[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Stukanie w zawieszeniu
Pylek - 08-02-2018, 06:04
Dziś jadę jeszcze raz do tego mechanika i niech szuka. Tylko nie potrzebnie wydałem tyle kasy na wahacze
Marcino - 11-02-2018, 22:58
Jak wyciagacie tuleje metalowo gumowe w zwrotnicach z tyłu? Tulejka na wymiar + szpilka z gwintem i wyciagamy/wypychamy?
Jakaś inna metoda?
Da się bez wyjmowania zwrotnicy zrobić górne ?
slawkoo94 - 12-02-2018, 21:56
Marcino, Dokładnie ta metoda z tym ze używałem nasadek pasowały idealnie. Jedna mniejsza druga większa i razem to wszystko skręcałem utwardzaną śrubą Wyszły bez najmniejszego problemu potem założyłem poliuretan i o tuleji juz 2 lata nie slysze.
Marcino - 12-02-2018, 22:24
ok. Dzięki.
Ale musze nowe sprezyny twarde na tył ogarnać. Na przednich skróconych z tyłu buja się bardzo.
slawkoo94 - 12-02-2018, 23:38
Jak znajdziesz cos fajnego daj znac. U mnie jak siada 2 cięższe osoby z tyłu tu gal dupa do ziemi szoruje.
KlakierVIP - 24-11-2021, 13:33
Panowie podpowiedzcie…
Wymienione wszystkie wachacze, dolne oba, górny tez, po obu stronach bo skrzeczało, pukało, jeczalo… wszytsko wydaje się być spoko, auto zupełnie inaczej się prowadzi, zdecydowanie pewniej i sztywniej, nawet wspomaganie jakby zaczęło lżej chodzi ogólnie fajnie ale, zostało się jakieś pukanie w prawym kole - jak koło chodzi góra/dol odgłos jakby rozciągającej się blachy strasznie dziwny, przy kręceniu kierownica nie słychać… czy to mogą być łączniki ? Może poducha, amor sam już nie wiem…
Na szarpakach sztywny cały i nawet przez moment nie było tego dźwięku, wystarczy wyjechać skręcic kołem w któraś stronę i dać w podloge w momencie podnoszenia się auta jest metaliczny dzwiek jakby się coś rozciągało, idealnie to słychać jk się zjeżdża w parkingu podziemnym w dol i prawe koło schodzi jako pierwsze wtedy dźwięk jest praktycznie za każdym razem
Ktoś naprowadzi ?
maoper77 - 24-11-2021, 23:00
Bardzo prawdopodobne że górny wahacz haczy o plastikowe nadkole i dlatego jest takie pykanie. Pewnie są one innej konstrukcji i dlatego tak się dzieje , że podczas większych ugięć akurat z prawej strony tak się dzieje. Jeżeli Ci nie szkoda to możesz je delikatnie podpiłować.
Ale zaznaczam że to nie jest pewniak może się okazać że dziwnym zbiegiem okoliczności zaczął ci strzelać przegub zewnętrzny.
|
|
|