To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Sport - Inne - BOKS

sieegurd - 31-05-2010, 07:04

gzesiolek napisał/a:
...ale wg mnie jaca ma troche racji w tym ze Kliczko skonczyl wtedy kiedy chcial...

No Ameryka nie została odkryta :) Większość pojedynków o pasy mistrzowskie jest ustawiana :)

karolgt - 03-07-2011, 00:01

no i mamy wyczekiwaną walkę

5 runda - ale strzał od Kliczko, masakra :twisted:

sieegurd - 03-07-2011, 00:17

Po 9 rundach wygrywa Kliczko :) Haye za bardzo pajacuje :)
karolgt - 03-07-2011, 00:21

szczekał szczekał..ale jednak coś do powiedzenia ma.

Jednak od 7 rundy przewaga Kliczko coraz większa i widać jego profesjonalizm.

Haye - piękny balans.

[ Dodano: 03-07-2011, 00:25 ]
12 - może być pięknie.

Czekam na nokaut ze strony Kliczko.
Zbyt pajacuje Haye, a nawet na początku mu kibicowałem za to że tak podkręcił atmosfere do tej waliki.

sieegurd - 03-07-2011, 00:33

Ogólnie walka nudna jak flaki z olejem :) Najciekawsza ostatnia runda :) Wynik raczej był do przewidzenia :)

Brawo dla Kliczki, Haye mnie rozczarował :|

Poraz kolejny sprawdziła się maksyma, że krowa, która dużo ryczy, mało mleka daje :)

karolgt - 03-07-2011, 00:35

nudna, może trochę.

Kliczko - standard.

Haye - czy rozczarował? wg. mnie nie. Pokazał że jest naprawdę dobry, ale...Kliczki są jednak ciągle najlepsze.
Jednak wg mnie podział wagi ciężkiej obecnie:

1. Kliczki
2. Haye

zobaczymy co Adamek pokaże we wrześniu, ale wg.mnie Adamek vs. Haye, to jednak Haye by wygrał.

sieegurd - 03-07-2011, 09:25

karolgt napisał/a:
nudna, może trochę.

Karol daj spokój :) Nic się nie działo, poza ściąganiem głowy Haye'a przez Kliczkę i żenującym wymuszaniem na sędzim punktów :)
karolgt napisał/a:
Kliczko - standard.

Zawalczył mądrzej niż dotychczas :) Chyba mimo wszystko się bał :)
karolgt napisał/a:
Haye - czy rozczarował? wg. mnie nie. Pokazał że jest naprawdę dobry, ale...Kliczki są jednak ciągle najlepsze.

Kliczko okazał się dość szybki i gibki jak na 110kg :) Haye chyba się nie spodziewał, że Kliczko nadąży za nim :) Chciał go zabiegać jak Vałujewa :) Nie udało się, dlatego mnie rozczarował :P Może to wina złamanego palca u stopy 3 tygodnie temu:)
karolgt napisał/a:
Jednak wg mnie podział wagi ciężkiej obecnie:

1. Kliczki
2. Haye

Póki co się zgadzam :)
karolgt napisał/a:
zobaczymy co Adamek pokaże we wrześniu, ale wg.mnie Adamek vs. Haye, to jednak Haye by wygrał.

Drugi z braci jest trochę starszy i wolniejszy :) Jeśli Tomek nie da się trafić, to może go wypunktować. Ale nie będę starał się przewidzieć wyniku :)
A Adamek vs. Haye to mogłoby być niezłe show :) Obaj szybcy, nieźle się ruszają :) Wydaje mi się, że Haye ma mocniejszy cios i lepiej balansuje.

Morfi - 03-07-2011, 09:52

Te uniki to prawie jak w Matrixie były :)
Ciekawa walka. Jednak różnica zasięgu ramion zrobiła swoje i wygrał faworyt.

luckyluck - 03-07-2011, 11:39

sieegurd napisał/a:
Jeśli Tomek nie da się trafić, to może go wypunktować.

Punktowanie nic nie da. Mistrza trzeba znokoutować. Zbyt duża legenda Kliczków, żeby sędziowie na punkty dali zwycięstwo Adamkowi. Zresztą o czym my mówimy, Adamek nie ma najmniejszych szans. Przynajmniej takich nie widzę. Tomek jest dobry ale nie na Kliczków czy Haya.

karolgt - 03-07-2011, 14:22

walka Haye - Adamek była by na pewno ciekawsza :)
luckyluck - 03-07-2011, 22:36

karolgt napisał/a:
walka Haye - Adamek była by na pewno ciekawsza :)

Kliczko z racji doświadczenia jakie posiada, to bardzo trudny rywal, dodatkowo ciężko się przebić przez jego zasięg ramion. Adamek atutu wzrostu nie ma. Według mnie, jest też dużo wolniejszy od Haya i nie ma potężnego ciosu, który ma Brytyjczyk. Reasumując, walka Adamka z Kliczką może potrwać dłużej niż ta z Hayem, mimo, że Haye jest za słaby na Kliczkę.

gzesiolek - 03-07-2011, 22:52

luckyluck napisał/a:
Według mnie, jest też dużo wolniejszy od Haya i nie ma potężnego ciosu

Ciosu goral nie ma co racja to racja... ale wg mnie szybkosciowo sa bardzo podobni... Haye ma niesamowity balans, ale za to Adamek ma znacznie lepsze i szybsze kombinacje...

Haye bylby faworytem i mialby wieksze szanse na zwyciestwo, ale wg mnie walka bylaby przednia...

a Kliczki to na ten moment są dla takich "konusów" jak Haye i Adamek zupełnie poza zasięgiem...

trzeba czekac na swieza krew w wadze ciezkiej... i mam nadzieje ze sie pojawi zanim bracia K stwierdza ze czas powiesic rekawice na kolku... zeby znowu nie bylo masy przypadkowych mistrzow...

luckyluck - 03-07-2011, 23:01

gzesiolek napisał/a:
trzeba czekac na swieza krew w wadze ciezkiej... i mam nadzieje ze sie pojawi zanim bracia K stwierdza ze czas powiesic rekawice na kolku... zeby znowu nie bylo masy przypadkowych mistrzow...

Nie sądzę, że ktoś odbierze im pasy, są zbyt rozsądni na to. Prędzej będzie tak jak piszesz i odejdą w chwale niepokonanych.
gzesiolek napisał/a:
Haye ma niesamowity balans, ale za to Adamek ma znacznie lepsze i szybsze kombinacje...

Jeśli Adamek wyprowadzałby kombinacje to i Haye inaczej by walczył. Wczoraj opuszczał gardę i prowokował celowo, bo nie miał sposobu na obejście długiej łapy Kliczki. Liczył na ten jeden cios.
gzesiolek napisał/a:
Kliczki to na ten moment są dla takich "konusów" jak Haye i Adamek zupełnie poza zasięgiem...

Święta racja.
Cytat:
Haye bylby faworytem i mialby wieksze szanse na zwyciestwo, ale wg mnie walka bylaby przednia...

Może w końcu mielibyśmy prawdziwe widowisko bokserskie jak za dawnych lat.

A tutaj coś dla miłośników boksu - Roy Jones Jr. Coś niesamowitego i szkoda, że jednak nie wiedział kiedy odejść.

Juiceman - 06-07-2011, 00:37

myślałem, że to będzie show dobra walka. Okazało się inaczej - nudna, nudna a to udawanie Haye i ciągłe kucanie irytujące heh.
karolgt - 06-07-2011, 00:50

dla jedych nudna, dla innych ciekawa. zdania jak widać podzielone :)

wg mnie "coś się dzieje" i dobrze. Taki Haye jest potrzebny HW i chyba nikt temu nie zaprzeczy :)

btw. Jeszcze ostatnio powrócił "Szpilka" - zobaczymy jak potoczy się jego kariera.