Nasze Miśki - Galant Marcino historia jednego z pierwszych EAW na MM
Marcino - 07-10-2016, 09:00
robertdg napisał/a: | kwestia jakie cisnienie robocze masz ustawione na reduktorze oraz czy masz dostępną regulacje wypływu gazu (Post-flow) |
Ciśnenia raczej nie ustawie, mogę ustawić tylko przepływ, około 8l miałem. Fakt butla 7kg to tylko 35zł wiec jest ok, przy tej ilości drobnych spawów to gazu szło trochę.
Owczar napisał/a: | Masz jakieś wnęki w kanale? |
Mam 4 szty na lapmy i żeby coś drobnego położyć.
Krzyzak - 07-10-2016, 10:07
Paaanie - świetna robota. Już wiem kto mi będzie "ciasto francuskie" na podłużnicy w kombi robił
Pogoda taka, że można siedzieć w garażu ciągle, więc czas pewnie masz
Marcino - 08-10-2016, 12:51
Krzyzak napisał/a: | Paaanie - świetna robota. Już wiem kto mi będzie "ciasto francuskie" na podłużnicy w kombi robił |
Dzięki za uznanie. Jak zakonserwuje to bedzie dopiero dobrze wygladać. Podłużnica to akurat jedno z łatwiejszych zadań, własnie czy tam jest otwór na konserwacje w tym miejscu co gnije?
Krzyzak napisał/a: | Pogoda taka, że można siedzieć w garażu ciągle, więc czas pewnie masz |
Do końca roku musimy w firmie wybrać cały urlop tak ze chyba go zrobię:)
Niestety jutro jade na tydz w delegacje na tydz i robota stanie, a dziś lekki kac po wczorajszym to tez nie podgonie.
wojtas - 09-10-2016, 14:48
Widać że galant ma dożywocie w twoich rękach, super
Marcino - 09-10-2016, 22:30
Oj tak:).
areksz121 - 10-10-2016, 21:36
W końcu jakieś konkrety Trzymam kciuki za efekt końcowy.
eremita - 10-10-2016, 21:38
Długo się do tego zabierales
Ale jak już zacząłeś to konkretnie
Brawo Ty
Marcino - 10-10-2016, 22:07
Oby bylo konkretnie. Boję się efektu lakierowania w garażu ze będzie tragedia:)
Owczar - 10-10-2016, 22:10
A wentylację będziesz robił? Bez tego będzie cięzko malować w garażu.
Marcino - 10-10-2016, 23:11
Ja chce polakierować dwa nadkola.... no chyba że oddam w dobre ręce do psiknięcia...
Owczar - 11-10-2016, 13:12
Ja chciałem polakierować tylko zderzak Mało się nie udusiłem, a zderzak musiałem jeszcze raz docierać. Może jak będzie niższa temp to da radę. Wtedy w garażu było dośc gorąco, więc się robił ogromny zakurz. Nie sprawdzałem już w niższej temp. Przy nadkolu to w sumie kilka psiknięć pistoletem.
Będziesz cieniował? Ostatnio w 101 napraw gośc całkiem sprytnie cieniował nadkola.
eremita - 11-10-2016, 14:31
Owczar napisał/a: | Będziesz cieniował? Ostatnio w 101 napraw gośc całkiem sprytnie cieniował nadkola. |
Właśnie chciałem to samo napisać
Wyglądało na łatwiznę
Marcino - 12-10-2016, 00:17
Cieniować to tylko na słupku... drzwi zostawiam bo mam nowe i do nich dorobię lakier. Sprawdzałem i moj gun całkiem ładnie daje i ponoć klarem nawet na 1.5 bar pójdzie.
jacek11 - 14-10-2016, 22:07
Marcino napisał/a: | Sprawdzałem i moj gun całkiem ładnie daje i ponoć klarem nawet na 1.5 bar pójdzie. |
Raczej nie da rady. Duże rozpylenie potrzebuje ciśnienia.Zrób kilka próbek,zanim zaczniesz malować auto.
Marcino - 15-10-2016, 18:52
Opieram sie na tym co piszą na forum lakierniczym. Epoksydy poszedł na 2 bary bez rozcieńczania. Ale moze faktycznie spróbuje klarem tak jak mówisz. Jak bedzie odkurz to tylko polerowania bedzie wiecej niestety. Inne opcji nie ma muszę zdążyć przed mrozami ale garaż jestem w stanie nagrzać.
Niestety delegacja a dziś mecz syna i niewiele zrobiłem. Czas nadgonić
|
|
|