To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Galant V6 Juiceman'a

Juiceman - 01-04-2010, 21:59

No to dziś Galant miał drobne sprzątanie i kontrolne sprawdzenie czy wszystkie kable są jak trzeba : ) Pod tapicerką podłogi (miejsce foteli) znalazłem 4Euro 5 centów xD, jakieś śrubki, widelec po frytkach od groma folii od papierosów heh masakra, do tego jakieś pestki i inny syf. Nie mam pojęcia co ten Niemiec wyprawiał z tyłu.

Poniżej mała fotorelacja ; )
Jak by ktoś miał problem z klimą, która czasami działa własnym życiem to poniżej fotka prezentująca, gdzie znajduje się wężyk do climatronica oraz gdzie go trzeba wsunąć. Jak już pokusicie się o wyciągnięcie climatronica to koniecznie przeczyśćcie miejsce gdzie zachodzi wężyk. Bo jest tam czarno xD

Po prawej stronie widać miejsce gdzie wężyk wchodzi :

Jak już wyciągniecie środkowy tunel to warto przeczyścić tą niebieską szybkę:

Jak w małym schowku tak i w dużym, zdecydowana poprawa dużo jaśniej w schowkach. Małe, a Cieszy xD Ponadto jak będziecie składać wszystko do kupy to proponuję przełączniki do podgrzewania siedzeń:

ścisnąć dolną część z "oprawką" guzików - u mnie to pomogło w przypadku gdy jeden przycisk nie chciał świecić w pozycji włączenie hot. (łapał jedynie pośrodku).

Ci o by chcieli zmienić pozycje radia o jeden Din niżej mają poniżej fotkę co należy odkręcić aby wyjąć schowek pod radiem:

Są to dwie małe śrubki jedna po prawej stronie, druga po lewej ( na fotce).

Może komuś się przyda taka minirelacja:)

jkrzysztof80 - 01-04-2010, 22:13

Juiceman napisał/a:
znalazłem 4Euro 5 centów

ja znalazłem u siebie 30 jenów :mrgreen:

Juiceman - 01-04-2010, 22:18

jkrzysztof80 napisał/a:
Juiceman napisał/a:
znalazłem 4Euro 5 centów

To chyba znalazłem więcej :D

Zapomniałem jeszcze dodać na galanta nie ma żadnej kampanii serwisowej tj. wszystkie usterki fabryczne zostały usunięte- szkoda tylko, że nie ma żadnej wzmianki o tym serwisówce.

robertdg - 01-04-2010, 22:45

Juiceman napisał/a:
jkrzysztof80 napisał/a:
Juiceman napisał/a:
znalazłem 4Euro 5 centów

To chyba znalazłem więcej :D

A ja znalazłem gume do żucia i kostke czekoladki Ritter Sport

jOkerek - 02-04-2010, 06:05

ja nic nie znalazlem :(
lovelas - 04-04-2010, 20:27

Ładny galancik trafił w dobre rece nie wiedziałem ze kombi galant tak ładnie sie prezentuje :D Pozdrawiam
Juiceman - 07-04-2010, 18:54

Dzięki lovelas

Dziś wziąłem się za półkę/schowek, która jest nad kołem tzn ten plastik. Jako że mam butle to musiałem go wypierniczyć do piwnicy. Niestety się nie mieścił. Dziś wyciąłem okrąg, a jak tylko znajdę wyrzynarkę to będzie trzeba poprawić. Dodatkowo środek okręgu planuje objechać uszczelką. Coś podobnego co idzie przy drzwiach, aby syfu za dużo się nie gromadziło pod butlą. Poniżej jak to obecnie wygląda.

I cholerstwo które było trzeba wyciąć:

Jak znajdę wyrzynarkę to otwór okrąg powiększy się o plus 1,5cm do promienia otwóru. Aby półką wlazła na swoje miejsce czyli tak jak w oryginale. :)

jkrzysztof80 - 07-04-2010, 21:04

teraz masz dokladnie jak u mnie tyle ze butla mi bardziej wystaje :mrgreen:
anwi - 07-04-2010, 22:10

ja ten plastik wywaliłem i tak do niego nie zaglądałem, półka leży na na butli i o dziwo nie widać różnicy, podłoga jest równo,

ładny kolor misia, i fajny środek, :)

Juiceman - 07-04-2010, 22:30

fiole1 napisał/a:
ja ten plastik wywaliłem i tak do niego nie zaglądałem, półka leży na na butli i o dziwo nie widać różnicy, podłoga jest równo,

Zgadza się ale jeśli, kładziesz coś cięższego na te "podłodze" to zaczyna zjeżdżać w stronę klapy ; / dlatego montuję półkę ;) po za tym zawsze to łatwiej powyciągać jakieś duperele z półki niż grzebać pod butlą jak śrubokręt wpadnie heh ; )

Psikus - 07-04-2010, 22:33

Juiceman, trzeba by było jeszcze przegródki uzupełnić co by szpargały po butli nie biegały. Jaką pojemność ma ta butla?
Juiceman - 07-04-2010, 23:02

Szpary między butlą a tym plastikiem usunę za pomocą uszczelki, przynajmniej taki jest plan. A sam uszczelka powinna porobić "ścianki" w miejscu wycięcia dla schowków. Butla jest to 60 mieści się w niej teoretycznie 47,2l gazu w praktyce w zimie wlazło mi 46max. ;)
wirolek - 08-04-2010, 19:17

widzie ze caly czas dopieszczasz galancika :) super!
Juiceman - 08-04-2010, 19:51

Jak tylko czas i możliwości są to staram się dopieszczać :)

Dziś w 99% tylnia półka została skończona, a oto efekty:

Rozebrałem dziś plastik, w którym mieści się "owa zielona kontrolka" (kontrolka haka) i wygląda to tak:

Przy okazji znalazłem 2 nie podłączone kostki :

może ktoś wie od czego są ?
Także posprawdzałem wszystkie bezpieczniki które znajdują się po lewej stronie od kierownicy (za schowkiem). Znalazłem tam wolne miejsce na bezpiecznik ktoś wie od czego jest to wolne miejsce i jaki bezpiecznik tam wchodzi tzn. o jakim numerze?

Po za tym auto dziś zostało odkurzone i wyczyszczone, została zerwana naklejka mitsumaniaków, niestety po zimie była w tragicznym stanie.

W tym tygodniu zostało jeszcze umycie auta, założenie letnich kapci oraz gifta, który mam nadzieje w tym tygodniu lub na początku przyszłego tygodnia przyjdzie do mnie ;) Ale o tym już niedługo.

jOkerek - 08-04-2010, 19:55

wykonanie poleczki na najzyszym poziomie :)
tez zastanawiaja mnie te dwie wolne kostki - mam takie same