Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cz. V czyli REKREACJA
Uwex - 06-06-2013, 08:26
Hubeeert napisał/a: | A przy okazji - juz zgłosiło się (jak przy okazji każdej masówki) 3 osoby z kontami do usunięcia. |
Hubeeert- robotę mi odbierasz !
Jaro1974 - 06-06-2013, 08:55
A ja nie zamiaruję odchodzić z Forum. Dalej będę Was nękał swoją osobą
Marcin-Krak - 06-06-2013, 08:58
Że od 3 tygodni odkąd posiadam wypiekacz do chleba nie smakuje mi już inne pieczywo
A Darek tak straszył
Fajna sprawa wrzuca się składniki wszystkie i tyle, po ponad 3 godzinach ma się pyszny chleb, który po 3 dniach nadal jest świeży.
Szkoda, że w pracy tak nie mogę - wrzucić wszystko i żeby wyszło gotowe
Już ledwo wyrabiam
Oczywiście warunki nadal są wielce sprzyjające
Krzyzak - 06-06-2013, 09:02
Marcin-Krak napisał/a: | A Darek tak straszył | ja mam inne doświadczenia
Tomek - 06-06-2013, 09:47
Marcin-Krak napisał/a: |
Że od 3 tygodni odkąd posiadam wypiekacz do chleba nie smakuje mi już inne pieczywo
A Darek tak straszył
Fajna sprawa wrzuca się składniki wszystkie i tyle, po ponad 3 godzinach ma się pyszny chleb, który po 3 dniach nadal jest świeży.
|
znajomi w DE też pieką chce, ale ręcznie robiony na zakwasie, wypiek w piekarniku,
byli u mnie inni znajomi ostatnio i też bardzo zachwalali wypiekacz
on 2 lat nie kupuja chleba
Ewelina mnie potem męczyła o ten wypiekacz, ale boję się, żeby to nie był kolejny gadżet którego użyję 2 razy
cns80 - 06-06-2013, 11:20
Marcin-Krak napisał/a: | Że od 3 tygodni odkąd posiadam wypiekacz do chleba nie smakuje mi już inne pieczywo
A Darek tak straszył
Szkoda, że w pracy tak nie mogę - wrzucić wszystko i żeby wyszło gotowe
Już ledwo wyrabiam
Oczywiście warunki nadal są wielce sprzyjające | Dwa lata korzystam, ale nie non stop tylko od czasu do czasu. Taki chleb i po 10 dniach jest świeży
Krzyzak - 06-06-2013, 11:30
tomek84 napisał/a: | ale ręcznie robiony na zakwasie, wypiek w piekarniku | otóż to - nasz pieczony w normalnej formie w piekarniku jest 1000x lepszy od tego z wypiekacza
do tego można zrobić 5-6 chlebów w 2 godziny a nie 1 malutki w 3h; nadmiar zamrozić
u mnie się nie sprawdził
Tomek - 06-06-2013, 11:36
Krzyzak napisał/a: | tomek84 napisał/a: | ale ręcznie robiony na zakwasie, wypiek w piekarniku | otóż to - nasz pieczony w normalnej formie w piekarniku jest 1000x lepszy od tego z wypiekacza
do tego można zrobić 5-6 chlebów w 2 godziny a nie 1 malutki w 3h; nadmiar zamrozić
|
no właśnie ci znajomi w Niemczech tak robią
mają sporą blachę ok 40cm x 50cm
i sobie mrożą chleb
Efa! - 06-06-2013, 13:06
No to Wam się przyznam, że w poniedziałek karetka ze Starogardu zawiozła mnie na sygnale do Szpitala Wojewódzkiego w Gdańsku, bo w czasie jedzenia kanapki coś, co było w chlebie, wbiło mi się w gardło. Mama wyskrobała mi to łyżeczką, ale moje gardło wygląda, jakbym zjadła drut kolczasty. Mam krwiak na nagłośni i zranienia krtani. Ot, pieczywo z piekarni.
Na szczęście ból jest coraz mniejszy, chociaż jadam na razie same miękkie produkty.
koszmarek - 06-06-2013, 13:29
Efa!, zdrówka Kochana!! Zmień piekarnię
Efa! - 06-06-2013, 13:30
A to najlepsza piekarnia w mieście. Ponoć
Krzyzak - 06-06-2013, 13:37
mam takich znajomych w Poznaniu, co jeszcze w latach 80-ych zaczęli zbierać gadżety znalezione w chlebie
ot takie nitki, igły, paznokcie, kolczyki, robaki i wiele, wiele innych
największą "zdobyczą" jest denko butelki od mleka - jak ktoś pamięta jeszcze mleko w szklanych butelkach z kapslem z pazłotka, to będzie wiedział o co chodzi
Efcia - współczucia... wg mnie wizyta sanepidu itp. niezbędna... to było zagrożenia życia
Efa! - 06-06-2013, 13:40
Nie udowodnię. Razem z ładną ilością krwi winowajcę zwróciłam do rury kanalizacyjnej.
mjsystem - 06-06-2013, 19:38
Cytat: |
Nie udowodnię. Razem z ładną ilością krwi winowajcę zwróciłam do rury kanalizacyjnej. |
Mama - świadek, zgłoś to koniecznie!!! I zdrowiej niewiasto
misjonarz. - 09-06-2013, 13:37
ale lenistwo... Słońce, cisza i spokój na wsi - a ja z browarkiem w cieniu w pozycji choryzontalnej. Taaaaaak
|
|
|