[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Tarcze i klocki hamulcowe
Michał94 - 17-07-2015, 17:35
Co myślicie o tych tarczach?
http://www.brakes.pl/prod...579_47594_47597
Jeżdżę dość agresywnie i zastanawiam się czy te tarcze będą dla mnie odpowiednie.
Hugo - 17-07-2015, 20:48
Szczypek_WRC, jak masz Galanta z silnikiem 2,0 benzyna to masz z tyłu tarczobębny, jak diesla to masz bębny.
bialyjayz - 19-07-2015, 21:16
wymieniam hamulce z tyłu powinienem wymieniać płyn na nowy czy niekoniecznie? A jeśli tak co proponujecie, ile wchodzi specyfiku do układu i jak odpowietrzyć po ewentualnym zalaniu nowym płynem ?
i9i - 19-07-2015, 21:58
bialyjayz napisał/a: | wymieniam hamulce z tyłu |
Kompletne z zaciskami czy tylko klocki i tarcze? W sumie jak z zaciskami to i tak płyn ucieka a starym się raczej nie zalewa (choć są tacy co twierdzą inaczej). Generalnie to jak nie odkręcasz zacisków od wężyków to nie powinien się zapowietrzyć, lecz wymienić płyn jak jest okazja to zawsze warto i oczywiście przesmarować prowadnice. Jaki płyn? Świerzy Dot 4 lub lepszy. Ja zalewam Ate SL6, bo kupiłem cały liter no i mam na zaś. Jeśli nie otwierasz układu to odessij strzykawą ile się da ze zbiorniczka i nalej świeżego. Przepompuj przez przewody, aż odpowietrznikami wyleci śwerży płyn po bólu.
Tomi89 - 20-07-2015, 10:23
Mam takie u siebie choc zbyt agresywnie nie jezdze ale polecam
bialyjayz - 20-07-2015, 11:17
i9i napisał/a: | Kompletne z zaciskami czy tylko klocki i tarcze? |
tarcze klocki, zaciski mam zamiar odświeżyć, piaskowanie i malowanie w kolor
i9i napisał/a: | okazja to zawsze warto i oczywiście przesmarować prowadnice |
jakiś specjalny smar do tego się używa? i9i napisał/a: | Przepompuj przez przewody, aż odpowietrznikami wyleci śwerży płyn po bólu. |
czyli poprostu należy naciskać pedał hamulca aż do świeżego płynu?
inq - 20-07-2015, 12:05
bialyjayz, jak nie masz pojęcia o tym to może daj komuś jednak zarobić. Najwyżej podpatrz sobie jak on to robi i na następny raz będziesz już wiedział. To są hamulce i z tym nie ma żartów.
Marcino - 20-07-2015, 12:15
bialyjayz napisał/a: | czyli poprostu należy naciskać pedał hamulca aż do świeżego płynu? |
NIe tak, bo zapowietrzysz.
Stara zasada, to jeden pompuje hamulcem kilka razy i trzyma naciśnięty, w tym czasie drugi odkręca odpowietrznik i spuszcza płyn, w tym czasie w kabinie pedał powienien zejść do podłogi. Nie puszczając hamulca zakręca się odpowietrznik. I znowu osoba w kabinie może zacząc pompować i procedura od nowa. Ważne aby nie pompować na odkeconym odpowoetrzniku.
Kolejności kół nie pamietam ale chyba od najdalszego od pompy.
bialyjayz - 20-07-2015, 16:43
inq napisał/a: | bialyjayz, jak nie masz pojęcia o tym to może daj komuś jednak zarobić. Najwyżej podpatrz sobie jak on to robi i na następny raz będziesz już wiedział. To są hamulce i z tym nie ma żartów. |
za późno auto stoi W garażu na leWarkach, zaciski W piaskoWaniu-co praWda z pierWszym kołem miałem problem z odkręceniem zaciskóW i ściągnięciu tarcz jednak z drugim udało mi się to zrobić bez żadnych problemóW
Marcino napisał/a: | Stara zasada, to jeden pompuje hamulcem kilka razy i trzyma naciśnięty, w tym czasie drugi odkręca odpowietrznik i spuszcza płyn, w tym czasie w kabinie pedał powienien zejść do podłogi |
to jest procedura spuszczania starego płynu?
i ponoWnie poWtórzyć to po zalaniu śWieżym?
Marcino napisał/a: | Kolejności kół nie pamietam ale chyba od najdalszego od pompy. |
czyli muszę odpoWietrzniki na Wszystkich czterach kołach podkręcać i poodpoWietrzać?
inq - 20-07-2015, 18:17
Ehhh
bialyjayz napisał/a: | to jest procedura spuszczania starego płynu? |
Nie będzie lekko. To procedura odpowietrzania układu. Może w punktach będzie łatwiej
Jak złożysz zaciski to:
-odciągnij ile się da płynu ze zbiorniczka i uzupełnij nowym.
-ktoś w środku musi podpompować pedałem kila razy i przytrzymać go - druga osoba wtedy odkręca odpowietrznik
-czynność powtarzamy, aż zacznie płynąć nowy płyn (kontrolując jego stan w zbiorniczku i dolewając wg. potrzeb)
-z każdym kołem robimy tak samo
-kolejność kół - są różne szkoły, ale chyba najpopularniejsza metoda to jak pisał Marcino, od najdalszego od pompy.
- w ten sposób odpowietrzysz układ i wymienisz płyn
robertdg - 20-07-2015, 21:59
inq napisał/a: | -kolejność kół - są różne szkoły, ale chyba najpopularniejsza metoda to jak pisał Marcino, od najdalszego od pompy. | Proponuje użyć funkcji szukaj i znależć temat odpowietrzanie hamulców, tam jest opisana prawidłowa metoda odpowietrzania bez zastanawiania się która szkoła lepsza
Marcino - 20-07-2015, 22:02
białyjaz.. podjedz na warsztat niech ci to sami zrobią.
bialyjayz - 21-07-2015, 01:55
Cytat: |
białyjaz.. podjedz na warsztat niech ci to sami zrobią. |
jak mi nie Wyjdzie podjadę, do odWażnych śWiat należy-jeśli teraz sam tego nie zrobię to peWnie będe zaWsze daWał zarabiać mechanikom
Marcino - 21-07-2015, 07:56
bialyjayz napisał/a: | jak mi nie Wyjdzie podjadę, |
Oby był hamuec i było jak jechać:)
Jak jesteś zawzięty i chętny to zrobisz, tylko spokojnie, koło za kołem. Zadne odpowietrzanie na dzikusa. Zeby ci stary płyn nie kapał na ziemię proponuje kawałek wężyka założyć na odpowietrznik i do słoiczka zbierać.
bialyjayz - 21-07-2015, 09:36
Marcino napisał/a: | k jesteś zawzięty i chętny to zrobisz, tylko spokojnie, koło za kołem |
ojciec po szkole samochodowej w razie co posłuży napewno pomocą
Marcino napisał/a: | Zeby ci stary płyn nie kapał na ziemię proponuje kawałek wężyka założyć na odpowietrznik i do słoiczka zbierać. |
dodać żelfix a za rok wyjdzie z tego pyszna konfitura
żeby płyn wyciekał z odpowietrznika trzeba go wykręcać w całośći ?
Aha Panowie jeszcze jedno: ktoś napisał, zebym nie zapomniał nasmarować prowadnic....a ja kurczę nie wiem który to element może ktoś mi to zobrazować
|
|
|