To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [FAQ] Olej automatycznej skrzyni biegów

Krzyzak - 23-10-2020, 13:21

Oj Marcin - po co kupować za 35 jak można mieć to samo za 32? - i razy 10 litrów...
Pewnie sam tak robisz.

Marcino - 23-10-2020, 13:32

Krzyzak napisał/a:
Oj Marcin - po co kupować za 35 jak można mieć to samo za 32? - i razy 10 litrów...
Pewnie sam tak robisz.

Na stare rzeczy jak chemia trzeba uważać bo pewne procesy jednak zachodzą. W skrzyni jednak nie wymienia się oleju za czesto. Wzedzie na uakcjach piszą ze olej świeży jest, czesto były na forach akcje o rozpoznananie kodu z butelek. Ja wiem ze wszytko można prezypicować i kupić kota w worku, ale bez przesady czasem za 20zł nie warto suki na bosaka gonić do krakowa.

Trebor Arokis - 24-10-2020, 15:01

Witam
Olej już doszedł...i kupiłem za 35 zł żeby nie było...rok produkcji 2019
W przyszłym tygodniu melduje się w warsztacie na wymianę przegubów i przy okazji olej w skrzyni bo czas najwyższy...
Oby tylko nic nie [edit].zdam relacje już po zabiegu...

[ Dodano: 30-10-2020, 15:21 ]
Witam...
Rekin już po wymianie oleju w skrzyni w automacie...
Wrażenia...? Szybsza zmiana biegów i tak jakby lepiej teraz to robiła...
Sam olej po spuszczeniu był bardzo ciemny ale patrząc pod światło dało się zauważyć że był koloru czerwonego...

Faza - 30-10-2020, 17:38

Pamiętaj, żeby sobie jeszcze skontrolować poziom profilaktycznie, oczywiście na rozgrzanym oleju i skrzyni w pozycji N, po uprzednim przejściu przez wszystkie pozycje.
Spalanie minimalnie też powinno spaść.

Zapodasz linka gdzie kupiłeś ten olej?

Trebor Arokis - 30-10-2020, 22:30

Oczywiście że podam link oto on
Zobacz ofertę: CASTROL TRANSMAX Z 1L https://allegro.pl/oferta/castrol-transmax-z-1l-5831556046?utm_medium=app_share&utm_source=facebook