[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] LPG W 2.5 V6 / 2.0 16V
ŁukaszK. - 14-07-2015, 07:31
| plecho1 napisał/a: | | Jeśli chcesz już zmieniać sterownik to osobiście wymienił bym na coś nowszego np. na jakiś sterownik Techa. Cały komplet czyli sterownik z wiązką i czujnikami to koszt niecałe 400zł, Bardzo łatwo się go stroi i świetnie działa. Jeśli masz chociaż trochę pojęcia o elektryce samochodowej i umiesz posługiwać się lutownicą to na pewno poradzisz sobie z taką przekładką. |
Raczej nie chce juz w to kasy pakować :/ Może kiedyś będzie okazja jeszcze do takiej zabawy ale ostatnich wydatków musze nieco odczekać..
| plecho1 napisał/a: | | Przełączanie najczęściej zależy od korekt od temperatury gazu i reduktora. Twój sterownik raczej nie ma tych wtrysków na liście więc nie ma też odpowiednich dla nich korekt i jeśli pozwala na to sterownik, powinno się takie korekty ustawić ręcznie. |
Czyli np jeżeli ustawie większa temperature przełączania na gaz to powinno załatwić sprawę twoim zdaniem? Bo z tego co wywnioskowałem i co sie wydaje logiczne to chyba tak
| plecho1 napisał/a: | | Spalanie na LPG powinno być wyższe o około 20 - 30% od spalania na benzynie w takich samych warunkach zależy więc od spalania benzyny i od regulacji instalacji. Aby zweryfikować poprawność regulacji warto podejrzeć pracę sondy lambda i korekty paliwowe w sterowniku silnika i podczas strojenia porównywać te dane i próbować doprowadzić do takiego stanu aby korekty czy to podczas jazdy na benzynie czy na LPG zachowywały się tak samo. Normalnie powinny utrzymywać się w granicy 0 do + czy -5%. |
Mam taki kabelek via-kkl czt coś takiego bo tylko to u mnie ponoc działa, znasz może jakis program z łatwym odczytem parametrów który obsłuży moje auto? Jest jeden tu polecany na forum ale myślałem o czymś jescze łatwiejszym (nie pamietam nazwy)
| plecho1 napisał/a: | | Możesz na początek zmniejszyć przerwę na świecach jeśli jest 1mm lub więcej na około 0,8mm. |
Spróbuje to zrobić może już jutro jak bede mial chwilke!
Bardzo Ci dziękuję za wyczerpujące odpowiedzi!
plecho1 - 14-07-2015, 07:53
Nie ma za co
Niestety ale z twoim autem i tym kablem VAG KKL to tylko ten forumowy Evoscan co jest zresztą chyba najlepszym kompletem dla zastosowań amatorskich, ważne przy strojeniu parametry to
Oxygen Sensor
Fuel Trim (LTFT)
Oxygen Feedbag Trim (STFT)
Ustawienie wyższej temperatury przełączania powinno oczywiści pomóc ale mi chodziło o ustawienie odpowiedniej dawki LPG przy przełączaniu przy konkretnej temperaturze ale nie wiem czy Twój sterownik daje taką możliwość więc pewnie zostaje tylko podniesienie temp. przełączania.
ŁukaszK. - 14-07-2015, 08:05
| plecho1 napisał/a: | Oxygen Sensor
Fuel Trim (LTFT)
Oxygen Feedbag Trim (STFT) |
Mógłbyś mi jeszcze napisać jakie wartości powinno to mieć? Nie chce zaśmiecać tematu, czy mogę ewentualnie zagadać do Ciebie na PW?
plecho1 - 14-07-2015, 09:52
Wartości te najpierw podglądasz na benzynie i na gazie dążysz do takich samych. Nie jestem pewien jak w Miśkach z przed 2001 ale raczej podobnie jak w młodszych powinny oscylować w granicach 0. Sonda powinna oscylować w zakresie 0 - 1V. Przy właściwym ustawieniu instalacji powinna ciągle oscylować w tym zakresie ewentualnie przy dynamicznym przyspieszaniu powinna utrzymywać się przy około 1V co oznacza mieszankę bogata.
Jeśli masz jakieś pytania to oczywiście możesz pisać na PW.
asec69 - 14-07-2015, 19:59
Wtryski LPG podłączyłem pod wtryski benzynowe i coś mi nie pasuje, a głuche stuki dowodzą pomylenia podłączenia. Może któryś z kolegów pomoże jak sprawdzić podłączenie wtrsysków lpg pod emulację benzynowych?
Bury - 14-07-2015, 21:46
Przełączając w programie pojedynczo na gaz-jak jest taka opcja.
Marcino - 20-07-2015, 15:08
Regenerował ktoś może pojedyncze magic-jet??? CZy to taka sama zabawa jak z valtekami, tzn po wymianie trzeba je klibrować. Niestety tylko mam możliwosć ustawienia skoku tłoczka. Nie wiem czy będzie dobry efekt. Coś mi się zdaje że moje się rozklekotały.... i rozjezdzają się na wysokich obrotach.
ŁukaszK. - 11-08-2015, 12:42
Takie techniczne pytanie mam.
Podejrzewam, że przepuszcza mi reduktor albo wtryski, bo dłużej kręci jak zgasze na LPG.
I teraz pytanie, skoro np zalewa kolektor czy coś to chyba tak czy inaczej zawsze powinno wskazywać na wtryski nie? Przecież nawet jak reduktor by puscił to wtryski powinny trzymać..
Dzięki.
arturj123 - 11-08-2015, 13:16
Weź także pod uwagę układ zapłonowy
ŁukaszK. - 11-08-2015, 13:28
Na benzynie jest ok.
plecho1 - 11-08-2015, 21:02
Jeśli reduktor puszcza to tylko podciśnieniem czyli tym cienkim przewodem łączącym reduktor z kolektorem i mapsensorem. Jak tylko zgasisz auto to zdejmij ten przewód idący do kolektora i włóż go do wody, jeśli wyciek jest spory, to powinny pojawić się bąbelki.
ŁukaszK. - 12-08-2015, 05:40
Ok, sprawdze dzisiaj po pracy. Jeżeli tak to reduktor do regeneracji czy cos innego?
plecho1 - 12-08-2015, 05:52
A jaki dokładnie masz reduktor? Regeneracja powinna wystarczyć a jeśli jednak byś wymieniał to zainteresuj się KME Turem.
ŁukaszK. - 12-08-2015, 05:53
KME Silver mam aktualnie, Ale ponoc przy rozbieraniu warto coś tam nawiercać i rozwiercać i przekładać położenie tej rurki z podciśnienia..
Nie wiem czy sie uda to ogarnąć
Jeszcze jedno. Sprawdzałem teraz podciśnienie czy puszcza. Zrobiłem to tak ze odpaliłem. Pogazowalem trochę. Zgasilem zdjalem wężyk i do szklanki i nic.
Może być ze dopiero po czasie wyjdzie?
Bo chce zrobić tak żeby przejechać się. Zdjąć wężyk i założyć na niego foliowa torebkę i zacisnąć opaska. Poczekać 2h i zobaczyć czy jakiś gaz się uzbieral. Ale czy to nie powinno się odrazu zrobić po zgaszeniu auta?
Dzięki
Bury - 12-08-2015, 16:31
Mogą być równie dobrze nieszczelne wtryskiwacze.
W KME silver jedyną modyfikacją potrzebną jest wklejenie uszczelki w regulatorze takiej podobnej do dropsa,bo lubi wylatać.Warto wymienić kolanka wodne na metalowe.
|
|
|