Nasze Miśki - EA2W '99 - stary alfer
jacek11 - 24-07-2012, 15:57
To te okrągłe z otworami doprowadzające płyn do chłodnicy.
stary alfer - 24-07-2012, 15:59
jacek11 napisał/a: | To te okrągłe z otworami doprowadzające płyn do chłodnicy. |
Aha. Dziękuje
Czyli klasycznie najlepiej wziąć chłodnice pod pachę i pójść do sklepu
Czad
jacek11 - 24-07-2012, 16:01
Mierzyłeś całą chłodnicę?czy sam rdzeń bez plastików po bokach?
stary alfer - 24-07-2012, 16:05
jacek11 napisał/a: | czy sam rdzeń bez plastików po bokach? |
No taki miałem zamiar, ale chyba muszę skorygować moje pomiary...
Muszę zmierzyć jedynie aluminiowy rdzeń tak?
tzn to co widać na tej aukcji pomijając czarne plastiki?
http://allegro.pl/chlodni...2472396321.html
jacek11 - 24-07-2012, 16:10
Zdaje się że właśnie tak to trzeba mierzyć...
stary alfer - 24-07-2012, 16:23
jacek11 napisał/a: | Zdaje się że właśnie tak to trzeba mierzyć... |
Dziękuję Jacek. Spróbuję raz jeszcze.
Marcin-Krak - 24-07-2012, 19:46
Alfredzie kupiłbyś Mazdę, to byś nic mierzyć nie musiał
Jeszcze nic straconego
stary alfer - 24-07-2012, 21:57
Marcin-Krak napisał/a: | Alfredzie kupiłbyś Mazdę, to byś nic mierzyć nie musiał
Jeszcze nic straconego |
Tam się podobno nic nie psuje. Słyszałem
Obiecuję, że przy zmianie auta rozważę Twoją propozycję jeśli Mazda wypuści do tej pory coś godnego uwagi
sveno - 24-07-2012, 22:51
stary alfer napisał/a: | jeśli Mazda wypuści do tej pory coś godnego uwagi | najnowsza 6 jest ciekawa, przynajmniej wizualnie
Marcin-Krak - 25-07-2012, 09:14
sveno napisał/a: | najnowsza 6 jest ciekawa, przynajmniej wizualnie |
No to za jakieś 10 lat pewnie będzie na nią nas stać
szuwar - 25-07-2012, 11:47
sveno napisał/a: | najnowsza 6 jest ciekawa, przynajmniej wizualnie |
ale w środku te plastiki pomalowane na srebrno i odpryski i wytarcia na nich nie przystoją w aucie tej klasy .... z zewnątrz wygląda ciekawie ale z rdza tez ma problemy jak galant, dość OT
stary alfer, a coś takiego? http://allegro.pl/mitsubi...2466866611.html kupowałem od gościa sprężarkę klimy dla samego sprzęgiełka i mam pozytywne wrażenia. Zadzwoń i podpytaj
stary alfer - 25-07-2012, 11:55
Tomek, a jak za pół roku umrze?
Za 300 jest zamiennik. Chyba nie będę ryzykował, ale parę razy przeszła mi przez myśl opcja kupna używki. Być może chłodnica byłaby super sprawna, ale...
Sam nie wiem co o tym myśleć.
Na razie fura stoi. Korzystam z Clio Żony
Jutro wyjeżdżam na kilka dni, więc sprawą i tak zajmę się po weekendzie.
Generalnie temat już sie klaruje i myślę, że ta z allegro, którą przywołałem kilka razy będzie dobra. Na razie dłubię w katalogach IC i innych i sprawdzam wymiary.
szuwar - 25-07-2012, 12:05
stary alfer napisał/a: | a jak za pół roku umrze?
Za 300 jest zamiennik. Chyba nie będę ryzykował, ale parę razy przeszła mi przez myśl opcja kupna używki. Być może chłodnica byłaby super sprawna, ale...
Sam nie wiem co o tym myśleć. |
tak tylko zamienniki to nie zawsze dobre rozwiązania, jeżeli jest używka w dobrym sprawdzonym stanie to warto sie zastanowić, takie moje zdanie, mam na przeciwko chłopaków którzy handlują używkami i specjalizują się w chłodnicach, zobaczę czy mają galanta, bo oni raczej niemieckie... a próbowałeś z uszczelnieniem, kolega próbował w BMW i mówi że po 3 minutach zero wycieku, podpytam jaki to środek jak niewielkie pieniądze warto spróbować
stary alfer - 25-07-2012, 12:10
szuwar napisał/a: | tak tylko zamienniki to nie zawsze dobre rozwiązania |
KOYO będzie ok
szuwar napisał/a: | jeżeli jest używka w dobrym sprawdzonym stanie to warto sie zastanowić, |
Pytanie jak handlarze sprawdzają jej stan? Jeśli tak: jest dobra, bo nie cieknie to moja też nie ciekła 2 tygodnie temu Loteria cholera dlatego się boje. Ponadto nie widzę z jakiego rocznika wytargali tę i inne chłodnice.
szuwar napisał/a: | a próbowałeś z uszczelnieniem, kolega próbował w BMW i mówi że po 3 minutach zero wycieku, podpytam jaki to środek jak niewielkie pieniądze warto spróbować |
Jak mam dojechać na Zlot to nie imam się takich opcji Gdyby było już po Zlocie to kto wie, opcja budżet
jacek11 - 25-07-2012, 12:22
Musztarda ponoć dobrze zatyka tylko potem z ogrzewaniem może być kłopot
Ja bym nie kombinował z tymi cudownymi środkami do uszczelniania.nie wiadomo co jeszcze może uszczelnić
|
|
|