To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cz. VI czyli REKULTYWACJA

Marcino - 29-03-2017, 22:41

ze ludzie kupują nowe samochody... hmmm
Czy uważecie że raz w życiu trzeba taki mieć?

gulgulq - 29-03-2017, 22:42

raz trzeba - jak wszystko w życiu: dom, syna, drzewo, dziewice.. :P :P :mrgreen: :mrgreen:
Marcino - 29-03-2017, 23:19

gulgulq napisał/a:
dziewice..
Na "to"moze być problem, na nowe auto..... niekoniecznie:)
Sunderland86 - 30-03-2017, 09:00

Marcino napisał/a:
gulgulq napisał/a:
dziewice..
Na "to"moze być problem, na nowe auto..... niekoniecznie:)

Już słyszałem historie o tym jak klient kupił nowe auto w salonie a okazało się, że było "spadnięte" z lory i naprawione :mrgreen: , albo takie, które jako "nowe" w salonie miało sto parę kilometrów wyjeżdżone i nie było autem demonstracyjnym.

Krzyzak - 30-03-2017, 09:26

już prawie kupiłem... na szczęście nie kupiłem :)
teraz robią taką tandetę, że na dobre auto trzeba mieć te 150 000 zł (żeby miało chociaż to co moje Galanty)

Marcino - 30-03-2017, 17:24

Krzyzak napisał/a:
już prawie kupiłem... na szczęście nie kupiłem

Powiedz co to było...

Krzyzak - 31-03-2017, 08:18

chyba mówiłem - chciałem kupić nowego Space Stara - jedyny w PL niebieski z automatem, wersja top z naszego rynku
nawet w połowie się nie zbliżył wyposażeniem do kombi, którego w tym przypadku się pozbywałem na rzecz pierwszej wpłaty; o silniku już nie wspomnę (1.2)
zbiegiem okoliczności kombi nie sprzedałem, SS nie kupiłem - jestem zadowolony na max. bo z LPG jeździ się taniej niż SS a koszty rocznego serwisu i niepłacenia rat leasingu zamykają się w jednej racie leasingowej, ubezpieczenie 4 czy 5x tańsze

Marcin-Krak - 04-04-2017, 19:02

że w pewna rozgłośnia radiowa dość intensywnie reklamuje zlot marki, której dotyczy to forum ;)
mjsystem - 05-04-2017, 12:11

Krzyzak napisał/a:
chyba mówiłem - chciałem kupić nowego Space Stara - jedyny w PL niebieski z automatem, wersja top z naszego rynku
nawet w połowie się nie zbliżył wyposażeniem do kombi, którego w tym przypadku się pozbywałem na rzecz pierwszej wpłaty; o silniku już nie wspomnę (1.2)
zbiegiem okoliczności kombi nie sprzedałem, SS nie kupiłem - jestem zadowolony na max. bo z LPG jeździ się taniej niż SS a koszty rocznego serwisu i niepłacenia rat leasingu zamykają się w jednej racie leasingowej, ubezpieczenie 4 czy 5x tańsze
Słuszna decyzja Darku :thumbright:
marcink - 08-04-2017, 01:53

Krzyzak, chcesz powiedzieć, że porównywałeś 2 samochody, jeden segmentu B, drugi D, i ten pierwszy był gorszy..
http://www.abc.net.au/new...1x1-940x940.jpg

;)

Krzyzak - 08-04-2017, 21:55

nie chcę - porównywałem SENS kupna nowego w stosunku do posiadania starego ze znacznie lepszym wyposażeniem
mkm - 09-04-2017, 15:13

Krzyżak i nówka? Koniec świata :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ale miałem pisać, że to raczej chłodna kalkulacja... :P

Krzyzak - 09-04-2017, 21:58

poszło w sumie o spalanie bo Baska łapała kolejne rekordy jadąc z dzieciakami do i ze szkoły po 3 km w obie strony wychodziło nawet 15l/100
silnik 1.2 miał zapewnić ekonomię, leasing wrzucić w koszty, podatek by się zmniejszył o jakieś 200 zł do tego drugie 200 zaoszczędzone na paliwie i pół raty odzyskane
ale od czasu jak założyłem LPG to patrzę zupełnie inaczej

Marcino - 10-04-2017, 22:33

Krzyzak napisał/a:
ale od czasu jak założyłem LPG to patrzę zupełnie inaczej

Długo się zastanawiałeś..... ale dobrze ze nie sprzedałeś:).
Krzyzak napisał/a:
poszło w sumie o spalanie bo Baska łapała kolejne rekordy

Krzyzak napisał/a:
wychodziło nawet 15l/100

Ma nogę..:)

gulgulq - 11-04-2017, 21:56

To chyba trzeba się starać żeby taki wynik uzyskać - może to było chwilowe spalanie ?

Hultajem jak ruszam spod świateł trochę dynamiczniej to mi do 20 litrów skacze wskaźnik ale to jest raptem kilka sekund. Średnia od zakupu jest na poziomie 5.6.

Nowego outlandera jak testowałem na autostradzie to przy 5-biegowej skrzyni miał 12-14 litrów (140-145 km/h) - a to przecież inna waga samochodu, większe opory i większy silnik.