Mitsubishi Trójmiasto - Pomorskie - Luźne rozmowy Mitsumaniaków z nad morza ...
2Fast4U - 27-07-2009, 10:04
Dokładnie potwierdzam słowa Juiceman'a :) Było świetnie Dziękujemy za gościnne przyjęcie nas w 3mieście Kibloo, Sabo i najsłodszemu na świecie Konradkowi Dla takiego towarzystwa i spędzonego z nim czasu warto było przejechać się z Wrocławia do Gdańska i z powrotem Dziękujemy
[ Dodano: 27-07-2009, 19:14 ]
A tu jeszcze malutki dodatek
Anonymous - 31-07-2009, 06:58
że dziś rano 2 letni passat stał na ceglach bez kół u mnie przed blokiem
sebekColt97 - 01-08-2009, 06:02
Witam i pytam Jak wiecie Elbląska koło Opla/Forda jest remontowana, kopią jakieś doły, do tego dochodzi zawalone Podwale i jak to wszystko ominąć lecąć od Makro w strone centrum? Skręciłem pare dni temu w lewo koło stadionu "Wybrzeża" i droga była fatalna, mało zawieszenie nie poszło, a dojazd do Traktu to koszmar po tych dziurach i może macie jakieś alternatywne drogi, choć czy takie w ogóle są od tej strony?
Anonymous - 02-08-2009, 13:01
| sebekColt97 napisał/a: | | w lewo koło stadionu "Wybrzeża" i droga była fatalna, mało zawieszenie nie poszło, a dojazd do Traktu to koszmar po tych dziurach i może macie jakieś alternatywne drogi, choć czy takie w ogóle są od tej strony? |
Można chwilę odstać w korku koło forda i odbić przed wiaduktem w prawo, a w zasadzie prosto, przed motławą skręcić w lewo, potem przebić się pod podwalem i wyjechać na Toruńską. Szybciej tamtędy niż podwalem
sebekColt97 - 08-03-2010, 08:52
i znów wiosna odkryła stan naszych dróg , a właściwie przedwiośnie bo do wiosny to chyba jeszcze troche zaczekamy? te dziurawe drogi to koszmar, rany jak tu jeżdzić żeby czegoś nie urwać?
Wszyc - 08-03-2010, 11:57
W Gdyni pod tym względem lepiej ale za to u nas wzięli się za remonty i przepustowość miasta pozostawia wiele do życzenia a przez tego roczną zimę nie dali rady nic zrobić
seki - 09-03-2010, 16:06
No fakt, wszystkich zdziwiło, że w zimie śnieg spadł. Przecież to taka nowość
Silverrr - 10-03-2010, 23:16
| seki napisał/a: | No fakt, wszystkich zdziwiło, że w zimie śnieg spadł. Przecież to taka nowość |
leżę, nie podnosić xD
Jeśli chodzi o Gdynię to od początku remontu omijam to żenujące skrzyżowanie i walę Śląską do centrum... mniej stresu. Przy okazji - zamiast debilnego skrzyżowania obok dworca głównego mogliby zrobić rondo... Zjeżdżając ze Śląskiej weź tam skręć w lewo do dworca... idiotyzm
Wszyc - 10-03-2010, 23:24
Ja bez względu na porę lecę przez centrum max 10min od Orłowa aż po stocznie trzeba mieć fantazje po prostu i znać miasto teraz próbuje opracować sposób na Sopot by go minąć w godzinach szczytu bo na Gdańsk też już sposób jest mam zamiar zejść do max 60min z pod Politechniki na Gdynie Oksywie (40km odległość) w godzinach szczytu ambitnie zobaczymy czy się kiedyś uda będę musiał poznać każdą boczną uliczkę Najgorszy odcinek jest miedzy Sopotem a Gdynią bo tam nic nie wymyśle
sebekColt97 - 11-03-2010, 06:58
Do sezonu letniego jeszcze troche czasu, ale mam pytanie, podobno jadąc z Trójmiasta na półwysep, można ominąć główną drogę przez Rede, kierując z Rumi na Mrzezino, Żelistrzewo i dojedzie sie do Pucka. Czy ktoś z was tamtędy jeżdził i rzeczywiście jest to jakaś alternatywa w celu ominięcie korków? Korki są nawet w wekend majowy jak sie leci główną trasą na Władysławowo, może warto skorzystać z tamtej drogi?
akbi - 11-03-2010, 07:06
| Wszyc napisał/a: | Najgorszy odcinek jest miedzy Sopotem a Gdynią bo tam nic nie wymyśle |
pontonem z mola prosto do portu kontenerowego
Wszyc - 11-03-2010, 10:53
sebek a to do pucka w ogóle są korki?? co jadę to ich nigdy nie widziałem jadę tą trasą co piszesz tylko nie wasz się tam jeździć ostro takie hopki i dziury że u la la
Akbi tego ryzykować nie będę nawet pływać nie umiem w razie co
topcan - 12-03-2010, 09:18
Do Pucka lepiej sie jedzie Trasą Kwiatkowskiego, pułkownika Dąbka następnie Kosakowo, Pierwoszyno, Żelistrzewo Puck ale uwaga na mostki potrafia nauczyć latać
josie - 12-03-2010, 09:49
| Wszyc napisał/a: | | mam zamiar zejść do max 60min z pod Politechniki na Gdynie Oksywie |
A nie lepiej obwodową?
Ja z Polibudy jeździłem Sobieskiego-Wileńska-Potokowa (tu w szczycie korek do Słowackiego na lewym pasie, ja jechałem prawym, w Słowackiego w prawo i tam za 100m jest nawrotka i już 2-pasmówka do góry) - obwodowa - estakada.
W drugą stronę z rana są korki na słowackiego w dół, ale długo to nie zajmuje raczej, potem na Wileńskiej do Sobieskiego, ale brat wykumał jakiś skrót z Potokowej na Jaśkową
No chyba, że założenie jest takie, że to ma być po mieście
Wszyc - 12-03-2010, 14:39
spoko ja nie dojeżdżam tam samochodem to tylko na zasadzie wyzwania z kumplami i żeby było trudniej obwodnicą nie można no i przepisów rzecz jasna też nie można łamać śmiesznie jest kolega raz się zgubił prawie w bocznych uliczkach heh
topcan jakiś rekord? teraz są te mostki lepiej wyprofilowane ale kiedyś to rekord to koło 3 metrów garbusem z przepisowych 50km/h
|
|
|