To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cz. V czyli REKREACJA

Uwex - 06-06-2013, 08:26

Hubeeert napisał/a:
A przy okazji - juz zgłosiło się (jak przy okazji każdej masówki) 3 osoby z kontami do usunięcia.

Hubeeert- robotę mi odbierasz ! :P

Jaro1974 - 06-06-2013, 08:55

A ja nie zamiaruję odchodzić z Forum. Dalej będę Was nękał swoją osobą :twisted: :wink:
Marcin-Krak - 06-06-2013, 08:58

Że od 3 tygodni odkąd posiadam wypiekacz do chleba nie smakuje mi już inne pieczywo :P
A Darek tak straszył ;)
Fajna sprawa wrzuca się składniki wszystkie i tyle, po ponad 3 godzinach ma się pyszny chleb, który po 3 dniach nadal jest świeży.

Szkoda, że w pracy tak nie mogę - wrzucić wszystko i żeby wyszło gotowe :P
Już ledwo wyrabiam :roll:
Oczywiście warunki nadal są wielce sprzyjające :P

Krzyzak - 06-06-2013, 09:02

Marcin-Krak napisał/a:
A Darek tak straszył
ja mam inne doświadczenia
Tomek - 06-06-2013, 09:47

Marcin-Krak napisał/a:

Że od 3 tygodni odkąd posiadam wypiekacz do chleba nie smakuje mi już inne pieczywo :P
A Darek tak straszył ;)
Fajna sprawa wrzuca się składniki wszystkie i tyle, po ponad 3 godzinach ma się pyszny chleb, który po 3 dniach nadal jest świeży.

znajomi w DE też pieką chce, ale ręcznie robiony na zakwasie, wypiek w piekarniku,

byli u mnie inni znajomi ostatnio i też bardzo zachwalali wypiekacz
on 2 lat nie kupuja chleba
Ewelina mnie potem męczyła o ten wypiekacz, ale boję się, żeby to nie był kolejny gadżet którego użyję 2 razy

cns80 - 06-06-2013, 11:20

Marcin-Krak napisał/a:
A Darek tak straszył ;)

Szkoda, że w pracy tak nie mogę - wrzucić wszystko i żeby wyszło gotowe :P
Już ledwo wyrabiam :roll:
Oczywiście warunki nadal są wielce sprzyjające :P
Dwa lata korzystam, ale nie non stop tylko od czasu do czasu. Taki chleb i po 10 dniach jest świeży :)
Krzyzak - 06-06-2013, 11:30

tomek84 napisał/a:
ale ręcznie robiony na zakwasie, wypiek w piekarniku
otóż to - nasz pieczony w normalnej formie w piekarniku jest 1000x lepszy od tego z wypiekacza
do tego można zrobić 5-6 chlebów w 2 godziny a nie 1 malutki w 3h; nadmiar zamrozić

u mnie się nie sprawdził

Tomek - 06-06-2013, 11:36

Krzyzak napisał/a:
tomek84 napisał/a:
ale ręcznie robiony na zakwasie, wypiek w piekarniku
otóż to - nasz pieczony w normalnej formie w piekarniku jest 1000x lepszy od tego z wypiekacza
do tego można zrobić 5-6 chlebów w 2 godziny a nie 1 malutki w 3h; nadmiar zamrozić

no właśnie ci znajomi w Niemczech tak robią
mają sporą blachę ok 40cm x 50cm
i sobie mrożą chleb

Efa! - 06-06-2013, 13:06

No to Wam się przyznam, że w poniedziałek karetka ze Starogardu zawiozła mnie na sygnale do Szpitala Wojewódzkiego w Gdańsku, bo w czasie jedzenia kanapki coś, co było w chlebie, wbiło mi się w gardło. Mama wyskrobała mi to łyżeczką, ale moje gardło wygląda, jakbym zjadła drut kolczasty. Mam krwiak na nagłośni i zranienia krtani. Ot, pieczywo z piekarni.
Na szczęście ból jest coraz mniejszy, chociaż jadam na razie same miękkie produkty.

koszmarek - 06-06-2013, 13:29

Efa!, zdrówka Kochana!! :( Zmień piekarnię :(
Efa! - 06-06-2013, 13:30

A to najlepsza piekarnia w mieście. Ponoć ;)
Krzyzak - 06-06-2013, 13:37

mam takich znajomych w Poznaniu, co jeszcze w latach 80-ych zaczęli zbierać gadżety znalezione w chlebie
ot takie nitki, igły, paznokcie, kolczyki, robaki i wiele, wiele innych
największą "zdobyczą" jest denko butelki od mleka - jak ktoś pamięta jeszcze mleko w szklanych butelkach z kapslem z pazłotka, to będzie wiedział o co chodzi

Efcia - współczucia... wg mnie wizyta sanepidu itp. niezbędna... to było zagrożenia życia

Efa! - 06-06-2013, 13:40

Nie udowodnię. Razem z ładną ilością krwi winowajcę zwróciłam do rury kanalizacyjnej.
mjsystem - 06-06-2013, 19:38

Cytat:

Nie udowodnię. Razem z ładną ilością krwi winowajcę zwróciłam do rury kanalizacyjnej.

Mama - świadek, zgłoś to koniecznie!!! I zdrowiej niewiasto :wink:

misjonarz. - 09-06-2013, 13:37

ale lenistwo... Słońce, cisza i spokój na wsi - a ja z browarkiem w cieniu w pozycji choryzontalnej. Taaaaaak :)