Śląskie - [OT Śląski]
Morfi - 16-12-2009, 22:09
Ano dziś było strasznie ślisko nawet na zimowkach. Obecnie jest -7 i ciagle pada snieg
placet - 16-12-2009, 22:21
Morfi napisał/a: | Obecnie jest -7 i ciagle pada snieg |
Ukochane polskie anomalia, przy ziemi -7 w powietrzu około -1 skoro pada snieg;)
pawliku - 16-12-2009, 23:06
mam małe pytanie skierowane do mieszkanców zabrza : czy ma może ktoś kule takie do podpieranioa sie bo mam noge w gipsie pilnie potrzebuje tak pożyczyć na 2 tygodnie
krzychu - 16-12-2009, 23:11
placet napisał/a: |
Ukochane polskie anomalia, przy ziemi -7 w powietrzu około -1 skoro pada snieg;) |
A co to za anomalie? Z tego co wiem śnieg najczęściej pada przy temp -5 - 0 stopni.
Jak rozumiem zima drogowców nie zaskoczyła? Ja tam widzę mnóstwo pługu-piaskarek. Jak ktoś mi pisze o letnich oponach w grudniu... Powinni karać za bezmyślność sromotnie i to x2 za nie założenie i za wyjechanie na takich oponach w takie warunki. Na szczęście u mnie jakoś drogi zasypane wszyscy pomykają dziwnie z przelotowymi prędkościami...
JCH - 17-12-2009, 08:12
placet napisał/a: | A jak tam wasze sniegowo-drogowe wojaże | Wczoraj tragedia - od Chorzowa do Bytomia I, II, I, II, I, II ... IV bieg wrzuciłem na bocznej zaśnieżonej drodze dopiero
Dziś lepiej
PS. pawliku - mam 1 szt kuli jakby co
mead - 17-12-2009, 08:17
krzychu napisał/a: | Jak rozumiem zima drogowców nie zaskoczyła? |
niestety, w Czestochowie nikt sie nie spodziewal sniegu w polowie grudnia i do pracy jechalem 40km/h bo drogi zasypane
pyjte - 17-12-2009, 10:20
Cytat: | A jak tam wasze sniegowo-drogowe wojaże? Ja mogę pochwalić się że autobusy nie dają rady | ee tam przesadzacie ;D. Ja wczoraj rozpoczołem sezon zimowy
Morfi - 17-12-2009, 11:38
No maskara na drogach.
Moje 5 letnie zimówki maja już ostatni sezon. 4mm bieznika to o wiele za mało.
pyjte, jedziemy w weekend na kopiec ???
Lestat - 17-12-2009, 11:45
robertdg napisał/a: | To nie ma znaczenia, jeszcze nie wymyslili na tyle inteligentnego urzadzenia co by rozpoznawalo takie rzeczy, bynajmnije nie ma go w uzytku cywilnym | Otóz ma znaczenie, posrednie...ostatnio slyszalem ze ustawiaja fotoradary na mniejsze predkosci i lapia ludzi z niezapietymi pasami albo gadajacymi przez komorke albo bez zapalonych swiatel - proste? Nie trzeba wymyslac urzadzenia co to wykryje
krzychu - 17-12-2009, 12:19
Morfi napisał/a: |
Moje 5 letnie zimówki maja już ostatni sezon. 4mm bieznika to o wiele za mało.
|
Myślę że to nie bieżnik a stwardnienie gumy. Dlatego warto kupować świeże zimówki. A letnie śmiało z poprzedniego roku jak jest niższa cena.
pawliku - 17-12-2009, 12:24
JCH, dzieki ale już sobie dzisiaj załatwiłem
Morfi - 17-12-2009, 12:26
Ja ich nie kupiłem tylko dostałem już razem z Cari W przyszłym roku kupie nówki
robertdg - 17-12-2009, 12:45
ulrik napisał/a: | ostatnio slyszalem ze ustawiaja fotoradary na mniejsze predkosci i lapia ludzi z niezapietymi pasami | co rozumiesz przez ustawienie na mniejsze predkosci? ulrik napisał/a: | proste? Nie trzeba wymyslac urzadzenia co to wykryje | to jakas bzdura, skoro są fotoradary które wykrywaja aktywna rozmowe przez telefon komórkowy, to po co takie smieszne rzeczy wprowadzac?
krzychu - 17-12-2009, 12:51
Już nie raz słyszałem że przy okazji mandatu za prędkość z foto radaru dostawało się przy okazji za światłą czy za bark pasów.... Ale to co błyska raczej to straszak jakiś zresztą moim zdaniem nie zbyt mądry ponieważ rozprasza kierowców. Z a tego co mi się wydaje lampa foto radaru miała błyskać w podczerwieni więc w sposób nie widoczny dla kierowcy... (mam gdzieś instrukcję nawet od którego foto radaru) co ciekawe jest kilka sytuacji w których można podważyć zdjęcie jeśli np. na zdjęciu widać duży samochód (tira, autobus) ponieważ wiązka foto radaru mogła dodać prędkość naszą i samochodu od którego się ta wiązka odbiła...
robertdg - 17-12-2009, 12:55
krzychu napisał/a: | lampa foto radaru miała błyskać w podczerwieni więc w sposób nie widoczny dla kierowcy | dokladnie tak ma byc, o to mi chodzilo. Wiec mity o blyskach mozna uznac za straszaki.
|
|
|