To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMiśki ;-) - Bella Italiano - Mokra Włoszka

Anonymous - 06-06-2013, 17:19

240 tys, przedni prawy górny wahacz powiedział papa , wrzucony oczywiście nowy TRW, szkoda tylko że ze starego nie dało się odczytać jaki to był zamiennik bo wytrzymał bankowo ponad 40 tys...

aaa łożysko w kole któreś się odzywa, podejrzani lewy przód, bądź prawy tył :P pojeździmy zobaczymy :)

we wtorek miałem małą kolizję najechał ma mnie golf II, uszkodzeń brak poza śladami lakieru golfa u mnie na zderzaku, dziś wizyta u rzeczoznawcy i zderzak zakwalifikowany do malowania :lol: zwykłe tempo załatwi sprawę :P rzeczoznawca nie mógł się nadziwić stanem wnętrza przy tym przebiegu.

stary alfer - 07-06-2013, 23:59

Derpin napisał/a:
we wtorek miałem małą kolizję

Na pierwszy rzut oka dla mnie "całka".

Ja bym tego nie "klepał" :P

:mrgreen:

Anonymous - 24-07-2013, 12:27

~243 tys,

nowe wahacze przednie dolne TRW strona lewa i prawa, - stare jeszcze org, miały zużytą dużą tuleje, i delikatny luz na sworzniach, - 1160 komplet po meeega rabatach,
nowe przednie amorki KONI FSD, - ok 350 - trafiła się okazja na allegro
nowe tyle amorki ORG Alfa - producentem na pierwszy montaż jest Sachs. - 500 zł komplet,
nowe łożysko prawy tył SNR, - 330
2 nowe ograniczniki drzwi ORG Alfa, 180 komplet wreszcie drzwi nie strzelają przy otwieraniu,
do tego nowy olej, korek do miski i filtry,
kompletna geometria.

przednie amorki spokojnie jeszcze by pojeździły, ale założenie tych Koni strasznie mnie kusiło i auto prowadzi się na nich rewelacyjnie, tylne amorki w stanie średnio słabym.

Maciek - 24-07-2013, 14:08

Jaszcze tylko kilka złociszy i włoszka będzie jak nowa :-)
Czyli tak jak w białej siostrze dbasz więc masz. Tak trzymać.

Matejko - 24-07-2013, 20:16

Derpin napisał/a:
2 nowe ograniczniki drzwi ORG Alfa, 180 komplet wreszcie drzwi nie strzelają przy otwieraniu,

hue, ja swoje naprawilem sposobem na gume, ppoki co dziala :)

Anonymous - 20-08-2013, 15:37

~245 tys,

Alfa grzeczna to dostała kilka prezentów:

zakupione,

nowe scudetto czyli grill (w starym łuszczy się chrom - typowa przypadłość 159 ) 200zł
nowy oryginalny komplet (przód,tył) dywaników welurowych ze stoperami 200zł
nowy oryginalny poliftowy zbiorniczek płynu wspomagania - tak zapobiegawczo - 130 zł
nowe oryginalne siłowniki klapy tylnej sztuk 2 - 200 zł komplet.
nowy zestaw HID z allegro (pała lewa przetwornica i upaliła żarnik) 150zł.
org siatka do klapy bagażnika taki gadżet porządkujący bagażnik, trafiona na allegro 60 zł

jak widać ceny oryginalnych części, gadżetów, w ASO są raczej dostępne do przeciętnego kowalskiego, ktoś kiedyś sprawdzał cenę dywaników w ASO do galanta ile to było setek? :lol:

Hugo - 21-08-2013, 21:27

Derpin napisał/a:
nowy zestaw HID z allegro (pała lewa przetwornica i upaliła żarnik) 150zł.
Ooo, pokaż jaki kupiłes? Wiesz coś o tych HID-ach? Jakieś lepsze od innych, bo jest tego tyle, że się oglądać nie chce, a też o tym myślę ostatnio.
Anonymous - 22-08-2013, 00:03

Hugo napisał/a:

Ooo, pokaż jaki kupiłes? Wiesz coś o tych HID-ach? Jakieś lepsze od innych, bo jest tego tyle, że się oglądać nie chce, a też o tym myślę ostatnio.

w sumie wszystkie te palniki to jedno i to samo, główna różnica jest pomiędzy przetwornicami, ja zawsze biorę niby te nowsze lepsze slimy, a kupuje u tego sprzedawcy (rewelacyjna obsługa i mega błyskawiczna wysyłka)

http://allegro.pl/xenony-...3441302750.html

Xsystoff - 22-08-2013, 23:26

Cos ostatnio czesto widuje sie psuje sie wiec mit o alfie obalony... zaraz zaraz ale czemu tylko popoludniami? Czyzby rano w serwisie? :D

Btw. ori dywaniory do e46 to wydatek tez 200zl ;)

Anonymous - 23-08-2013, 00:58

Xsystoff napisał/a:
zaraz zaraz ale czemu tylko popoludniami? Czyzby rano w serwisie? :D

co wieczór zostawiam alfę na parkingu pod ASO, więc zanim przejrzą ją z rana czy możliwa jest jazda kolejnego dnia to trochę czasu mija ;) :P :lol:

Anonymous - 18-10-2013, 20:53

~251 tys,

sie dzieje sie....

na początku września schodzę do auta a tam takie kuku

niestety jak to bywa karteczki brak, całe szczęście felga i koło nie dostały, więc auto musiało być wysokie, sprawca nie znaleziony, lakiernik umówiony na przyszły tydzień.

nowa piasta lewy przód SNR, - tak ta wymieniane wcześniej.... :roll: prawdopodobnie mechanik za mocno dociągnął śrubę od piasty i miało po porostu za ciężko, stare nowe przejechało 25 tysi...

nowy przegub zewnętrzny prawy LPR, stary cykał sobie przy max skręcie podczas cofania, do przodu jeszcze nie strzelał no ale już mnie to wkurzało...

zamontowany wreszcie poliftowy pojemniczek do płynu wspomagania wraz z wymianą połowy płynu na nowy.

do tego oddałem felgi do prostowania po 1,5 sezonie, jedna tylna stuknięta mocno, pozostałe delikatne odchyły, od razu przy tym na felgi wskoczą już zimówki, wybór padł na NEXEN Winguard Sport 225/50/17 dokładnie takie same jak kupił user viader do swojej 166, więc będzie ocena i porównanie od 2 użytkowników na forum zobaczymy co są warte te oponki.

Krzyzak - 18-10-2013, 21:16

Derpin napisał/a:
NEXEN
mam letnie - głośne są
i przy starcie auta - pomimo 225 mm szerokości - i wciśnięciu gazu do połowy i tak nie są w stanie się przykleić żeby nie buksować
nie polecam, lepiej dołożyć do czegoś markowego

Anonymous - 18-10-2013, 21:32

Krzyzak napisał/a:
mam letnie - głośne są

wg opinii na necie zimówki również są głośne, i to raczej jedyna ich poważna wada, pozostałe parametry opisywane są raczej całkiem pozytywnie jak na budżetowe opony, nowy komplet w tym rozmiarze kosztuje 1200 :!: , wcześniej miałem jeszcze od poprzedniego właściciela zimówki GT Radial Champiro WT AX - więc również budżetówkę, opinie mają porównywalne, z lekką przewagą Nexena, jeżeli będzie tak samo to będę zadowolony.
Latam głównie odśnieżone trasy po autostradach czy ekspresówkach, nie potrzebuje zakładać łańcuchów żeby dojechać do domu przez pole :P :P

Krzyzak - 18-10-2013, 22:00

Derpin napisał/a:
nowy komplet w tym rozmiarze kosztuje 1200 :!:
tyle, co za letnie płaciłem... teraz wiem, że warto byłoby dołożyć te 4 stówki do markowych - to nie jest zakup krótkoterminowy
zrobisz jak uważasz
rok temu napaliłem się na nokiany W+ zimowe - i choć wiele osób polecało inne, odradzało te, opisy internetowe też nie były za bardzo to je kupiłem
dodatkowo 2 z 4 szt. musiałem reklamować, bo nie dało się wyważyć - pół obręczy ciężarków :shock:
kolejne przyszły już OK

i... moje zadowolenie z jazdy zimą jest ogromne - dobrze, że uparcie dążyłem do realizacji planów

Anonymous - 18-10-2013, 22:31

Krzyzak napisał/a:

tyle, co za letnie płaciłem... teraz wiem, że warto byłoby dołożyć te 4 stówki do markowych - to nie jest zakup krótkoterminowy

w tym rozmiarze różnica do "markowych" to nie 4 stówki a około 10 stówek, do pierwszych markowych które są zdecydowanie lepsze, a nie porównywalne z Nexenem wg testów auto bilda.

http://www.laneks.lv/en/t...011-winter.html

w tym teście bierze też udział Nokian co prawda inny model i dostał tę samą ocenę "zadowalające" przy cenie +800zł, pierwszy komplet z oceną "polecane" to Conti TS830P, cena x2 co za Nexeny....