To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Mitsubishi Colt Mirage Cyborg-R

londolut - 25-05-2010, 15:50

Kleju napisał/a:
Tak dokładnie, to ta sama. Wtedy była tylko obszyta, teraz doczekała się wypalenia schematu i logo.
Na CM cie za nią ukamienowali :D IMHO - zacna.
Perki1985 - 26-05-2010, 19:42

Gałka świetnie się prezentuje. Jeśli można wiedzieć gdzie wypalałeś schemat biegów?
Kleju - 26-05-2010, 20:19

Perki1985 napisał/a:
Gałka świetnie się prezentuje. Jeśli można wiedzieć gdzie wypalałeś schemat biegów?

Można by rzec, że rzut beretem od Ciebie :) W Zabrzu mieszka kumpel który robi różne gadżety reklamowe (wypalanie, piaskowanie, grawerka itp)

mkm - 27-05-2010, 21:05

Galka ladna. Dorobilbym jeszcze taki „matowy” mieszek, bo teraz sie troszke zbyt odcina.
Natomiast calkowita porazka ze wskaźnikami. Może by cos uratowalo usuniecie/zaszpachlowanie tej odciśniętej ramki (prostokątnego „wzoru”)?
Ogolnie sa zbyt duze w stosunku do maskownicy i „nie leza” (oczywiście to moje osobiste zdanie :P , ale tu sie prosi inny patent-moze zaslepic obydwa otwory?)

Kleju - 28-05-2010, 11:51

mkm napisał/a:
Natomiast calkowita porazka ze wskaźnikami. Może by cos uratowalo usuniecie/zaszpachlowanie tej odciśniętej ramki (prostokątnego „wzoru”)?
Ogolnie sa zbyt duze w stosunku do maskownicy i „nie leza” (oczywiście to moje osobiste zdanie , ale tu sie prosi inny patent-moze zaslepic obydwa otwory?)

Na razie zostanie tak jak jest. Tą ramkę specjalnie dałem, bo jest lekko wyprofilowna w górę. Czyli powinno się lepiej widzieć wskaźniki. Zobaczymy jak już auto będzie złożone. Jedynie co mnie kłuje w tych wskaźnikach, że obwódki są srebrne...

Kleju - 30-05-2010, 17:27

To tak jeszcze raz formalnie i miło napiszę, że przykro mi ale lotki nie będę użyczał/wypożyczał itp.
Wiązka z cyborga już wyciągnięta (na razie tylko ze środka). Tą z komory będę wyciągał i wkładał w nowe peszle. Dopiero później powędruje do budy. Raczej chcę to zrobić w jeden dzień, żebym pamiętał co i jak :D Bo jakbym teraz ją wyciągnął, za tydzień mógłbym już nie pamiętać ;)

W środku została jeszcze instalacja climatronica, z którą pewnie będą problemy... Gdyż każde cięgno sterowane jest silniczkiem elektrycznym...

Pomalowałem też duperele (3x baza, 3x lakier bezbarwny, a co ;) )

Żeby się wyrobić w terminie do lżejszej pracy "zaprosiłem" też żone ;)

Hubeeert - 30-05-2010, 19:00

Kleju napisał/a:
Były jeszcze HEL w różnych kolorach ale już się napaliłem na te co mam
Dobrze zrobiłeś.
Kupiłem HEL i niestety chłopcy najwyraźniej nie wiedzą co to Mitsubishi (oprócz EVO)
Długie sa zdecydowanie za długie, krótkie - za krótkie a ilość o połowę za mała.
Potrzebuję 8, dostałem 4 i nie takie jak byc powinny - ja HEL odradzam.

kartomaniak gti - 31-05-2010, 08:35

Kleju napisał/a:
"zaprosiłem" też żone
pozazdrościć takiej żony :P
Kleju - 04-06-2010, 20:47

Długi weekend sprzyja grzebaniu :mrgreen:
Wywaliłem wszystkie kabelki z glxi:

Wyczyściłem też drzwi z tego czarnego klejącego czegoś :D i całe "wnętrze"

Komora przygotowana na przyjęcie nowego serca ;)

Kupiłem też nową tarcz sprzęgła.

BO jak wyciągnąłem starą tarcz (jeszcze oryginalna mitsubishi) to już za dużo "mięsa" na niej nie zostało (ta po lewej ;) )

Przełożyłem też instalację do drzwi kierowcy. I już małe schody... Bo na klamce jest takie coś:

Tajemniczy otwór pod zamkiem

Pan google mi za dużo nie powiedział po numerze katalogowym... A tego ustrojstwa nie przełożę do klamki z glxi, bo jest inna konstrukcyjnie...

Hubeeert - 04-06-2010, 20:53

Zapewne sensor podczerwieni. Od pilota.
Kleju - 04-06-2010, 20:56

Hubeeert napisał/a:
Zapewne sensor podczerwieni. Od pilota.

Też tak myślałem, ale nie mam pilota ;) Może fabrycznie był. Tylko że nawet nie ma żadnej centralki od tego... A z serwisówki japońskiej trochę problem odczytać :)

idas - 04-06-2010, 20:59

Kleju napisał/a:
Komora przygotowana na przyjęcie nowego serca ;)

Przecież ona się błyszczy bardziej niż moje nadwozie po woskowaniu:( Zazdroszczę tak zdrowej budy!:)

Wszyc - 05-06-2010, 01:47

Przygotowana ?

a to co to? widzę rdzawy nalot :D :D :D :D :D :D u człowieka który tak czepia się szczegółów po prostu nie do pomyślenia :P :P :P

Normalnie straciłeś w moich oczach :D :D :D

Kleju - 05-06-2010, 09:48

Wszyc, te wszystkie elementy które będzie można wykręcić, będą wyczyszczone i pomalowane. Zawieszenie i tak będę wykręcał, piaskował i malował. W środę auto chyba już trafi do blacharza, żeby się zajął przodem. A później już będzie można się bawić duperelkami :D
mkm - 06-06-2010, 20:12

Kleju napisał/a:
W środę auto chyba już trafi do blacharza, żeby się zajął przodem. A później już będzie można się bawić duperelkami :D

Szczesliwy czlowiek... Ja dalej "w lesie".