[97-04]Galant EAxA/W - Tuleje poliuretanowe - Poliuretany gotowe.
adt81 - 22-06-2015, 12:15
rem1984 napisał/a: | Dzięki Hugo.
Mógłby ktoś uchylić rombka tajemnicy i powiedzieć ile wynosi rabat i czy w ogóle jest jeszcze możliwość aby z niego skorzystać? |
W sprawie rabatu to napisz PW do mnie.
Mushkin - 06-08-2015, 21:19
witam, mój VIN to JMBSNEA5AXZ001310, jaką mam średnicę drążka, ponieważ japancars.ru podaje 19mm, a na stronie mogę wybrać 18 lub 20mm
ten rabat jest aktualny?
Hugo - 06-08-2015, 22:04
Mushkin, przedni 18 mm: http://www.auto-parts.spb...BzEHfP_T7tVgQ==
Tylny 20 mm: http://www.auto-parts.spb...CxSTmPODAdkaA==
artufcb - 16-08-2015, 14:14
Czy komuś z was którakolwiek tuleja poli się zużyła i musiał wymieniać? Pytam z ciekawości.
komarsnk - 16-08-2015, 21:28
artufcb, zrobione w sumie ok. 100kkm jednen na jednym komplecie w dwóch autach i brak jakikolwiek oznak zużycia.
glowkamario89 - 24-09-2015, 03:46
Witam, czytam o kodach rabatowych i zastanawiam się gdzie je zdobyć????
Mógłby ktoś je udostępnić?
Hugo podał link ze średnicami tuleii, czy dobrze rozumiem, że do lutego 2000 szły we wszystkich modelach z przodu 18mm a z tyłu 20mm
Hugo - 24-09-2015, 07:53
glowkamario89 napisał/a: | czy dobrze rozumiem, że do lutego 2000 szły we wszystkich modelach z przodu 18mm a z tyłu 20mm | Tak.
adt81 - 25-09-2015, 11:47
glowkamario89 napisał/a: | Witam, czytam o kodach rabatowych i zastanawiam się gdzie je zdobyć????
Mógłby ktoś je udostępnić? |
Ja miałem ale już się zdezaktywował i Admin musi napisać do nich w celu odnowienia - póki co nie mam żadnych wieści na ten temat.
siwygdynia - 10-10-2015, 17:25
Zamówiłem komplet pouliretanow do zawieszenia na przód miały być czerwone a dostałem żółte WSZYSTKIE. ... czy ktoś z was wkładał żółte do zawiechy i powiecie mi czy nie zrobił się taczko wozu?
Mushkin - 28-11-2015, 14:18
Witam, napiszę tutaj mój post z innego tematu bo tam nie było odezwu..
Cytat: | Witam, mam taki problem, ok 2 tygodnie temu zacząłem remont tylnego zawieszenia z powodu kątów (-2° lewy i -1,5° prawy) i przegnitej belki, więc zabrałem się do wymiany tego - wraz z wymianą tulei na poliuretany wymieniłem sworznie i łączniki stabilizatora na yamato. Po wymianie kąty nie poprawiły się, więc zacząłem szukać winowajcy - próbując przy okazji poprawić trochę kąty by chociaż trochę tym pojeździć, no i w piątek podłożyłem podkładki pod górne wahacze, po czym lewe odeszło na ok 0° a prawe delikatnie na +, po powrocie w niedzielę z cmentarza zauważyłem drastyczne pogorszenie kątów, w pon sprawdziłem, -4 lewe koło i -3,5 prawe, i teraz szczerze ja i mechanik nie mogliśmy wymyślić żadnej mądrej przyczyny tego. Może ma ktoś jakieś sugestie? Czy to sprężyny mogłyby jeszcze mocniej siąść? |
teraz problem jest taki, że wymieniłem sprężyny, amorki, mocowanie górne amorków i było OK, do czasu aż się przejechałem. Po 1 geometrii było -1,36 z lewej i -0,4 z prawej więc już bliżej prawdy, ale później znów tył siadł i koła się przekosiły, czy winowajcą mogą być poliuretany? co mogło tu pójść nie tak albo czy jest jakiś na tyle mądry serwisant w lubuskim i okolicach by mi to okiełznać? posprawdzać te tuleje czy cokolwiek mądrego zrobić? szczerze już nie wiem za co się brać.. koła już były prosto praktycznie, można było po haku skakać i nic się nie działo a po przejażdżce to znów opadło..
Hugo - 28-11-2015, 19:57
Czy ktoś się orientuje czy w Olkuszu dorabiają również gumy przedniego drążka stabilizatora do Gala V6 po II lifcie? Ktoś kupował?
Ewcia80 - 28-11-2015, 20:44
Hugo a nie lepiej kupić ori u jmcarparts za 45zł/sztuka?
[ Dodano: 28-11-2015, 20:50 ]
Hehe,podrożały te gumy.Były po 45 zł a teraz są po 59,90
Hugo - 28-11-2015, 22:18
Wolę poliuretanowe, bo są wieczne. W sumie moje oryginały nie wykazują zużycia, ale chcę poliuretany, bo byłyby pod kolor wahaczy
lucho - 06-12-2015, 15:15
Mushkin napisał/a: | Witam, napiszę tutaj mój post z innego tematu bo tam nie było odezwu..
Cytat: | Witam, mam taki problem, ok 2 tygodnie temu zacząłem remont tylnego zawieszenia z powodu kątów (-2° lewy i -1,5° prawy) i przegnitej belki, więc zabrałem się do wymiany tego - wraz z wymianą tulei na poliuretany wymieniłem sworznie i łączniki stabilizatora na yamato. Po wymianie kąty nie poprawiły się, więc zacząłem szukać winowajcy - próbując przy okazji poprawić trochę kąty by chociaż trochę tym pojeździć, no i w piątek podłożyłem podkładki pod górne wahacze, po czym lewe odeszło na ok 0° a prawe delikatnie na +, po powrocie w niedzielę z cmentarza zauważyłem drastyczne pogorszenie kątów, w pon sprawdziłem, -4 lewe koło i -3,5 prawe, i teraz szczerze ja i mechanik nie mogliśmy wymyślić żadnej mądrej przyczyny tego. Może ma ktoś jakieś sugestie? Czy to sprężyny mogłyby jeszcze mocniej siąść? |
teraz problem jest taki, że wymieniłem sprężyny, amorki, mocowanie górne amorków i było OK, do czasu aż się przejechałem. Po 1 geometrii było -1,36 z lewej i -0,4 z prawej więc już bliżej prawdy, ale później znów tył siadł i koła się przekosiły, czy winowajcą mogą być poliuretany? co mogło tu pójść nie tak albo czy jest jakiś na tyle mądry serwisant w lubuskim i okolicach by mi to okiełznać? posprawdzać te tuleje czy cokolwiek mądrego zrobić? szczerze już nie wiem za co się brać.. koła już były prosto praktycznie, można było po haku skakać i nic się nie działo a po przejażdżce to znów opadło.. |
Ma ktoś jakiś pomysł??
Mi się tak samo rozjeżdżają tylne koła i zaczęło się to od włożenia poliuretanów.
Zeżarło mi już od wewnętrznej opony letnie, a teraz bierze się za zimowe.
Przyznam że mam już dosyć jeżdżenia na regulacje.
Mushkin - 22-12-2015, 20:40
A regulacje Tobie pomagają? na czym one polegają? może ktoś coś mądrego podpowie?
|
|
|