Nasze Miśki - CA4A Błękitne Malibu
bialyjayz - 24-01-2014, 09:20
Bartekkita napisał/a: | Przynajmniej w AXA to sedno sprawy. U mnie na współwłasność z rodzicielką(60% zniżki ostatnia szkoda 5 lat temu) + ja zero zniżek + maksymalna zwyżka na wiek wychodziło na mój kod pocztowy(centrum Wrocławia) 1100, na podwrocławską gminę już 900, a na wiochę 60 km od Wrocka zapłaciłem 656 i takie wykupiłem. Żeby nie było niedomówień w formularzu pytają się o kod pocztowy miejsca w którym auto będzie parkowane/czy też miejsce zamieszkania(nie pamiętam) w każdym bądź razie, adres na który auto jest zarejestrowane ich nie obchodzi. Dzwoniłem do nich specjalnie dwa razy i grałem głupa, że zameldowany tu, ale z rodzicami się wyprowadziłem parę miesięcy temu który adres mam podać. I obie Panie przez telefon mi potwierdziły, że ten gdzie auto będzie parkowane. A na co im to wiedzieć w przypadku OC to nie mam pojęcia, nie mają też tego jak sprawdzić, ani to że parkuje w miejscowi X nie znaczy, że nie wjadę w kogoś w miejscowości Y no ale cena mi bardzo pasuje |
w formularzu warto także zaznaczyć, że jest się zawodowym kierowcą, Ci mają najmniej zdarzeń drogowych a co za tym idzie najwyższe zniżki. Nie wymagają przecież świadectwa pracy czy coś podobnego.
m6riano - 25-01-2014, 06:46
tomek84, podobnie..napisałem na fejsie że mi sie OC kończy i że mbank daje mi 782zł.wszyscy proama i proama...wszedłem..wklepałem i tak i siak różne konfiguracje..najtaniej 1063zł najdrożej 1800coś..żarty jakieś...a na drugi dzień babeczka dzwoni...i sie pyta czy te 1060coś jest ok ja mówie że nie bo w starej ubezpieczalni mam 700coś ona to dziękuje do widzenia..;-)
Hugo - 25-01-2014, 19:35
Na tą chwilę znalazłem najtaniej w Liberty Direct-480 zł/rok, a jak znajdę jakąś osobę, która ma już u nich ubezpieczone auto i podam numer polisy to opuszczą 50 zł i będzie tylko 430 zł/rok
m6riano - 25-01-2014, 23:54
Tak w ogóle to ja sie dziwie czemu klub jak my z takim potencjałem i znajomościami nie dogadał sie jeszcze z jakąś ubezpieczalnią na jakąś mega zniżke...?
Bizi78 - 26-01-2014, 00:01
m6riano, coś tam było z L4, ale czy to aktualne to nie wiem .
http://forum.mitsumaniaki...t=30034&start=0
m6riano - 26-01-2014, 00:51
dzięki za linka,w poniedziałek przedzwoniei zapytam.
Bizi78 - 26-01-2014, 00:56
Spytaj najpierw Akbiego, czy to jeszcze aktualne .
Tomek - 10-02-2014, 12:29
taka historia ...
wiosna się zbliża, lato się zbliża
potrzebuję jak zawsze kupić 2 opony letnie
szybkie badanie rynku (opinie, testy, ceny) i jak zawsze: oponeo.pl
wybór padł na Uniroyal RainExpert, cena 194 zł
ale tknęło mnie, żeby popatrzeć jeszcze na motointegrator.pl
ta sama opona: 180 zł, no to wybór jest prosty - zamawiamy
w ofercie napisane jak byk, że rocznik opony 2013
sam nie wiem czemu, ale nie wziąłem jak zawsze kuriera do domu, a wybrałem odbiór osobisty*, kilka punktów do wyboru, oooo jest i jeden blisko mojej roboty, ul. Żmujdzka 59 w Krakowie (tutaj mnie coś tknęło, bo nazwę tej ulicy znam, tylko dlatego, że byłem tam kiedyś w Inter-Carsie, co też niemiło wspominam).
Złozyłem zamówienie, dostałem maila z prośbą o potwierdzenie, co też zrobiłem, dostałem kolejnego maila, że zamówienie w realizacji, i że jak będzie gotowe to dostanę kolejnego maila, z potwierdzeniem.
Po dwóch dniach, dzwoni Pani (nie wiem po co) i mówi, że złożyłem zamówienie i opony będą do odebrania w "ich salonie", ale żebym nie przyjeżdzał, dopóki nie dostanę maila z potwierdzeniem.
Zapytałem, "ale zaraz zaraz, te opony do odbioru są w motointegratorze, czy z Intercarsie", usłyszałem odpowiedź: "dokonał pan zakupu na stronie motointegrator.pl, ale opony odbierze pan u naszego partnera - w firmie Intercars", No to właśnie o to pytałem.
Po kolejnych dwóch dniach email - gotowe do obioru, no to jadę w piątek po robocie.
Wchodzę, mówię o co chodzi, gość mi mówi, że: tak, przyszły, ale jest mały problem, bo one chyba z 2012 roku są.
No i tu od słowa do słowa, że jak na motointegratorze zamawiałem, to zawsze przychodzą 2013, że powinny być z 2013.
Poszedł sprawdzić jeszcze raz, wraca i oświadcza, że są z grudnia 2011 .
Stwierdzam, że może i mógłbym je wziąć, ale na pewno nie w tej cenie, on, że oczywiście.
Twierdzi, że dostali ostatnio jakiegoś maila z centrali, że jak mają jakieś opony stare na stanie, to żeby przeceniać i wyprzedawać.
Pytam więc, ile chcą za te opony, bo sorry, ale za 15 zł mniej niż na oponeo, to mi się nie opłaca brać dwuletniej opony.
On nie wie, bo to wszystko przez centralę musi być, ale zagada do kolegi na jakimś ichnim komunikatorze, a może i na gg się porozumiewają - nie wiem.
Kolega co prawda odpowiedział cześć, ale jak mu wyłuścił temat, to już się nie odezwał.
Gościu mnie pożegnał, żebym nie czekał, tylko zadzwonił za godzinę.
Dzwoniłem do nich w piątek bez rezultatu, w sobotę też ze 2 razy.
Dzisiaj rano się w końcu dodzwoniłem, ale gościa nie było, a nikt inny nie był zorientowany w temacie, kazali zostawić numer telefonu, gość oddzwonił po 30 minutach, z informacją, że mają dla mnie rabat 5%
no to się uśmialiśmy
* to mnie uratowało przed kupieniem starych opon w cenie nowych, gdybym wziął przesyłkę kurierską, to odebrała by to moja żona, która wiadomo, nie sprawdziła by rocznika, a i ja pewnie też bym nie zwrócił na to uwagi potem
na koniec jeszcze szybki rzut oka na motointegrator - te same opony, w tej samej cenie, z rocznika 2013 wiszą nadal, choć gość z IC twierdzi, że na stanie mają 0 takich opon
Matejko - 10-02-2014, 13:08
wg prawa opona do 3 lat jest w pełni wartościową oponą, informacja o roczniku jest dobra wolą sklepu
Tomek - 10-02-2014, 13:14
Matejko napisał/a: | wg prawa opona do 3 lat jest w pełni wartościową oponą, informacja o roczniku jest dobra wolą sklepu |
dobrą wolą kupującego jest chęć zakupu
jeśli sklep podaje na stronie informację o roczniku, to przestaje być to dobra wola, a zaczyna być informacją, która ma wpływ na decyzję kupującego
do tego, jeśli informacja brzmi "2013" to oczekuję, że będzie prawdziwa,
to, że podanie informacji jest dobrą wolą, nie oznacza, że można podawać informację niezgodne z prawdą
Torp12 - 10-02-2014, 14:43
tomek84 napisał/a: |
|
Genialne podejście. Co tam z tyłu byle się toczyło...
Tomek - 10-02-2014, 14:50
Torp12 napisał/a: | tomek84 napisał/a: |
|
Genialne podejście. Co tam z tyłu byle się toczyło... |
zupełnie nie rozumiem
a co się z tyłu będzie toczyło? no nie wiem, bo właśnie na tył miały siąść te Uniroyale
a swoją drogą, to fakt, że nieważne, co tam założę, bo to auto nie przekracza 60 kmh, nie ma się gdzie rozpędzić
Tomek - 21-02-2014, 10:12
Colt z podgrzewanym dachem:
mjsystem - 21-02-2014, 15:08
tomek84 napisał/a: | Colt z podgrzewanym dachem: |
Eeee, no Lancer tez tak ma
Marcin-Krak - 23-02-2014, 19:31
W Galu tak nie ma ?
|
|
|