To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Mitsubishi Galant z Ostródy

Krzyzak - 24-12-2019, 14:38

Współczucia. Ostatnio kupiłem oryginalny wydech do Galanta E32 i jedyne co mi zostało, to katalizator - na pewno jest sprawny, bo zawsze przy ściąganiu widziałem jak wygląda wnętrze, do tego pluje wodą, więc proces katalizy zachodzi. No i myślę, żeby kupić nowy na Allegro, więc zajrzałem i jest tego trochę - akurat u mnie w cenie 300zł za nowy. Więc myślę, że da radę coś dokupić, tylko strach, że znów obrobią.
jacek11 - 24-12-2019, 16:21

Sunderland86, przykra sprawa. Mam nadzieję, że sprawcy zostaną złapani.
Hugo - 24-12-2019, 18:51

To się w głowie nie mieści co się w tym pieprzonym kraju wyprawia. Jak można kraść części samochodowe z aut na parkingu, to jest nie do wiary. Idiotom, którzy to robią powinni obcinać ręce. Już widzę minę właściciela jak wsiada do auta, uruchamia silnik i słyszy ryk spod auta... Zawału można by dostać.
Sunderland86 - 24-12-2019, 20:34

deejay Nie spodziewałem się, że dwudziestoletni klamot może być w kręgu zainteresowań złodziei. Obok stały dwa młodsze auta, Seat Ibiza i Laguna 2, niżej na parkingu jakieś passaty, audi i żaden nienaruszony.

Krzyzak Coś dokupię, mam już jedną ofertę.

jacek11 Rozmawiałem dziś ze znajomym policjantem i otwarcie powiedział, że mogę zgłosić ale po tygodniu dostanę pismo o umorzeniu.

Hugo napisał/a:
Już widzę minę właściciela jak wsiada do auta, uruchamia silnik i słyszy ryk spod auta

Tego dnia wyszedłem jak co dzień do pracy, wsiadłem do auta, przekręciłem kluczyk i w jednej chwili zrobiło mi się gorąco i pierwsza myśl - wybuchł silnik!

deejay - 24-12-2019, 21:38

Powiem tak. Katalizatory z Japończyków są mocno w cenie jeśli chodzi o bebechy, stąd co raz częściej dochodzi do kradzieży niestety.
Bez monitoringu nie ma szans na złapanie sprawcy. Katalizator już prawdopodobnie dawno wybebeszony z cennych meterialow. Nie muszę chyba pisać o jakie metale szlachetne chodzi.

jajo-m - 24-12-2019, 22:42

Mi właśnie niedawno ukradli, jakoś miesiąc temu. I tak samo wsiadam do auta, odpalam i ryk, spaliny z pod auta lecą. Zgłaszałem na policję ale za jakiś czas przyszło umorzenie bo sprawca nie znaleziony czy coś takiego. Tłumikarz wstawił mi kata za ok 400 zł ale euro 2 zamiast euro 3 bo e3 byłby za dwa razy tyle.
Krzyzak - 25-12-2019, 11:58

Dodam jeszcze, że widziałem na Alle różne wersje katalizatorów - w sensie do aut z i bez LPG.
jacek11 - 25-12-2019, 13:24

Sunderland86 napisał/a:
Rozmawiałem dziś ze znajomym policjantem i otwarcie powiedział, że mogę zgłosić ale po tygodniu dostanę pismo o umorzeniu.

I to się nazywa skandal. To zwykłe lenistwo władz. Mają do dyspozycji narzędzia, a nie chce im się ich używać.

Bzyk_R1 - 25-12-2019, 14:30

Masakra. W Krakowie też działa szajka. Np z takiego Outlandera Turbo na skupie od ręki dostajesz za kpl (O1T ma 2szt) 2000pln. Niezły zarobek jak za 2 cięcia. :roll:
Sunderland86 - 25-02-2020, 09:55

Auto już poskładane i jeździ. Dziękuję robertdg oraz Hugo za pomoc oraz części do odbudowy.
Sunderland86 - 02-04-2020, 08:48

Dziś Gal zrobił mi kawał i nie odpalił, po przekręceniu kluczyka nie dzieję się nic. Po pracy będę rwał rozrusznik.
Bzyk_R1 - 02-04-2020, 10:57

Najpierw prąd. Bezpieczniki i miernik w dłoń. Rozrusznik to chyba ostatni w kolejce do wymiany.
Marcino - 02-04-2020, 11:36

Kontrolki przygasaja? Czy nic sie nie dzieje... moze to aku?
abdul - 02-04-2020, 11:45

Sprawdź najpierw akumulator. Mi kiedyś córka zostawiła niedomknięte drzwi z tyłu, że świeciła się lampka w drzwiach i rano nawet nie zajęknął ani kontrolek nie było
Sunderland86 - 02-04-2020, 12:21

Prąd jest, kontrolki zapalają się normalnie, po przekręceniu na pozycję start licznik przygasa i słychać buczenie, rozrusznik nawet nie burknie.