To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - Tuleje poliuretanowe - Poliuretany gotowe.

adt81 - 22-06-2015, 12:15

rem1984 napisał/a:
Dzięki Hugo.
Mógłby ktoś uchylić rombka tajemnicy i powiedzieć ile wynosi rabat i czy w ogóle jest jeszcze możliwość aby z niego skorzystać?

W sprawie rabatu to napisz PW do mnie.

Mushkin - 06-08-2015, 21:19

witam, mój VIN to JMBSNEA5AXZ001310, jaką mam średnicę drążka, ponieważ japancars.ru podaje 19mm, a na stronie mogę wybrać 18 lub 20mm :)
ten rabat jest aktualny? :)

Hugo - 06-08-2015, 22:04

Mushkin, przedni 18 mm: http://www.auto-parts.spb...BzEHfP_T7tVgQ==
Tylny 20 mm: http://www.auto-parts.spb...CxSTmPODAdkaA==

artufcb - 16-08-2015, 14:14

Czy komuś z was którakolwiek tuleja poli się zużyła i musiał wymieniać? Pytam z ciekawości.
komarsnk - 16-08-2015, 21:28

artufcb, zrobione w sumie ok. 100kkm jednen na jednym komplecie w dwóch autach i brak jakikolwiek oznak zużycia.
glowkamario89 - 24-09-2015, 03:46

Witam, czytam o kodach rabatowych i zastanawiam się gdzie je zdobyć????
Mógłby ktoś je udostępnić?
Hugo podał link ze średnicami tuleii, czy dobrze rozumiem, że do lutego 2000 szły we wszystkich modelach z przodu 18mm a z tyłu 20mm

Hugo - 24-09-2015, 07:53

glowkamario89 napisał/a:
czy dobrze rozumiem, że do lutego 2000 szły we wszystkich modelach z przodu 18mm a z tyłu 20mm
Tak.
adt81 - 25-09-2015, 11:47

glowkamario89 napisał/a:
Witam, czytam o kodach rabatowych i zastanawiam się gdzie je zdobyć????
Mógłby ktoś je udostępnić?

Ja miałem ale już się zdezaktywował i Admin musi napisać do nich w celu odnowienia - póki co nie mam żadnych wieści na ten temat.

siwygdynia - 10-10-2015, 17:25

Zamówiłem komplet pouliretanow do zawieszenia na przód miały być czerwone a dostałem żółte WSZYSTKIE. ... czy ktoś z was wkładał żółte do zawiechy i powiecie mi czy nie zrobił się taczko wozu?
Mushkin - 28-11-2015, 14:18

Witam, napiszę tutaj mój post z innego tematu bo tam nie było odezwu..
Cytat:
Witam, mam taki problem, ok 2 tygodnie temu zacząłem remont tylnego zawieszenia z powodu kątów (-2° lewy i -1,5° prawy) i przegnitej belki, więc zabrałem się do wymiany tego - wraz z wymianą tulei na poliuretany wymieniłem sworznie i łączniki stabilizatora na yamato. Po wymianie kąty nie poprawiły się, więc zacząłem szukać winowajcy - próbując przy okazji poprawić trochę kąty by chociaż trochę tym pojeździć, no i w piątek podłożyłem podkładki pod górne wahacze, po czym lewe odeszło na ok 0° a prawe delikatnie na +, po powrocie w niedzielę z cmentarza zauważyłem drastyczne pogorszenie kątów, w pon sprawdziłem, -4 lewe koło i -3,5 prawe, i teraz szczerze ja i mechanik nie mogliśmy wymyślić żadnej mądrej przyczyny tego. Może ma ktoś jakieś sugestie? Czy to sprężyny mogłyby jeszcze mocniej siąść?

teraz problem jest taki, że wymieniłem sprężyny, amorki, mocowanie górne amorków i było OK, do czasu aż się przejechałem. Po 1 geometrii było -1,36 z lewej i -0,4 z prawej więc już bliżej prawdy, ale później znów tył siadł i koła się przekosiły, czy winowajcą mogą być poliuretany? co mogło tu pójść nie tak albo czy jest jakiś na tyle mądry serwisant w lubuskim i okolicach by mi to okiełznać? posprawdzać te tuleje czy cokolwiek mądrego zrobić? szczerze już nie wiem za co się brać.. koła już były prosto praktycznie, można było po haku skakać i nic się nie działo a po przejażdżce to znów opadło..

Hugo - 28-11-2015, 19:57

Czy ktoś się orientuje czy w Olkuszu dorabiają również gumy przedniego drążka stabilizatora do Gala V6 po II lifcie? Ktoś kupował?
Ewcia80 - 28-11-2015, 20:44

Hugo a nie lepiej kupić ori u jmcarparts za 45zł/sztuka?

[ Dodano: 28-11-2015, 20:50 ]
Hehe,podrożały te gumy.Były po 45 zł a teraz są po 59,90

Hugo - 28-11-2015, 22:18

Wolę poliuretanowe, bo są wieczne. W sumie moje oryginały nie wykazują zużycia, ale chcę poliuretany, bo byłyby pod kolor wahaczy :wink:
lucho - 06-12-2015, 15:15

Mushkin napisał/a:
Witam, napiszę tutaj mój post z innego tematu bo tam nie było odezwu..
Cytat:
Witam, mam taki problem, ok 2 tygodnie temu zacząłem remont tylnego zawieszenia z powodu kątów (-2° lewy i -1,5° prawy) i przegnitej belki, więc zabrałem się do wymiany tego - wraz z wymianą tulei na poliuretany wymieniłem sworznie i łączniki stabilizatora na yamato. Po wymianie kąty nie poprawiły się, więc zacząłem szukać winowajcy - próbując przy okazji poprawić trochę kąty by chociaż trochę tym pojeździć, no i w piątek podłożyłem podkładki pod górne wahacze, po czym lewe odeszło na ok 0° a prawe delikatnie na +, po powrocie w niedzielę z cmentarza zauważyłem drastyczne pogorszenie kątów, w pon sprawdziłem, -4 lewe koło i -3,5 prawe, i teraz szczerze ja i mechanik nie mogliśmy wymyślić żadnej mądrej przyczyny tego. Może ma ktoś jakieś sugestie? Czy to sprężyny mogłyby jeszcze mocniej siąść?

teraz problem jest taki, że wymieniłem sprężyny, amorki, mocowanie górne amorków i było OK, do czasu aż się przejechałem. Po 1 geometrii było -1,36 z lewej i -0,4 z prawej więc już bliżej prawdy, ale później znów tył siadł i koła się przekosiły, czy winowajcą mogą być poliuretany? co mogło tu pójść nie tak albo czy jest jakiś na tyle mądry serwisant w lubuskim i okolicach by mi to okiełznać? posprawdzać te tuleje czy cokolwiek mądrego zrobić? szczerze już nie wiem za co się brać.. koła już były prosto praktycznie, można było po haku skakać i nic się nie działo a po przejażdżce to znów opadło..

Ma ktoś jakiś pomysł??
Mi się tak samo rozjeżdżają tylne koła i zaczęło się to od włożenia poliuretanów.
Zeżarło mi już od wewnętrznej opony letnie, a teraz bierze się za zimowe.
Przyznam że mam już dosyć jeżdżenia na regulacje. :evil:

Mushkin - 22-12-2015, 20:40

A regulacje Tobie pomagają? na czym one polegają? może ktoś coś mądrego podpowie?