Lubelskie - Lubelskie OT XIV
radek79 - 22-05-2017, 09:59
| Seichan napisał/a: | Dzień dobry
Komunia młodego zaliczona, teraz biały tydzień i powrót do rzeczywistości |
ja już zaliczyłem biały tydzień,rzeczywistość na trzeźwo nie do przyjęcia
bastek - 22-05-2017, 12:36
Bry.
Piotrek korki z fizyki mi potrzebne. W suścu będziesz mnie uczył chyba
W@sio - 22-05-2017, 14:55
| bastek napisał/a: |
Piotrek korki z fizyki mi potrzebne. W suścu będziesz mnie uczył chyba |
Ja nie dam rady? Potrzymaj mi sok
Bzyk_R1 - 22-05-2017, 19:44
Dobry wieczór Moja lepsza połówka odnalazła u Was w LBL jakiegoś dobrego producenta wózków dla małych MitsuManiaków Podoba jej się jakiś model. Może by tak połączyć przyjemne z pożytecznym?
grzesiopol - 22-05-2017, 20:21
Dobry wieczór maniacy
A ja powoli szykuje się na mały tuning miśka pare koników więcej się przyda
W@sio - 22-05-2017, 20:28
Jedziesz na strojenie Grzesiu?
Jaro1974 - 22-05-2017, 20:44
Dobry wieczór
grzesiopol - 22-05-2017, 21:42
| W@sio napisał/a: | | Jedziesz na strojenie Grzesiu? | Mam zamiar wgrać gotowca pod moją skrzynię sst, przecieram szlaki w PL bo jeszcze nigdzie u nas nie czytałem o takim zabiegu
BOV z EVO X już leży, mapa już jest (tylko ostatnie zapytanie wysłałem czy będzie pasować), boost pill ma być i może kolega cartronik pomoże wrzucić do ECU jak nie to tactrixa zakupie, ecuflash mam. Jak nie sfajcze ECU to będzie dobrze.
[ Dodano: 23-05-2017, 05:42 ]
Dzień dobry i niedługo dobranoc
Bizi78 - 23-05-2017, 06:39
Dobry .
W@sio - 23-05-2017, 07:00
| grzesiopol napisał/a: | | BOV z EVO X już leży | A różni się czymś od Twojego? metalowy jest a nie plastikowy? Generalnie sam BOV nie ma takiego znaczenia jak WasteGate i aktuator turbiny. Boost Pill dobrze jest wyjąć, natomiast co bym jeszcze Grzesiu zrobił to wyspawanie down pipe i decat. Nie będzie jakoś znacząco głośniej, ale boost znacząco się poprawi i turbina będzie wcześniej wstawała. Pamiętaj by w ramkach w mapie górne wartości graniczne boosta podnieść znacznie w górę, bo albo będzie wyrzucał CE albo aktuator będzie ściągał boosta momentalnie w dół - u mnie tak było po zrobieniu wydechu, doładowanie sięgało na moment 1,3bara ale akturator ściągał momentalnie na 1,1bara... czasem też wyrzucalo błąd solenoidu.
Gotowa mapa to IMHO średni pomysł, bo możesz usmażyć tłoki i głowicę. Ja bym na wszelki wypadek zrobił back up seryjnych ustawień i po wrzuceniu nowej mapy na wszelki wypadek przejechał się z AFR w wydechu.
Tomi89 - 23-05-2017, 09:52
Powitać
Jaro1974 - 23-05-2017, 12:27
Dzień dober
grzesiopol - 23-05-2017, 12:33
Metalowy jest szczelniejszy, i ma znaczenie jeżeli jest szczelniejszy. Boost pill wyjmuje się w przypadku EVO X i to jeden z dwóch. U mnie się go modyfikuje. Można wyjąć ale wtedy potrzebne jest konkretne strojenie co powoduje też zastosowanie dalszych modyfikacji i nowe koszty. Na szybko policzyłem, że taka modyfikacja jak napisałeś to minimum około 3 tyś zł. Nie zamierzam robić wyścigówki tylko ulepszyć fabrykę. Mój samochód jeździ a Twój samochód jeździł przed modyfikacjami na gotowcu i to masowym i się nie usmażył. Wszystkie modyfikacje opisane przez ciebie są niestety kosztowne i dla tych co mają zbędną kase do wydania. Ja niestety po pierwsze nie mam naddatku kasy do wydania na coś czego i tak nie będę w stanie wykorzystać na co dzień chyba, że na wyścigi pomiędzy światłami, a po drugie kasę wolałbym dołożyć i kupić seryjne EVO. Ewentualnie wydałbym kasę na co innego.
IMHO gotowiec wcale nie jest gorszy od indywidualnego strojenia, twoją mapę też można komuś wsadzić pod warunkiem, że zastosuje modyfikacje takie jak ty i wtedy będzie to gotowiec.
Boost pill i remap na gotowcu będzie wystarczający a wymiana plastiku na metal jest wskazany aby to wszystko należycie działało. I wszystko to małym kosztem. Myśle, że maksimum będzie to 600zł.
Zresztą napisałem, że te modyfikacje są dostosowane specjalnie do Ralliarta i skrzyni sst.
radek79 - 23-05-2017, 16:32
ja ja mam zamiar podkręcić swoją cytrynę tylko nie wiem czy wywalić od razu dpfa czy go zostawić
Andrew - 23-05-2017, 20:19
Powitać
|
|
|