Nasze Miśki - Jeden z ostatnich diesli na forum i towarzysząca mu colcinka
sveno - 30-11-2010, 21:08
andrew84 napisał/a: | sveno u Ciebie wygląda to całkiem całkiem na zdjęciach |
wlasnie- na zdjeciach, na zywo jest za "pomaańczowo" dlatego zastanawiam sie na wymiana zarówek, ale sadze ze i to nie da rezultatów jakie oczekuje, bo i tak kierunek bedzie jasniejszy niz lampa, wiec zastanawiam sie nad wywaleniem, lub prysnieciem na czarno wewnetrzneo odblasku kierunkowskazu, bo przyciemnianie klosza specjalna farba odpada (troche wsią zalatuje)
SiM - 30-11-2010, 21:29
spróbuj pomalować część odbłyśnika która nie odbija światła czyli wszystko oprócz tego bezpośrednio za żarówką. Powinno wystarczyć bo i tak czarny kolor będzie się odbijał w lustrze za żarówką a samo światło będzie bardziej widoczne bo jednak będzie się również odbijać.
ciężko to tak opisać ale mam nadzieję że zrozumiałeś
sveno - 30-11-2010, 21:36
no mniej wiecej czaje, a jak z rozebraniem tego kierunkowskazu? Są jakieś problemy czy po prostu tniemy, malujemy i kleimy?
Andrew - 30-11-2010, 21:48
sveno napisał/a: | odrazu zaznacze ze bedziesz miał problem z tymi kierunkami, | Będę się martwił jak przyjdzie
robertdg - 30-11-2010, 22:30
sveno napisał/a: | odrazu zaznacze ze bedziesz miał problem z tymi kierunkami, chodzi o to ze oprawki które dostaniesz maja inne gniazdo na wtyczke niz jest w galu, musisz dac stare oprawki ze starych kierunków ale tu jest kolejny problem, te oprawki sa na zarowki z trzonkiem symetrycznym (bolce rozmieszczone co 180stopni) a zarowki ktore dostaniesz sa asymetryczne, wypadało by założyć pomarańczowe więc mozesz bawic sie w podpiłowanie oprawki w odpowiednim miejscu, ja rozwiazalem to inaczej, wcisnąłem na chama tą żarówke i .... działa | Chyba rozmawiamy o całkiem innych kierunkach niż Depo, moje pasowało niemalże idealnie, poza prawym kierunkiem, w którym to w oprawce musiałem poprawić masowanie, weź nie strasz, ja to mam już za sobą, ale Endrju gotów jeszcze zrezygnowac, albo flaszke na uspokojenie zakręcić
sveno - 01-12-2010, 01:53
robertdg napisał/a: | Chyba rozmawiamy o całkiem innych kierunkach niż Depo |
rozmawiamy dokładnie o kierunkach Depo
robertdg napisał/a: | weź nie strasz |
nie strasze, tylko opisałem, to co było z moimi kierunkami, a że Endrju zamówił te same, to tylko uprzedzam, swoją drogą nie był to praktycznie problem, wystarczyło zamienić oprawki żarówek, bo gniazda kostki różniły się rozmieszczeniem pinów, i nie krzycz na mnie bo się zamknę w sobie
robertdg napisał/a: | ale Endrju gotów jeszcze zrezygnowac |
nie zrezygnuje bo już zamówił pozdro
mkm - 01-12-2010, 06:45
sveno napisał/a: | robertdg napisał/a: | Chyba rozmawiamy o całkiem innych kierunkach niż Depo |
rozmawiamy dokładnie o kierunkach Depo
|
I to jest właśnie "najpiękniejsze" w Depo. Jak masz szczęście pasuje jak ulał, jak masz pecha to wygląda jakby był do innego modelu
Seria, serii nierówna
Dla świętego spokoju warto też sprawdzić czy nie ma elementów "luzem" i czy wszystko jest podklejone jak należy
Andrew - 01-12-2010, 07:38
robertdg napisał/a: | Endrju gotów jeszcze zrezygnowac, albo flaszke na uspokojenie zakręcić |
sveno napisał/a: | nie zrezygnuje bo już zamówił | No właśnie zamówione i zapłacone Znając moje szczęście mogą wystąpić niespodzianki Zobaczymy, może do piątku przyjdą... Teraz mróz duży, to nie będzie sensu zakładać
Andrew - 01-12-2010, 08:35
Właśnie żona dzwoniła, że colt odmówił palenia. Aku się rozładował. Chyba nie doładowany, stary nie jest ma może ze 2 lata Mało się jeździ i nie wytrzymał Trzeba podładować dziś i zobaczymy...
robertdg - 01-12-2010, 08:44
sveno napisał/a: | nie krzycz na mnie bo się zamknę w sobie | nie krzycze
mkm napisał/a: | I to jest właśnie "najpiękniejsze" w Depo. Jak masz szczęście pasuje jak ulał, jak masz pecha to wygląda jakby był do innego modelu
Seria, serii nierówna | w tym coś jest, bo pamietam jak znajoma kupowała komplet reflektorów do mazdy, to sie okazało, że prawy był 1.5cm niższy od lewego, skutkiem czego było to, ze lewy pasował jak oryginał, a prawy idealnie licował z maską, błotnikiem/kierunkiem, atrapa, a pod zderzakiem była szpara, że można było palcem pogrzebać, co dziwne, zgadzała sie z wysokością kierunkowskaza, który był oryginalny, ale przeciwna strona była krótsza i zakole się zawyżyło.
Hugo - 01-12-2010, 17:30
SiM napisał/a: | http://allegro.pl/zarowki...1324610982.html | Mam te tańsze. Świecą OK, napewno słabiej niż ori pomarańczowe, ale świecą.
Andrew - 01-12-2010, 19:12
No i galant też dzisiaj zawiódł Rozładował się aku. Rano odpalił, żona do pracy pojechała, postał kilka godzin na otwartej przestrzeni na wietrze i już za słabo kręcił, żeby odpalić Na kable i odjarał. Colt teraz stoi pod prostownikiem. Jutro dam gala I jeszcze się w galu żarówka spaliła
A i przyszły części od Mateusza Hanżka
Owczar - 01-12-2010, 19:13
ile już lat ma aku? ;>
Andrew - 01-12-2010, 19:26
Cytat: | ile już lat ma aku? ;> | A ile 2 lat nie ma nie wiem czy nie reklamować?
Owczar - 01-12-2010, 19:29
Sprawdź ładowanie i poziom elektrolitu.
|
|
|