Galant VR4 E88A 92-96 - poszukuję gala 4x4
Saqu - 05-10-2011, 08:21
ten srebrny w dodatku sedan
Wojciech Bogacz - 05-10-2011, 20:14
Saqu napisał/a: | ten srebrny w dodatku sedan |
Jakby nie te czarne skóry to autko byłoby idealną kopią mojego Gala Jak się jednak uda to i u mnie wylądują skóry Tak się tylko zastanawiam, czy by sobie koloru nie zmienić... może jakiś lekko bardziej wściekły...
davyjohn - 05-10-2011, 23:04
Tak się składa że zarówno z właścicielem tego niekompletnego rozmawiałem dwa tygodnie temu a z tym z pękniętą szybą wczoraj. Dzisiaj dostałem komplet zdjęć i planuję w weekend uderzyć do Wrocławia.
Wszyc - 06-10-2011, 03:27
szkoda że kiedyś nie pomyślałem i od mitsu_pl nie wziąłem z białego E88A tylnych sanek zawieszenia z dłuższymi szpilkami i bak paliwa
Bo napędów to biały chyba nie miał sprawnych a nawet jeśli to Michał by napędów nie oddał hehe
Ale same sanki i bak to już zawsze jakiś postęp do przodu
mitsu_pl - 06-10-2011, 09:36
Krzysiu, jeszcze to mamy... tyle, że ciężko się z tym rozstać, leży tak "na wszelki wypadek"... Co do napędów masz rację nie było w białym. Zbiornik paliwa tez jest, ale on lepiej żeby został, bo o uszkodzenie w takich warunkach nie problem, z tymi sankami jeszcze pomyślimy
Wszyc - 06-10-2011, 16:49
Ale pewnie nie masz już szpilek z sani co nie? te co wystają z nadwozia bo te szpilki w 4x4 są dłuższe trzeba wyciąć od góry by wyjąć pewnie poszły razem z budą na żyletki jak przypuszczam więc i tak sobie sanek nie przemontuje
Tak muszę je wyciąć
http://i290.photobucket.c...sh/feb09046.jpg
Muszę
http://i290.photobucket.c...bframebolts.jpg
Szpilkę A wsadzić w miejsce szpilki C a w miejscu A wstawić dłuższą szpilkę z 4x4
a szpilkę B wyciąć kompletnie lub przewiercić dziurę w sankach na nią
I wtedy mi sanki będą pasować od 4x4
davyjohn - 26-10-2011, 08:59
Pojawiło się kolejne:
http://otomoto.pl/mitsubi...-C21250978.html
Wojciech Bogacz - 26-10-2011, 18:20
Nooo - ładny - srebrny sedanik 1993r - dokładnie jak mój - tylko nosek ma nieco ładniejszy bo nikt mu nigdy nie przyłożył chyba albo ładnie zrobiony heh. Kurczę - muszę u swojego też to chyba poprawić...
szpala85 - 26-10-2011, 20:57
co...coooo.. co to jest w tym galu na zegarach oznaczone jako " SPORT" i " TOUR" ????
Wojciech Bogacz - 26-10-2011, 21:01
szpala85 napisał/a: | co...coooo.. co to jest w tym galu na zegarach oznaczone jako " SPORT" i " TOUR" ???? |
Pojęcia nie mam - mi się to nie świeci - zgaduję jednak, że chodzi o ECS - w trybie "twardym" pewnie świeci się SPORT a w trybie "miękkim - czy komfort jak ja go nazywam) jest "TOUR" - w sumie mógłbym w instrukcję zerknąć ale niestety niemieckiego nie znam i musiałbym ze słownikiem to robić heh.
szpala85 - 26-10-2011, 21:15
moze to głupie ale dopiero teraz sie dowiedzialem ze te gale mialy ECS ......
btw. widze ze swieci sie kontrolka od ABS , wiec czujnik uwalony w którymś kole za pewne
jacek11 - 26-10-2011, 22:35
Wojciech Bogacz napisał/a: | Pojęcia nie mam - mi się to nie świeci - zgaduję jednak, że chodzi o ECS - w trybie "twardym" pewnie świeci się SPORT a w trybie "miękkim - czy komfort jak ja go nazywam) jest "TOUR" - w sumie mógłbym w instrukcję zerknąć ale niestety niemieckiego nie znam i musiałbym ze słownikiem to robić heh. |
Dokładnie tak jak piszesz
Wojciech Bogacz - 26-10-2011, 23:13
Tak w ogóle ostatnio pytałem w ASO w Krakowie o ceny oryginalnych regulowanych amorków do mojego Gala i kosztują po 600 zł sztuka - nie tak źle... sądziłem, że będzie dwa razy tyle - może kiedyś jakbym nie miał co robić to sobie takie założę heh.
Frost - 26-10-2011, 23:54
mi Wojtas powiedzieli w GW po 1000zł za szt i 2 miechy czekania, parsknąłem śmiechem w twarz sprzedawcy bo sie mądrzył i wyszedłem a nawet nie wiedział że był galant z AWD
Wszyc - 27-10-2011, 12:48
Szpala to i tak biedniejsza wersja
Lepsza ma 4 lampki na desce EX-HI, HIGH, SPORT i ALARM
Działa w opcji Auto i Sport
Na auto ustawia się na komfort i tylko usztywnia na złych drogach i dużych prędkościach
Na sport podobnie tylko że o wiele sztywniej
Do tego w trybie Auto ustawia wysokość samochodu w zależności od warunków
- normal
- high ( wyżej od 30mm od pozycji normal) na drogach wyboistych przy małych prędkościach
- low ( niżej o 10mm od pozycji normal) przy wyższych prędkościach
Można wybrać w trybie auto opcje High
- auto będzie zawsze utrzymywało wysokość 30mm wyższą niż normalna w przedziale prędkości od 0 do 60km/h
Można też wybrać opcje EXTRA HIGH
- i auto podniesie się o 50mm ( działa tylko w przedziale prędkości od 0 do 20km/h)
Ale producent zaleca używanie tej opcji w celach oczyszczenia nadkoli albo montażu łańcuchów
Lampka Alarm to lampka ostrzegająca o problemie z układem ECS
|
|
|