To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Nawigacja - Radio 2DIN - Lancer CYxA

grzesiopol - 07-08-2017, 16:26

I jeszcze jedno, jeżeli ktoś rozważa zakup za 2 tyś sprzętu ze wszystkim i niczym w jednym to radziłbym się wcześniej zastanowić czy rzeczywiście warto i czy rzeczywiście mi się to przyda. No chyba, że ktoś ma na tyle dużo niepotrzebnej kasy do wydania, że może sobie kupować takie coś co miesiąc.
Moim zdaniem jeżeli nie jesteście melomanami i nie przywiązujecie większej wagi do nowości tego świata to albo kupcie sobie coś tańszego do nawigowania i słuchania muzyki (około 1000zł) albo pozostańcie przy tym co macie plus korzystajcie z telefonu lub zainwestujcie w np phableta (od 400 do 600zł) gdzie też będziecie mieli swoje google maps, yanosika itp oraz którego będziecie mogli ze sobą zabrać do innego samochodu lub zabrać całkiem jeżeli sprzedacie samochód. I zawsze pozostanie wam w kieszeni pare złotych.
Oczywiście nie twierdzę, że mam rację ja po prostu wyrażam swoje zdanie.

easy1600 - 07-08-2017, 17:05

Tak jak gadasz telefon też można kupić za 50 zeta i się wszędzie dodzwonisz nie wiem po co ludzie wydają 4-5 tyś służący do wszystkiego i do niczego i dzwonią tak jak tym za 50 zeta. To po jakiego grzyba mam montować MMCS za 1500 który nie mam nic do zaoferowania poza radiem? przecież radio z cd i mp3 kosztuje ile 120 zeta?
To jest stacja multimedialna z bardzo dobrym procesorem i świetnym wzmacniaczem toshiby 4x50W (to nie jest ten model za 150 dol tylko za ok 400 dol doczytaj, i swoje waży, jego tył to 1,5 cm gruby radiator).
Parę dni temu kumpel podjechał nową BMW i się zszokował jakością wykonania, wyrazistością obrazu i szybkością działania map. Sprzęt pokazałem co najmniej 15 znajomym użytkujących samochody różnych marek nikt nie ocenił niżej tego sprzętu jak bardzo dobry a mój brat do leona już zamówił. W sprzęcie płaci się za możliwości i bajery. Montując ten sprzęt nie jest mi wstyd stojąc koło nowej Meganki czy innego wodzidła, bo w dzisiejszych czasach nawet skoda podobne stacje montuje, ludzie chcą mieć bajery po ręką. Poza tym nie muszę się już [edit] że nawigacja i rejestrator zasłaniają mi widoczność, że muszę ściszać radio jak padają komendy z nawigacji, czy jak ktoś do mnie dzwoni, no i nie płacę już mandatów za telefonowanie.

8.3 Na forum nie piszemy wulgaryzmów. Wykropkowany wulgaryzm - nadal jest wulgaryzmem.

grzesiopol - 07-08-2017, 17:12

easy1600 napisał/a:
Kolego grześpol jakie gotowce ?
chodziło o ramkę do lancera wraz z MMCS.
easy1600 napisał/a:
z tym jest więcej zabawy niż bym zainstalował stacje oryginalną ,
o widzysz o tym zapomniałem powiedzieć trzeba jeszcze porzeźbić, podokładać, pokombinować bo coś za krótkie bo coś nie pasuje. Widzisz ty jesteś kumaty i sobie zrobisz a ktoś będzie musiał zapłacić jeszcze komuś za założenie czegoś takiego jeszcze trochę kasy czyli koszta rosną.
easy1600 napisał/a:
Nawet nigdzie nie można znaleźć opisu co to cudo MMCS ma ile wat w RMS i na jakich podzespołach zrobione.
mogłeś zapytać w odpowiednim temacie, pewnie ktoś by ci odpowiedział, do tego są ruskie strony gdzie jest to opisane. Trzeba tylko dobrze poszukać lub wiedzieć co szukać.

Powiedz mi bo nie mogę znaleźć lub przeoczyłem czy ty masz wygłuszony samochód? Bo jak nie to kolejny argument przeciwko ładowaniu drogiego sprzętu. Po co takie znakomite firmy ładować jak samochód jak puszka brzmi, no sorry tutaj to już chyba zapominamy po co ładujemy do samochodu drogi sprzęt typu Audio System firmy która nic mi nie mówi. Nie twierdzę, że mój MMCS + Rockford jest lepszy od twojego zestawu który tak tutaj zachwalasz. Po prostu chcę aby ktoś kto tu zajrzy miał jasno wytłumaczone co i jak, po przeczytaniu wszystkich za i przeciw sam podejmie decyzję czy zakupić sobie chinola, czy markowy sprzęt czy pozostać przy tym co ma.

Po raz kolejny napiszę: jeżeli ktoś wykorzystuje samochód do codziennej normalnej jazdy, nie jest melomanem to dajcie sobie spokój z zakupem takich stacji które posiadają wszystko i nic w jednym, jest trudność z dopasowaniem nie do końca jest to sprzęt Plug&Play. Jeżeli rzeczywiście chcecie sobie zrobić car audio w swoim samochodzie to kupujcie dobry sprzęt ale dodatkowo zróbcie sobie wygłuszenie bo wasza muzyka nie będzie brzmieć tak jak powinna.
Dodatkowo jeżeli macie to co macie lub zakupicie super stacje multimedialną to i tak musicie wozić ze sobą telefon więc lepiej go wykorzystać do yanosika czy google maps niż wydawać pieniądze na coś co i tak już macie. To tyle w tym temacie bo i tak każdy zrobi jak uważa.

Pozdro dla wszystkich którzy mają to co mają lub zakupią coś nowego.

easy1600 - 07-08-2017, 17:31

Widzisz nie czytasz co piszę nagłośnienie robię w tym tygodniu

"obecnie czekam na dostawę
- na front Zestaw odseparowany 165 mm Audio System X 165 EM
•Rozmiar 16.5 cm (6.5")
•Tweeter 25 mm (1") jedwabna kopułka
•Moc 2x 110 W max
•Impedancja 3 ohm

na tył AUDIO SYSTEM CO165EVO 165mm
do tego wzmacniacz
Audio System M 80.4 wzmacniacz 4-kanałowy + zrobię w weekend wygłuszenie"

a żadnego telefonu nie trzeba wozić podłączasz modem z kartą AERO2 pod port usb, które są 3. Ja mam podłączone tak pamięć na jednym ewentualnie odpinam żeby telefon ładować, na 2 dysk SSD i modem na 3 ( 2 porty zamontowałem w schowku i jeden jako gniazdo obok fabrycznych RCA pod panelem klimy. Ewentualnie neta udostępniamy z telefonu po WI-fi ,bluetooth lub po kablu USB.

Grześpol pisałeś wcześniej o zbędnym ładowaniu kasy w samochód, ja miałem zmieniać samochód na nowy nie będę się rozpisywał jaki. Lecz stwierdziłem że mam autko całkiem dobre, nie bite przebieg 45 tyś i nic się nie psuje. Brakowało mi tylko tego co dzisiaj jest w samochodach. Jak siadałem do Tucsona, Elantry, Megane, czy Oktawii to stwierdziłem że te bajery są fajne i odmłodzę swoje wozidło dołożę kilka tyś i jeszcze 3-5 lat pośmigam. Piszesz że ta stacja to chiński tablet, że chińskie to się zgodzę ale nie że kiepskie absolutnie się nie zgodzę. Powiedzcie gdzie są produkowane stacje multimedialne do popularnych aut, gdzie robiony jest Alpine, gdzie zrobione są płyty główne waszych komputerów, gdzie produkowane są wasze tablety i telefony.?

Jak ktoś jest niedowiarkiem że ten sprzęt jest fajowy zaproszę na testy, lub na zlocie się spotkamy.

sla - 07-08-2017, 18:26

Też uważam, że sprzęt montowany w Mitsubishi, nie przystaje do tego co montuje konkurencja, nawet w samochodach segmentu A czy B. Pewnie, że niektórym nawet radio nie jest potrzebne, bo można wziąć przenośny odbiornik z domu i na nim słuchać muzyki, telefonem nawigować , a pasażer zamiast kamery cofania będzie informował o przeszkodach. Ale czy o to chodzi?
grzesiopol - 07-08-2017, 18:43

easy1600 napisał/a:
i świetnym wzmacniaczem toshiby 4x50W
MMCS ma 4x45W i też świetny procesor Renesas SH7770 no moze świetny to był kiedyś, prędkością nawigacji nie odbiega od twojej stacji multimedialnej.
Kolega ma firmowego Bose założonego i jak usłyszał jak mój zestaw gra też był zdziwiony. Widzisz każdy zachwala swoje. Ty uważasz, że twój sprzęt jest najlepszy, a tak nie jest są lepsze. I dalej nie zrozumiałeś, że nie chodzi mi o wykazywanie, że mmcs jest piękny a twój sprzęt to jest do niczego, chodzi mi cały czas o to aby wykazać, że wydanie pieniędzy na drogi sprzęt mija sie z celem jezeli posiadamy już coś co gra do tego mamy telefon który zastępuje nam nawigację i posiada możliwość nagrywania trasy, ma yanosika, torqua i inne aplikacje które też mogą obsłużyć OBD w twoim samochodzie, m.in twoje czujniki powietrza w oponach. Jakby nie można było sprawdzić tego na stacji tankując. Ponadto niech ludzie mają to napisane, że i tak tego wszystkiego co ty masz nie będą wykorzystywać podczas jazdy bo po prostu nie da się prowadzić samochodu nie patrząc na drogę a oglądając TV lub wiadomości na Onecie. Dodatkowo widzisz generujesz dalsze koszty bo oddzielna karta sim, więc też i dalszy koszt, dodatkowy moduł, pewnie i masz w planach dalsze zakupy, tylko powiedz mi po co, chcesz zaimponować swoim znajomym czy robisz to dla siebie bo jak dla siebie to jeszcze zrozumiem tylko daj innym szanse na wybór tego co chcą kupić. Nie przekonuj , że tylko twoje jest najlepsze a inne to badziewie.

easy1600 napisał/a:
Widzisz nie czytasz co piszę nagłośnienie robię w tym tygodniu
no przecież napisałem, że przeoczyłem lub nie mogłem znaleźć a ja po prostu nie zainteresowałem się parametrami które podawałeś bo mi ni c nie mówiły. :P
Ja mam telefon za 570 złchinola nomu s10., phableta jak pisałem poprzednio za 400 zł.(kupionego już 6 lat temu) bo pomimo tego że lubię nowości to wychodzę z założenia, że tańsze też są dobre i mają to samo co inne roższe nawet za 2800zł.
Nie no to co ty masz jest dobre, super i tak dlej ale po co wozić ze sobą przymocowanego tableta jak można takiego samego sobie przenieść do innego samochodu. Co z tego, że masz możliwość podpięca iluś tam dysków jak nawet tego wszystkiego np mp3 nie będziesz w stanie wysłuchać do końca.
Wg mnie wydawanie zędne kasy jest wtedy gdy kupujemy coś co już mamy i nie koniecznie będziemy z tego w pełni korzystać. Zamiast wydawać 2tyś na taką stacje jk twoja lepeij zainwestować sobie w lepsze hamulce do lancera albo nawet zrobić swapa tak jak ja to zrobiłem.
Wtedy będą to pieniądze dobrze wydane. A jak zostanę melomanem to pójdę sobie do filharmonii aby posłuchać muzyki. A w czasie jazdy to wystarczyło mi nawet to radyjko ze zmieniarką które miałem w poprzednim lancerze bo pomimo tego, że chciałem coś lepszego sobie kupić to rozsądek podpowiadał, że lepiej te pieniądze będzie przeznaczyć na lepsze hamulce co też i ta uczyniłem.

sla a zamiast kierowcy będzie siedział robot lub samochód sam będzie jeździł,więc po co wtedy jeździć w ogóle.

Nawet jak będziesz miał sprzęt za 9 tyś to i tak może się zdarzyć, że nie zobaczysz z tyłu słupka, że yanosik zawiedzie i zapłacisz mandat, że kierująca cię super nawigacja wprowadzi cię do zalewu zegrzyńskiego itd. itp.
Wszystko trzeba z głową a nie z zagryzką.

wiewioor - 07-08-2017, 18:44

easy1600 napisał/a:
Tak jak te przechwalone i przecenione nagłośnienie Rockforda dla Miśków, w którym to głośnik w subie ma cewkę 2x75W w RMS to jest ich chyba najsłabszy produkt, i wyprodukowany jest jak mój tablet w chinach.

Moc to nie wszystko.

easy1600 napisał/a:
Audio System X 165 EM

easy1600 napisał/a:
a u siebie do suba też włożę głośnik Rockforda tylko 2 klasy wyżej ROCKFORD FOSGATE P2D2-10 P2D4-10

easy1600 napisał/a:
AUDIO SYSTEM CO165EVO 165mm

easy1600 napisał/a:
Audio System M 80.4

easy1600 napisał/a:
Jak uważasz że lepiej zagra fabryczne MMCS z ROCKFORDEM to chyba nic dobrego nie słuchałeś.

Bardzo fajnie, że sobie powkładasz taki zestaw - pewnie będzie ciekawie grać. Ale zaczynasz porównywać sprzęty trochę nie w tej kategorii cenowej. Takie porównania, że OEM zestaw zagra o wiele słabiej od zestawów, które wykorzystywane są na niejednych konkursach CA można o kant du**. Za cały CA RF do Lancera wraz z okablowaniem trzeba dać ok. 1,2k pln zaś twoja specyfikacja to koszt ok. 3-4 k pln (bez pierdół montażowych które również są kosztowne). Więc nie porównuj CA, które jak na fabrykę jest bardzo przyzwoite do CA, które jest o wiele droższe, nie mówiąc już o instalacji, która również jest droga i pracochłonna.

easy1600 napisał/a:
Audio system powala dźwiękiem

easy1600 napisał/a:
Audio System Germany jest od lat synonimem perfekcji

easy1600 napisał/a:
Wszystkie produkty Audio System są projektowane i optymalizowane w Niemczech

Widzę, że już jesteś obeznany i tylko Audio System. Chłopaki z Hornhagen widać mają dobry marketing (przy okazji chyba nadal jedyny dystrybutor AS) Nie mówię, że firma jest zła bo się cieszy bardzo dobrymi opiniami (szczególnie w DB Drag - ale o to chyba ci nie chodzi sądząc po wcześniejszych tematach), ale jest wiele produktów hi-end, które grają równie dobrze a w zależności od oczekiwań.

easy1600 napisał/a:
Również w Polsce większość profesjonalnych instalatorów doskonale zna wyśmienite produkty Audio System, i bardzo chętnie podejmują się montaży tych produktów

easy1600 napisał/a:
ten sprzęt polecają najlepiej oceniane serwisy zajmujące się caradio

No chyba w PL właśnie nie bardzo, bo marka nie jest tak rozpoznawalna jak chociażby
dego, dls, re-audio (Excursion), U.S.Amps czy U-Dimension.

easy1600 napisał/a:
gotowca z ramką szukałem pół roku po szrotach olx i allegro i nic sensownego nie znalazłem.

Coś słabo szukałeś, bo w 5 min znalazłem MMCS`a z ramką za 1.4k pln + wszelkim okablowaniem
http://allegro.pl/mitsubi...6918226117.html

easy1600 napisał/a:
Jak uważasz że lepiej zagra fabryczne MMCS z ROCKFORDEM to chyba nic dobrego nie słuchałeś.

To dlaczego 2 tygodnie wcześniej chciałeś właśnie tego suba kupować wraz z OEM wzmacniaczem. Przez 2 tygodnie aż tak dużo się nasłuchałeś i protestowałeś różnych zestawów?

easy1600 napisał/a:
Piszę jako elektronik,

I pytasz się w innym temacie jak połączyć głośnik 2 cewkowy do wzmacniacza?

easy1600 napisał/a:
To jest stacja multimedialna z bardzo dobrym procesorem i świetnym wzmacniaczem toshiby 4x50W

Jako elektronik zapewne wiesz, że te 4x50 można między bajki wsadzić. Dla wskazanego przez ciebie wzmacniacza tylko z datasheet wynika, że TDA7851L nawet w max output ma 48W na kanał i to przy napięciu 15.2 V !!! . Typowa moc to:
Vs = 14.4 V; dla THD = 10 % - 28W
Vs = 14.4 V; dla THD = 1 % - 22W
Ale to tak na marginesie bo u ciebie przecież będzie inne zasilenie.

Nie chcę wytykać i negować twoich opcji, ale chyba strasznie się spiąłeś. I oczywiście możesz mieć swoje zdanie. Ale też są inne zdania innych osób i mnie nie przekonasz, że MMCS i cały zestaw nagłośnienia jest nic nie warty, bo jak na OEM zestaw w porównaniu do innych OEM`owych zestawów są przyzwoitej jakości.
Reasumując jak piszę grzesiopol, nikt nie twierdzi, że MMCS jest jedyna słuszną opcją. Natomiast też nie jest tak że takie chińskie stacje multimedialne są jedyne w swoim rodzaju i przewyższają każdy OEM produkt. Pamiętajmy, że ludzie są odmienni i jednym zależy na typowej zabawce z dużą ilością funkcji itd, a drugim może zależeć na innych funkcjach które posiada chociażby MMCS jak połączenie z danymi pokładowymi, możliwością dokonywania ustawień dla których bez MMCS`a musimy podłączać ECTAS pod komputer. Przy okazji nawigacja w MMCS nie jest taka zła jak by się wydawało. Nie chcę również krytykować tych chińskich stacji, bo miałem okazję raz testować podobną, natomiast o gorszych parametrach, więc co za tym idzie szybkość była średnio-zadowalająca.

Takie jest moje zdanie.
Peace

sla - 07-08-2017, 19:00

grzesiopol napisał/a:

sla a zamiast kierowcy będzie siedział robot lub samochód sam będzie jeździł,więc po co wtedy jeździć w ogóle.

Tak będzie, samochody autonomiczne będą szybciej niż nam się wydaje. Chętnie bym poczytał gazetkę i wypił kawkę, zamiast prowadzić samochód w korku :D A jeździć trzeba bo na teleportację nie ma szans.
grzesiopol napisał/a:
Nawet jak będziesz miał sprzęt za 9 tyś to i tak może się zdarzyć, że nie zobaczysz z tyłu słupka,
Na tej zasadzie to nawet jak sobie zrobisz swap na hamulce z Porsche to może się zdarzyć, że komuś wjedziesz w kufer.
Gregix - 07-08-2017, 19:13

Mnie tam stać, wywalić 300-400e to nie to co w PL, bo raptem 3-5dni pracy. Auto mi się podoba, zmieniać nie zamierzam(chyba że znów zabójczo wzrosną ubezpieczenia, to się pomyśli o nowym).
Dlatego wygłuszam(maty zamówione) i chcę multistację zamiast tego co mam domyślnie. Też sporo czekam na żone jak odbieram z pracy i czasem nie ma co robić. Myślę nawet o tym by od razu podpiąć(zamówić) moduł dvb-t by pooglądać irisztv-ich wiadomości. Zawsze to dodatkowy sposób na łapanie języka.

Ponawiam pytanie - brać ze sprawdzonym andkiem 6 czy spróbować z 7(jest tańszy a podzespoły te same w tym samym sklepie, lub mają numerek więcej).
Na 6 wszystkie apki chodzą a nie wiem jak z 7 jest, powinno być tak samo ale wiadomo że czasem coś może krzaczyć a napewno przy debiucie problemy były. Nie wiem jak teraz.

easy1600 - 07-08-2017, 19:19

Ja jestem bardzo zadowolony, a jak ktoś woli radyjko safari to jego wybór. Ostatnio montowałem w wieśwagenie blaupukta captown cena 2500 procesor 2 rdzenie adroid 4,4 totalna porażka, jak komuś stacja multimedialna obsługuje dowolną mapę i wyznacza trasę Katowice-dortmund w 1,5s na captown liczyła 23 s podajcie wyniki no i raz się przycięła. Jadąc z nad Bałtyku minąłem korki bo trafik działa objechałem prawie całą Częstochowę bo był potężny korek. Macie trafik ?

[ Dodano: 07-08-2017, 19:28 ]
Jak zamawiałem andka 7.0 nie było, chinole mają mi posłać, tylko nie wiem czy aktualizować bo wsio szybko śmiga i nie krzaczy po 15 aplikacji w tle pogoda i inne duperele.

sla - 07-08-2017, 19:30

easy1600 napisał/a:
Macie trafik ?
W dzisiejszej nawigacji to jest podstawa. Bez tej funkcji to chyba mapa wystarczy.
easy1600 - 07-08-2017, 19:42

Panowie nie chcę się spinać, i to jest już mój absolutnie ostatni post w tym temacie, nich se grzesiopol pisze co chce, ja zebrałem temat kompleksowo, napisałem jak zamontować i nie pisałem po rusku, jakie problemy skąd ściągnąć i ile kosztuje z cłem i wat, jak działa, jakie możliwości, co przetestowałem co zaobserwowałem, i nie gdybałem nie wydawałem opinii nie bawiąc się konkretnym sprzętem, jakie wady może komuś się przyda. Pozdo następne testy już wkrótce bo kumpel upiera się przy montażu Alpine INE-W925R

wiewioor widzę że nareszcie ktoś czyta i technikę ogarnia wiem Vs = 14.4 V; dla THD = 1 % - 22W bo te 20w przy 3/4 wysterowania zrobiło z fabrycznych 15w głośników sieczkę, a do zasilanie będzie wzmacniacz, na suba dam rokforda tylko w zrobionej skrzyni no i model taki z USA. Marki dego, dls, re-audio (Excursion), U.S.Amps czy U-Dimension też brałem pod uwagę tylko analizowałem jakość cena i zachodnie rankingi nie te z ceneo. Rzeczywiście znalazłeś oryginał z ramką za 1400 tylko mnie zawsze nurtuje jedno pytanie któremu z kolegów wyrwano to z samochodu, brak jakiej kol wiek gwarancji, a chiole 12 mc dali. Założył bym jeszcze coś lepszego ale lancer to nie lexus.

jack78 - 07-08-2017, 23:51

Czegoś tu nie rozumiem.
Wydanie 2k na radio z bajerami to przesada, ale wywalenie 5 razy więcej na nagłośnienie to jest super??
Piszesz że HBO oglądasz w domu, a ja muzyki słucham w domu na dobrym sprzęcie, a w samochodzie średnia półka mi wystarczy, za to mając takie radio mam navi i wszystko co mi potrzebne, bez dodatkowej plątaniny kabli w kabinie.

I KONIEC KŁÓTNI o to co jest lepsze i kogo na co stać. Forum ma służyć pomocą, a nie jest miejscem na przechwałki kto ile zarabia w 2-3 dni, albo ile wyda na sprzęt, którego temat postu nie dotyczył.

[ Dodano: 07-08-2017, 23:57 ]
A teraz kilka pytań technicznych do @easy1600
1. Czy próbowałeś antenę GPS zostawić schowaną pod deską rozdzielczą? Zrób fotkę z GPS info ile łapie satelit.
2. Czy rozwiązałeś problem z modemem LTE?
3. Czy możesz zainstalować Antutu i zrobić benchmark tej stacji? Jeśli dobrze pamiętam to twój model ma RockChip PX5 na pokładzie
4. Ile sekund startuje stacja od przekręcenia kluczyka?
5. Czy jeśli stacja wystartuje i wtedy dopiero zapalisz silnik, to czy stacja gaśnie i ponownie startuje?

amitoza - 08-08-2017, 00:29

Wczoraj zainstalowałem sobie w miejsce oryginalnego radia stację multimedialną z aliexpress - 10,2" jak paru użytkowników w tym temacie - tyle, że wybrałem w sumie chyba najtańszy model jaki trafiłem - całość wyszła mnie z cłem i wysyłka 900zł, więc cena bardzo akceptowalna. Co prawda tylko 4 rdzenie, ale działa całkiem sprawnie. Wbudowany launcher jest tragiczny, więc zainwestowałem całe 15zł w car launchera i teraz jest całkiem przyjemnie. Dodatkowo dołożyłem kamerę cofania bo to był glówny powód do zmiany standardowego radia - jak wszyscy wiemy widoczność do tyłu w sportbacku jest tragiczna, a autem jeździ też żona ;)

Jak na razie jestem bardzo zadowolony z wyjątkiem tego, że po podpięcia anteny aplikacja radia fm się wyłącza po kilku sekundach - ponoć trzeba jakiś kabelek jeszcze gdzieś podłączyć, ale jako że słucham muzyki z pendrivea to na razie nie przeszkadza mi to na tyle aby całość znowu rozbierać.

Z powyższych pytań mogę odpowiedzieć na 4 i 5 - startuje około 10-15s, a jak przekręcisz kluczyk to ekran gaśnie na 2 sekundy, ale wraca dokładnie do stanu w którym zgasła. Kamera cofania działa niezależnie od startu systemu.

A tak poza tym to witam wszystkich - nowy użytkownik na forum jak i świeżo upieczony właściciel Lancera 1,6 sportback ;) poprzednio była carisma 1,8GDi o dziwo przez 3 lata praktycznie bezawaryjna jak się troszkę na bieżąco dłubało.

Gregix - 08-08-2017, 00:44

Ok.
To jeszcze powiedzcie jak dlugo szło z Chin. I jaki kurier;)