To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander I GEN Techniczne - Outlander a jego silnik 2.0 Di-D.

Anonymous - 29-03-2008, 20:25

tomekrvf napisał/a:
remcio napisał/a:
Gość na stacji dolał chyba w sumie ze 2.5litra

To cos średnio dbasz o swój samochód...

a dlaczego tak uważasz ?? i co przez to rozumiesz ???

to nie mój pierwszy samochód, przed wyjazdem sprawdziłem poziom oleju, było ok ... nie pierwszy raz już pokonuję takie odcinki i powiem, że dopiero teraz okazało się że zabrakło oleju ....

Anonymous - 29-03-2008, 20:59

przegląd był na 14700 teraz jest 17700 i co :?: :roll: stan oleju między kreskami , większość w trasie czyli pali olej i tyle , wiem od znajomych jeżdzących 2.0 TDI (audi, VW) że te silniki biorą olej i serwisy o tym otwarcie mówią :!: :badgrin:
a prawda jest taka jak się go "gniecie" to weźmie więcej taki urok jest teraz "nowoczesnych" silników pzdro

Gunner - 30-03-2008, 18:29

Akurat bedac w serwisie MARGO w Gdansku zaznaczylem chec kupna 1l oleju dla siebie na dolewke ewentualna.
I powiem Ci ze otwarcie,to oni mi powiedzieli ze te silniki nie maja prawa wziosc tyle oleju a zeby cokolwiek dolewac!!! :badgrin:
A rzeczywistosc jest z gola zupelnie inna.
pozdro

tomekrvf - 31-03-2008, 00:24

remcio napisał/a:
To cos średnio dbasz o swój samochód...

a dlaczego tak uważasz ?? i co przez to rozumiesz ???

to nie mój pierwszy samochód, przed wyjazdem sprawdziłem poziom oleju, było ok ... nie pierwszy raz już pokonuję takie odcinki i powiem, że dopiero teraz okazało się że zabrakło oleju ....

W samochodzie o który się dba, nie brakuje 2.5 litra oleju w silniku. Jakby taki samochód trafił na serwis do ASO to powinien dostać mega wpis do książki gwarancyjnej - BRAK OLEJU W SILNIKU.

mariolo - 15-10-2010, 17:05
Temat postu: Obroty na biegu jałowym
Witam,pytanie do posiadaczy 2.0 DI-D.Od jakiś dwóch tygodni,od kiedy temperatura spadła poniżej 10*C przy całkowicie zimnym silniku(po nocy) po zapaleniu mam wyższe obroty silnika ok.1200.Czy ten silnik ma jakieś automatyczne ssanie?
rezon - 15-10-2010, 20:31

mariolo napisał/a:
Czy ten silnik ma jakieś automatyczne ssanie?
nie, ma grzałki elektryczne w małym obiegu płynu chłodzącego. Skręć nastawioną temperaturę poniżej 17 to przy plus kilku stopniach wyłączysz grzałki i obroty spadają. Po nagrzaniu samochodu też są wyłączone
sylb - 16-10-2010, 14:20

Prawda jest taka, że na zużycie oleju ma wpływ rozdaj jazdy no i silnik jak się trafi co dużo bierze to za bardzo nie ma co poradzić. Ja mam szczęście i posiadam silni oszczędny w konsumpcji oleju, po 5k km zlałem go Motulem i resztka z 5l bańki wystarczyła mi na dolewki do przeglądu przy 20kkm.
rezon - 16-10-2010, 19:37

sylb, wpis a'propos oleju był z 2008r. ;)
mariolo - 16-10-2010, 19:48

Dzięki panowie za wyjaśnienia,macie dużą wiedzę,przetestuje waszą propozycję i mam nadzieje,że to będzie to. :lol: