To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Mitsubishi Trójmiasto - Pomorskie - Warsztaty w Trójmieście (zbiorczy)

fj_mike - 26-05-2011, 23:24

reticular, problemy techniczne w dziale Carisma ;)
http://forum.mitsumaniaki.pl/index.php?c=11

Krzyzak - 27-05-2011, 07:36

widzę kolega ma rzut beretem do mnie :)
jeśli to Bąkowo, o którym myślę, to mogę spojrzeć na tą Cari
reticular napisał/a:
Mechanik mówi czujnik położenia wału korbowego lub czujnik wału rozrządu?

inne objawy

prędzej silniczek krokowy padł
a świece jakie?

DJ Fazi - 27-05-2011, 07:59

Krzyzak napisał/a:
widzę kolega ma rzut beretem do mnie :)
jeśli to Bąkowo, o którym myślę, to mogę spojrzeć na tą Cari
reticular napisał/a:
Mechanik mówi czujnik położenia wału korbowego lub czujnik wału rozrządu?

inne objawy

prędzej silniczek krokowy padł
a świece jakie?

To jest nas trzech :-)

Lipa - 27-05-2011, 11:05

Wczoraj dostałem smsa z serwisu Mitsubishi z Gdyni, że mają jakąś promocję za 99zł związaną z klimą:

"Teraz przegląd klimatyzacji przy OT 99pln Plichta dobry serwis, zapaszamy od 26.05 do 30.06 Mitsubishi Plichta"

nr telefonu 586699686

reticular - 27-05-2011, 11:14

To to Bąkowo :)

Przy świecach to tym razem całkowicie zaufałem mechanikowi. Niestety swego czasu nie mogłem dostać odpowiednio długiego klucza do świec i zmuszony byłem w tej sprawie oddawać auto do specjalistów.

P.S. jak post nie w tym dziale co trzeba to proszę o przeniesienie.

[ Dodano: 27-05-2011, 11:16 ]
Samochód serwisowany również lokalnie - w warsztacie w Jankowie. Jak do tej pory złego słowa nie mogę powiedzieć.

Samhain - 29-06-2011, 21:44

Siemka potrzebuje uczciwego geniusza od elektryki generalnie to samochód mi gaśnie na zimnym silniku obroty falują itp. itd. czasami wywala mi CE 11 przepływkę podmieniłem i nadal to samo tak więc przypuszczam że to kwestia elektryki chciał bym kogoś kto mi to ogarnie a nie tylko takiego co tak mówi :P no i najlepiej żeby jego wynagrodzenie nie było wysokości nowego autka :) a tak wogóle to co myślicie o Japan Service w Gdyni na hutniczej można im zaufać ?? bo tak zastanawiam się nad nimi...
tadziugdy - 04-07-2011, 13:34
Temat postu: części do Mitsubishi
mogę wam polecić uzywane@automarpo.pl znajdziecie tam sporo części do naszych Miśków sam już tam kupowałem i jestem zadowolony jak coś posiadam nr telefonu
Galant(OL) - 17-07-2011, 22:49

Hej poszukuje dobrego mechanika do mojego Galanta. Od trzech miesięccy w 3miescie i w sumie nie wiem za bardzo do kogo z tym uderzyć. Biedny Miś stuka puka i piszczy w dodatku przy skręcie zaczął chrobotać i kierownica nie odbija :( Ratujcie Misia!!
Krzyzak - 18-07-2011, 07:02

To dawaj do Krzysia Papisa w Lublewie Gdańskim - daj znać jakbyś jechała, to się też pojawię i pomogę w diagnozie.
mstrucz - 18-07-2011, 10:23

Hejka!

Kto w okolicach Gdyni tanio wymieni mi rozrząd w silniku 1,8 MPI (robocizna, części chyba kupię w Rumi w japanAuto)?
Auto ma 79 tys przebiegu ale jest ze stycznia 2003, więc się zastanawiam, czy już muszę. Paski od alternatora i klimy są jak nowe a i one fabryczne. W aucie nic nie piszczy, po prostu zegarek.
Druga sprawa, czy przy takim przebiegu (więc rozrząd fabryczny) zmieniać pompę wody czy zostawić. Zawsze wymieniałem rozrządy z pompą ale to były inne przebiegi.
Ogólnie kasy brak, ale auto chcę mieć sprawne, więc coś muszę wymyślić. Przebiegi to ja nim robię symboliczne.
Kogo doradzacie?

fj_mike - 18-07-2011, 11:38

mstrucz, zadzwoń do Adama 722 012 300. Robi w Mechelinkach. Korzystałam z jego usług ;)
Co do pompy wody, to pilnuj czy aby nie cieknie. Jak zacznie, to masz rozrząd do rozbierania znowu. Gorzej jak się łożysko na pompie zatrze.

mstrucz - 18-07-2011, 14:05

Dzięki za tel. Z rozmowy konkretny facet, cena OK. Stwierdził , że to za szybko na wymianę i polecił poczekać do 90 tyś. Ale dla pewności umówiłem się na wizytę kontrolną.
Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam!

fj_mike - 18-07-2011, 14:08

mstrucz, pasek ma już swój wiek. Lepiej wymień ;)
LEWY - 31-07-2011, 11:04
Temat postu: mechanik potrzebny
Mój lancer słabo nadaje się do jazdy,
z tego powodu że hamuje tylko jedno koło,
powodem tego jest abs a konkretnie rozdzielacz dający ciśnienie na jedno koło.
Znacie może jakiś warsztat który zajmie się moim absem jak przywiozę go do nich w ręku?
Z góry wielkie dzięki.

racenty - 10-08-2011, 19:14
Temat postu: Naprawa skrzyń automatycznych
Witam,

Posiadam Carisme 97 rok w automacie.Z skrzyni ostatnio zaczęło niestety kapać i poszukuje jakiegoś solidnego serwisu specjalizującego się w ASB. Może jest ktoś w stanie wyrazić jakaś opinię na temat jakiegoś trójmiejskiego serwisu?

Pozdrawiam