Sport - Inne - BOKS
sieegurd - 31-05-2010, 07:04
gzesiolek napisał/a: | ...ale wg mnie jaca ma troche racji w tym ze Kliczko skonczyl wtedy kiedy chcial... |
No Ameryka nie została odkryta Większość pojedynków o pasy mistrzowskie jest ustawiana
karolgt - 03-07-2011, 00:01
no i mamy wyczekiwaną walkę
5 runda - ale strzał od Kliczko, masakra
sieegurd - 03-07-2011, 00:17
Po 9 rundach wygrywa Kliczko Haye za bardzo pajacuje
karolgt - 03-07-2011, 00:21
szczekał szczekał..ale jednak coś do powiedzenia ma.
Jednak od 7 rundy przewaga Kliczko coraz większa i widać jego profesjonalizm.
Haye - piękny balans.
[ Dodano: 03-07-2011, 00:25 ]
12 - może być pięknie.
Czekam na nokaut ze strony Kliczko.
Zbyt pajacuje Haye, a nawet na początku mu kibicowałem za to że tak podkręcił atmosfere do tej waliki.
sieegurd - 03-07-2011, 00:33
Ogólnie walka nudna jak flaki z olejem Najciekawsza ostatnia runda Wynik raczej był do przewidzenia
Brawo dla Kliczki, Haye mnie rozczarował
Poraz kolejny sprawdziła się maksyma, że krowa, która dużo ryczy, mało mleka daje
karolgt - 03-07-2011, 00:35
nudna, może trochę.
Kliczko - standard.
Haye - czy rozczarował? wg. mnie nie. Pokazał że jest naprawdę dobry, ale...Kliczki są jednak ciągle najlepsze.
Jednak wg mnie podział wagi ciężkiej obecnie:
1. Kliczki
2. Haye
zobaczymy co Adamek pokaże we wrześniu, ale wg.mnie Adamek vs. Haye, to jednak Haye by wygrał.
sieegurd - 03-07-2011, 09:25
karolgt napisał/a: | nudna, może trochę. |
Karol daj spokój Nic się nie działo, poza ściąganiem głowy Haye'a przez Kliczkę i żenującym wymuszaniem na sędzim punktów
karolgt napisał/a: | Kliczko - standard. |
Zawalczył mądrzej niż dotychczas Chyba mimo wszystko się bał
karolgt napisał/a: | Haye - czy rozczarował? wg. mnie nie. Pokazał że jest naprawdę dobry, ale...Kliczki są jednak ciągle najlepsze. |
Kliczko okazał się dość szybki i gibki jak na 110kg Haye chyba się nie spodziewał, że Kliczko nadąży za nim Chciał go zabiegać jak Vałujewa Nie udało się, dlatego mnie rozczarował Może to wina złamanego palca u stopy 3 tygodnie temu:) karolgt napisał/a: | Jednak wg mnie podział wagi ciężkiej obecnie:
1. Kliczki
2. Haye |
Póki co się zgadzam
karolgt napisał/a: | zobaczymy co Adamek pokaże we wrześniu, ale wg.mnie Adamek vs. Haye, to jednak Haye by wygrał. |
Drugi z braci jest trochę starszy i wolniejszy Jeśli Tomek nie da się trafić, to może go wypunktować. Ale nie będę starał się przewidzieć wyniku
A Adamek vs. Haye to mogłoby być niezłe show Obaj szybcy, nieźle się ruszają Wydaje mi się, że Haye ma mocniejszy cios i lepiej balansuje.
Morfi - 03-07-2011, 09:52
Te uniki to prawie jak w Matrixie były
Ciekawa walka. Jednak różnica zasięgu ramion zrobiła swoje i wygrał faworyt.
luckyluck - 03-07-2011, 11:39
sieegurd napisał/a: | Jeśli Tomek nie da się trafić, to może go wypunktować. |
Punktowanie nic nie da. Mistrza trzeba znokoutować. Zbyt duża legenda Kliczków, żeby sędziowie na punkty dali zwycięstwo Adamkowi. Zresztą o czym my mówimy, Adamek nie ma najmniejszych szans. Przynajmniej takich nie widzę. Tomek jest dobry ale nie na Kliczków czy Haya.
karolgt - 03-07-2011, 14:22
walka Haye - Adamek była by na pewno ciekawsza
luckyluck - 03-07-2011, 22:36
karolgt napisał/a: | walka Haye - Adamek była by na pewno ciekawsza |
Kliczko z racji doświadczenia jakie posiada, to bardzo trudny rywal, dodatkowo ciężko się przebić przez jego zasięg ramion. Adamek atutu wzrostu nie ma. Według mnie, jest też dużo wolniejszy od Haya i nie ma potężnego ciosu, który ma Brytyjczyk. Reasumując, walka Adamka z Kliczką może potrwać dłużej niż ta z Hayem, mimo, że Haye jest za słaby na Kliczkę.
gzesiolek - 03-07-2011, 22:52
luckyluck napisał/a: | Według mnie, jest też dużo wolniejszy od Haya i nie ma potężnego ciosu |
Ciosu goral nie ma co racja to racja... ale wg mnie szybkosciowo sa bardzo podobni... Haye ma niesamowity balans, ale za to Adamek ma znacznie lepsze i szybsze kombinacje...
Haye bylby faworytem i mialby wieksze szanse na zwyciestwo, ale wg mnie walka bylaby przednia...
a Kliczki to na ten moment są dla takich "konusów" jak Haye i Adamek zupełnie poza zasięgiem...
trzeba czekac na swieza krew w wadze ciezkiej... i mam nadzieje ze sie pojawi zanim bracia K stwierdza ze czas powiesic rekawice na kolku... zeby znowu nie bylo masy przypadkowych mistrzow...
luckyluck - 03-07-2011, 23:01
gzesiolek napisał/a: | trzeba czekac na swieza krew w wadze ciezkiej... i mam nadzieje ze sie pojawi zanim bracia K stwierdza ze czas powiesic rekawice na kolku... zeby znowu nie bylo masy przypadkowych mistrzow... |
Nie sądzę, że ktoś odbierze im pasy, są zbyt rozsądni na to. Prędzej będzie tak jak piszesz i odejdą w chwale niepokonanych.
gzesiolek napisał/a: | Haye ma niesamowity balans, ale za to Adamek ma znacznie lepsze i szybsze kombinacje... |
Jeśli Adamek wyprowadzałby kombinacje to i Haye inaczej by walczył. Wczoraj opuszczał gardę i prowokował celowo, bo nie miał sposobu na obejście długiej łapy Kliczki. Liczył na ten jeden cios.
gzesiolek napisał/a: | Kliczki to na ten moment są dla takich "konusów" jak Haye i Adamek zupełnie poza zasięgiem... |
Święta racja.
Cytat: | Haye bylby faworytem i mialby wieksze szanse na zwyciestwo, ale wg mnie walka bylaby przednia... |
Może w końcu mielibyśmy prawdziwe widowisko bokserskie jak za dawnych lat.
A tutaj coś dla miłośników boksu - Roy Jones Jr. Coś niesamowitego i szkoda, że jednak nie wiedział kiedy odejść.
Juiceman - 06-07-2011, 00:37
myślałem, że to będzie show dobra walka. Okazało się inaczej - nudna, nudna a to udawanie Haye i ciągłe kucanie irytujące heh.
karolgt - 06-07-2011, 00:50
dla jedych nudna, dla innych ciekawa. zdania jak widać podzielone
wg mnie "coś się dzieje" i dobrze. Taki Haye jest potrzebny HW i chyba nikt temu nie zaprzeczy
btw. Jeszcze ostatnio powrócił "Szpilka" - zobaczymy jak potoczy się jego kariera.
|
|
|