Outlander II GEN Techniczne - Diody LED do jazdy dziennej
janekzpolic - 06-11-2010, 01:07
| rezon napisał/a: | | 13zbyszek13 napisał/a: | | SKODA,SKODA,SKODA,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, | cóż nie moja wina, że Knedle wpuściły VW i robią ciekawe autka. Patent z wysuwanym reflektorem był znacznie wygodniejszy niż dostęp do reflektora w Octavii1. Nie potrzeba też kombinować ze światłami dziennymi bo chyba od trzech lat Octavie mają dwufunkcyjne halogeny, a nie jak Mitsu super extra LED za 1415zł Żebyś nie był tak sfrustrowany to do wymiany klocków w Octavii jest potrzebny specjalny klucz do odkręcania śrub mocujących jarzma, a w Outku wystarcza sztorcowa 17 . | ale bez sensu jest porównywanie skody do mistu bo takiego skansenu daleko szukać jak mitsu
karol_alasz - 06-11-2010, 02:27
| mitsu00 napisał/a: | | Musisz uwierzyć mi na słowo jak powiem że działa to wyśmienicie. Dodam więcej, w MUT-III można nawet ustawic czulość tego czujnika zmierzchu. |
Wierzę,bo Ty ,mitsu00 ,zwyczajowo blagi nie wstawiasz...
Ja czułość czujnika mogę ustawiać w MMCS-ie... ale w obecnym trybie zbyteczne (chyba że do podświetleń w środku samochodu).
13zbyszek13 - 07-11-2010, 09:34
[quote]Żebyś nie był tak sfrustrowany to do wymiany klocków w Octavii jest potrzebny specjalny klucz do odkręcania śrub mocujących jarzma, a w Outku wystarcza sztorcowa 17 .
Na każdym kroku wyjeżdżasz z porównaniem do SKODY , do bólu.
Próbujesz udowodnić jaka ona jest super.
regon - 07-11-2010, 10:22
[quote="13zbyszek13"] | Cytat: | | Próbujesz udowodnić jaka ona jest super. |
sama nazwa sugeruje, że jest superb
13zbyszek13 - 07-11-2010, 10:41
| regon napisał/a: | | sama nazwa sugeruje, że jest superb |
Może jest i super ale mam mdłości od ciągłych porównań do tej marki.
rezon - 07-11-2010, 16:49
| 13zbyszek13 napisał/a: | | mam mdłości od ciągłych porównań do tej marki. | to nie czytaj, będziesz zdrowszy , albo przedstaw argumenty za wyższością Mitsubishi pod względem jakości samochodu, jakości obsługi czy uczciwości serwisów - chętnie poczytam, lubię wiedzieć więcej
dab - 08-11-2010, 09:13
| medyc napisał/a: | | Ja przyznam się ,że gdy jest fajna słoneczna pogoda to jeżdżę bez włączonych świateł i uważam, ze jeśli ktoś mnie nie widzi to niech sobie kupi okulary. Tyle lat się jeżdziło i było ok. |
nie obraz sie ale to wyglada na rozumowanie chlopca z podstawowki (domyslam sie ze jednak nim nie jestes)
Podazajac tym tokiem myslenia moze by takze zec np, ze kiedys sie jezdzilo jedynie na jednym uniwersalnym komplecie opon a terazz z tymi zimowkami to odwalaja jakies fanaberie... takich porownan zreszta mozna wymieniac bez konca...
Co do twojej uwagi ze jak ktos nie widzi to polecasz okulary..widzisz...obecnie jest przepis ze wszyscy uzytkownicy drog maja miec zapalone swiatla, nie zapalajac ich, raz lamiesz prawo a dwa stwarzasz zagrozenie na drodze, bo w szeregu aut jako taki nieoswietlony rodzynek mozesz pozostac nie zauwazonym...
Zapal wiec te lampki i nie zachowuj sie jak Korwin Mikke...
PS. Naprawde nie wierze ze az tak bardzo zalezy ci na oszczednosci zarowej i ochronie srodowiska
Gunner - 08-11-2010, 09:31
| dab napisał/a: | | stwarzasz zagrozenie na drodze, bo w szeregu aut jako taki nieoswietlony rodzynek mozesz pozostac nie zauwazonym... |
Stary ,wyluzuj.Jakie zagrozenie?
Popatrz w sloneczny dzien na stare swiatla,widac najpierw z kilometra sylwetke auta a dopiero pozniej swiatla!!!
skaut - 08-11-2010, 10:31
| dab napisał/a: | | stwarzasz zagrozenie na drodze, bo w szeregu aut jako taki nieoswietlony rodzynek mozesz pozostac nie zauwazonym... |
| Gunner napisał/a: | | Popatrz w sloneczny dzien na stare swiatla,widac najpierw z kilometra sylwetke auta a dopiero pozniej swiatla!!! |
Gunner, zgadzam się z kolegą dab'em. ja też uważam, że światła poprawiają widoczność. Błysk, refleks świetlny i już widzisz.
Ja też nawet jak nie było obowiązku jazdy na włączonych światłach jeździłem z włączonymi. Na wadze masz z jednej strony koszt używania żarówek a z drugiej życie. Bo np. ktoś takiego nieoświetlonego samochodu nie zauważył lub było już za późno. Po co kusić los?
regon - 08-11-2010, 16:06
[quote="Gunner Popatrz w sloneczny dzien na stare swiatla,widac najpierw z kilometra sylwetke auta a dopiero pozniej swiatla!!![/quote]
no właśnie jak jest samochód ciemny to widzę najpierw asfalt, następnie włączone światła a dopiero samochód.
Nie ma co gadać, wystarczy, że tylko raz w miesiącu włączone światła pozwolą uniknąć wypadku.
rezon - 08-11-2010, 17:18
| regon napisał/a: | | wystarczy, że tylko raz w miesiącu włączone światła pozwolą uniknąć wypadku. | wystarczy nawet raz na 10 lat Problem jest też z jasnymi w słoneczny dzień jak jadą od strony słońca
mitsu00 - 08-11-2010, 19:36
| rezon napisał/a: | | 13zbyszek13 napisał/a: | | mam mdłości od ciągłych porównań do tej marki. | to nie czytaj, będziesz zdrowszy , albo przedstaw argumenty za wyższością Mitsubishi pod względem jakości samochodu, jakości obsługi czy uczciwości serwisów - chętnie poczytam, lubię wiedzieć więcej |
Apropo Superba, to dzisiaj jechalem taką taxą z roboty i byłem mocno i pozytywnie zdziwiony, jak taksiarz powiedzial że nawinął juz nią 440tys. km Agregat to poczciwy 1.9TDI.
karol_alasz - 09-11-2010, 03:54
| mitsu00 napisał/a: | | karol_alasz napisał/a: | | Fragment:"Ciemny samochód na drodze przez las zobaczy się nie za prędko..." można zastąpić stwierdzeniem iż taki samochód zobaczymy duuuuuużo wcześniej z włączonymi światłami-to dla tych co nie do końca zrozumieli przesłanie... |
Nie do konca się tu z toba zgodzę, ponieważ jeżdżąc na światlach dziennych zobligowany jesteś do zamontowania przełącznika/sterownika automatycznej zmiany świateł na mijania o zmierzchu, w czasie deszczu etc. Innymi słowy jadac przez przysłowiowy las czy tunel, elektronika sama załączy światła mijania i tylne postojowe. Mowię tu o legalnym montażu. jak wiemy jednak większość tzw. Wiochmenów podłącza Chińczyki bez homologacji bezpośrednio pod akku i toto im świeci jak i kiedy chce |
Prawie mi umknęło w natłoku myśli i wrażeń,ale... nie patrz mitsu00 tylko przez pryzmat nowych samochodów wyposażonych w czujniki zmierzchowe.Problem świateł włączanych w dzień dotyczy wszystkich uzytkowników dróg... Napisałem problem,bo dla niektórych przepis kodeksu drogowego ,włączając jak widać nawet użytkowników tego forum stanowi problem-co moim zdaniem powinno byc napiętnowane. A co do tego przełącznika/sterownika to czy nie zdarzyło Ci się zobaczyć ledziarza już po zmroku? W mieście ,gdzie ulice bywają rzęsiście oświetlone bywa,że samochody pomykają sobie wogóle bez świateł no bo przecież "bardzo dobrze ich widać i oni tez widzą bardzo dobrze"...
mitsu00 - 09-11-2010, 09:04
| karol_alasz napisał/a: | | A co do tego przełącznika/sterownika to czy nie zdarzyło Ci się zobaczyć ledziarza już po zmroku? W mieście ,gdzie ulice bywają rzęsiście oświetlone bywa,że samochody pomykają sobie wogóle bez świateł no bo przecież "bardzo dobrze ich widać i oni tez widzą bardzo dobrze"... |
Pewnie że widzę takich i to mnóstwo. Takie światła świecą nonstop bo są podłączone bezpośdnio pod akku, bez automatycznego sterownika świateł mijania. Swiata niestety nie zmienimy i tacy i inni pseudoksenonowcy będą jeździć do czasu kiedy Policja się za nich weźmie i zacznie karać adekwatnymi mandatami.
karol_alasz - 09-11-2010, 11:59
| mitsu00 napisał/a: | | Swiata niestety nie zmienimy i tacy i inni pseudoksenonowcy będą jeździć do czasu kiedy Policja się za nich weźmie i zacznie karać adekwatnymi mandatami. |
A tych jeżdżących na postojowych powinni przykładnie "pałować"....
|
|
|