09-2010, 18:53

No proszę, jaka rozpiętość z tymi Waszymi przepowiedniami daty mojego porodu. Do wyboru, do koloru :) .

A u nas też przeboje pod tytułem "praca".

Mój mąż 1,5 godziny temu pisał mi sms-a strasznie załamany, bo okazuje się, że wcale nie dostanie obiecanej umowy o pracę, tylko umowę-zlecenie. I jest zdołowany, bo przez ostatni rok miał w poprzedniej firmie umowę o pracę, którą zresztą jutro mu rozwiązują, a teraz kiszka. A ja tym razem, zamiast razem z nim załamywać ręce, to się pytam: czy to naprawdę taka tragedia? Przecież najważniejsze, że do przodu, a co będzie za miesiąc, za pół roku, za rok? Oby zdrowie było! A że nadal będzie zapierniczał 12 godzin dziennie? Przecież tak jest od 5 miesięcy i jakoś żyje. A że nie będzie miał urlopu? Przecież w firmie na umowę o pracę też mu nie chcieli dawać, a jak raz dali 10 dni, to do samego końca mu wypominali, że przez ten urlop firma straciła i obroty padły (co się dziwić, jak był jedynym pracownikiem???). A że brak ubezpieczenia chorobowego? To sami zadbamy o ubezpieczenie, czy coś tam (muszę się jeszcze zorientować, o co kaman w tej kwestii).

I tak sobie tłumaczę.

Przecież MUSI być dobrze, więc BĘDZIE dobrze. JUŻ JEST DOBRZE!!!

koszmarek - 27-09-2010, 18:57

Efa! napisał/a:
JUŻ JEST DOBRZE!!!

NO! I to ja rozumiem :) A ubezpieczeń jest dużo (poza zusowymi). Na pewno coś znajdziecie :)

Efa! - 27-09-2010, 19:09

A żeby równowaga w przyrodzie była zachowana, to właśnie się dowiedziałam, że moja mama jest po wizycie u endokrynologa. Badała guz tarczycy, który odkryli jej rok temu. Po ostatnim USG miała stracha, bo wyglądało na to, że się powiększył. A tu niespodzianka: okazało się, że po prostu był inaczej zapisany. Mało tego: można go leczyć hormonalnie i powinien się zmniejszyć!!! Hurrraaa!!!
Marcin-Krak - 27-09-2010, 20:20

Dziś w Krakowie były takie korki, że chyba najstarsi górale nie pamiętają :evil:
koszmarek - 27-09-2010, 20:34

Efa, same dobre wiadomości :) Super !

A my wróciliśmy od weterynarza z Fartem i chyba na dobre znienawidził lekarza :D Obcinanie pazurków też ;P

sieegurd - 27-09-2010, 21:09

koszmarek napisał/a:
Efa! napisał/a:
JUŻ JEST DOBRZE!!!

NO! I to ja rozumiem :) A ubezpieczeń jest dużo (poza zusowymi). Na pewno coś znajdziecie :)

Efka u nas też jest klops jeśli chodzi o kasę, ale żona cały czas powtarza, że będzie dobrze - i jakoś się kręci :P Oby jak najdłużej :D

igi - 27-09-2010, 21:39

Ewciu kociaku będzie dobrze przestańcie się martwić :)

Jak napisałaś z mamą dobrze więc reszta też się ułoży :!:

jacek11 - 27-09-2010, 22:51

Aga napisał/a:
hmmm... mrzonka.............?

dokładnie :) po sześciu latach małżeństwa,wiem że nie da się zrozumieć kobiet. :roll:

Kaucz - 27-09-2010, 23:37

Dziś odebrałem klucze do swojego własnego mieszkania :) ). HA ! Teraz mebluję to tak, żeby dało się żyć i zakładam net, coby kontakt ze światem mieć.
Przeprowadzka w środę/czwartek :) .

akbi - 28-09-2010, 01:36

... że właśnie przejechałem blisko 1100km ... w tym ani jednego kilometra bez włączonych wycieraczek :|
sieegurd - 28-09-2010, 07:09

jacek11 napisał/a:
Aga napisał/a:
hmmm... mrzonka.............?

dokładnie :) po sześciu latach małżeństwa,wiem że nie da się zrozumieć kobiet. :roll:

"Jeśli Ci się wydaje, że rozumiesz kobiety, masz rację - wydaje Ci się" :)

Krzyzak - 28-09-2010, 07:21

ktoś tu jest blisko Freud'a
sieegurd - 28-09-2010, 07:24

Krzyzak napisał/a:
ktoś tu jest blisko Freud'a

Żona miała psychologię na studiach :D

Krzyzak - 28-09-2010, 07:26

ja też :P
socjologię też :) - w końcu za coś tego mgr przy inż. musieli postawić ;)

gulgulq - 28-09-2010, 08:01

akbi napisał/a:
... że właśnie przejechałem blisko 1100km ... w tym ani jednego kilometra bez włączonych wycieraczek :|

oszczędzasz na gumach :D :D :D

obstawiam 2 października :)