To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Fabryczny zestaw głośnomówiący - Bluetooth Hands Free Module

sk0ras - 31-05-2016, 09:42

tyku napisał/a:
sk0ras napisał/a:
Wszystkie komunikaty i rozmowy słychać tylko w prawym głośniku, lewy milczy.
:D Tak ma być. :wink:

Można to chociaż zmienić gdzieś w ustawieniach, tak żeby dźwięk był od strony kierowcy?

tyku napisał/a:

sk0ras napisał/a:
Czy BT montowany w mitsu potrafi czytać z niej kontakty?
To zależy od modułu. Moduł z USB czyta kontakty. Np taki:
[url=http://images67.foto...med.jpg]Obrazek[/URL]

Mam Lancera z 2015 r., wersja intense, BT z modułem USB i za żadne skarby świata nie mogę zsynchronizować książki. Nawet nie potrafi odczytać nazwy wpisanej w telefonie, wyświetla wyłącznie nr osoby dzwoniącej.

tyku - 31-05-2016, 11:20

sk0ras napisał/a:
Mam Lancera z 2015 r., wersja intense, BT z modułem USB
Jakie radio masz :?:
sk0ras - 31-05-2016, 12:34

tyku napisał/a:
sk0ras napisał/a:
Mam Lancera z 2015 r., wersja intense, BT z modułem USB
Jakie radio masz :?:

Tak wygląda (dotykowiec, bez nawigacji)

marcink - 31-05-2016, 22:19

Nie wiem czy istnieje sposób na odtwarzanie komunikatów oraz głosu rozmówcy z innego głośnika niż prawy. Ot taki akcent rodem z JDM w gratisie ;)

Książka adresowa - rozumiem, że chodzi ci o kontakty w telefonie? Bez problemu odczytuje z urządzń z iOS oraz Androidem (jakimś archaicznym, chyba 2.3).
Podobnie audio po BT, spotify działa z marszu.

Czy przy połączeniu przychodzącym pojawia się nazwa komtaktu - nie zwróciłem uwagi, muszę zrobić test (nie po to są przyciski na kierownicy, żeby na ekran patrzeć ;) )

tokyo - 02-06-2016, 05:25

Witam
Jak jest BT i USB to system moze:
1. Czytac/import ksiazki telefonicznej ALE NUMEROW Z TELEFONU NIE Z KARTY SIM
2. BT Audio Odsluchiwac muzyki/plikow muzycznych zapisanych na telefonie z przewijaniem
3. BT zestaw glosnomowiacy z mozliwoscia aktualizacji softu
4 USB - gniazdo do odsluchu muzyki/ video na europe jest inaczej realizowane
5. Mozliwosc sluchania muzy z internetu za posrednictwem telefon (np playlisty z youtuba z mozliwoscia przewijania muzy do przodu i tylu

robkni - 27-06-2016, 13:19

Witajcie, padł mi moduł BT i nie mogę znaleźć używki. Czy istnieje jakiś zamiennik? Czy znacie kogoś kto by naprawiał moduły. Oczywiście posiadam starszy model modułu, bez usb. Z góry dziękuję za pomoc.
brylekVFR - 27-06-2016, 14:46

Zapytaj kolegi z postu wyżej, może Mu zalega taki. Jak nie to jeszcze w Mitsustyle zapytaj.
robkni - 27-06-2016, 15:13

Wielkie dzięki za podpowiedź.
kozioo - 20-07-2016, 18:20

Również dołączyłem do grona szczęśliwców z martwym modułem BT :( Pacjent jest już wymontowany, z tego co widzę jest to chyba moduł starego typu: 8785A010. Czy na podmiankę muszę szukać tej konkretnej części, czy każdy z nowszych modeli będzie pasował? Np. 8785A026 albo 8785A046.
aqualopetak - 23-07-2016, 08:08

witam wszystkich. jestem szczesliwym posiadaczem lancera od okolo 2 tygodni. mam pewien problem odnosnie bt.
kierownica ma przyciski do sterowania, patrzac po numerze vin auto powinno miec by....lecz nie moge uruchomic parowania z telefonem. naciskajac badz trzymajac przycisk jak w instrukcji, jest calkowite zero odzewu;(. zajrzalem za schowek jako iz tam powinien byc sterownik by, lecz tutaj niespodzianka. nie znalazlem go, badz nie tam patrzylem. moglby ktos podpowiedziec gdzie oraz jak zdiagnozowac zterownik bt? pozdrawiam

timmi - 31-07-2016, 00:27

Witam ja mam dziwny problem, bo Huawei G620s gryzie się z tym Hands free System, raz potrafi połączyć się i normalnie działać, potrafi w trakcie jazdy się rozłączyć, czasem za 4tym razem się połączy.Posiadam stary moduł BT bez USB.Inne telefony testowane na przestrzeni lat(Xperia Mini Pro,M,T,Z1 compact,LG Spirit 4G) parowały się i bez problemu się łączyły za każdym uruchomieniem auta.Z innym zestawem głośnomówiącym(jabra drive) łączył się bez problemu.
hubus - 01-08-2016, 11:21

timmi napisał/a:
Witam ja mam dziwny problem, bo Huawei G620s gryzie się z tym Hands free System, raz potrafi połączyć się i normalnie działać, potrafi w trakcie jazdy się rozłączyć, czasem za 4tym razem się połączy.Posiadam stary moduł BT bez USB.Inne telefony testowane na przestrzeni lat(Xperia Mini Pro,M,T,Z1 compact,LG Spirit 4G) parowały się i bez problemu się łączyły za każdym uruchomieniem auta.Z innym zestawem głośnomówiącym(jabra drive) łączył się bez problemu.

Mam ten sam problem, prawdopodobnie najnowszy bt 4.0 low energy jest powodem. Na razie sprawdzilem że odblokowanie ekranu przed otworzeniem samochodu pozwala sparowac. Wyłczyłem też ograniczenie aplikacji w tle i jak się telefon uspi to już nie rozłącza.

tokyo - 02-08-2016, 04:23

Witam
Tak jak napisal kolega hubus nowsze transmisje BT maja wiecej mozliwosci niz zestaw starego typu w miskach. Powodem wysylania roznych komunikatow jest rozlaczanie zawieszanie oraz w najgorszym przypadku wysypanie sie softu w zestawie BT auta. Jednynym dobrym rozwiazaniem jest wymiana zestawy na nowszy taki jaki jest od roku 2011. Posiada on mozliwosc upgradu a stary nie. Niestety oficjalnie trzeba do niego miec nowsze radio lub nawigacje Testeju w tej chwili podlaczenie zestawu nowego typu w autach od roku 2007 do 2010 po magistrali can - a mowili ze nie mozna :) .
Znalazlem schematy japonskie z ktorych wynika ze ten zestaw pracowal juz od roku 2009 a w europie wprowadzono go od roku 2011

Odnosnie zapytania wszesniejszego o slyszlnosc rozmowcy w glosnikach to:
stare zestawy - od roku 2007 do roku 2008 byly dwa kanaly pozniej zlikwidowano jeden kabel i docelowo byl rozmowca w prawym glosniku, ale da sie zrobic aby byl w dwoch
Nowe zestawy - docelowo kierowca z lewej glosnik z prawej - jednak da sie ale nie we wszystkich rdiach przekodowac/oszukac radyjko ze kierowca jest po prawej i moana sluchac rozmowcy w drzwiach lewych

kozioo - 02-08-2016, 21:42

tokyo napisał/a:
Niestety oficjalnie trzeba do niego miec nowsze radio lub nawigacje

Czyli nie można po prostu przełożyć nowszego modułu (np 8785A026 lub 8785A046) w miejsce starego (bez USB, rewizja 8785A010)?

timmi - 07-08-2016, 13:52

Cytat:
Mam ten sam problem, prawdopodobnie najnowszy bt 4.0 low energy jest powodem. Na razie sprawdzilem że odblokowanie ekranu przed otworzeniem samochodu pozwala sparowac. Wyłczyłem też ograniczenie aplikacji w tle i jak się telefon uspi to już nie rozłącza.

Zrobiłem to co mówiłeś ale nadal loteria.Pozostaje namówić na zmianę telefonu.Z tego co w necie piszą to się skarżą na problemy BT w Huaweiach z fabrycznymi zestawami głośnomówiącymi i to nie tylko w mitsu.LG spirit 4g ma bt 4.1 LE i z nim nie ma problemu.

Czyli,żeby nowszy moduł (bt z usb) działał to musiałbym wstawić MMCS (są na to plany) i jakąś rzeźbę w kostkach zrobić z tego co wyczytałem tutaj