To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Jak wino...

Jackall - 03-07-2011, 21:33

deejay napisał/a:
Zderzaki SE i Avance są blizej nawierzchni drogi tzn obnizone

Z moich obserwacji i pomiarów wynika że wysokość zwykłego zderzaka (mojego) jak i Avance (Sveno) jest taka sama a różnica polega na długości tzn bardziej wystają do przodu i IMO dlatego fabryka zrobiła tam zaślepkę żeby nie odginać zderzaka przy holowaniu. Druga opcja dlaczego tak zrobili to to że wiedzieli że kiedyś będą Galanty jeździły po PL i że u nas są duuuże koleiny :twisted:

Wiem, że mi zazdrościsz tej skóry :mrgreen: i pamiętam o Tobie jakby się jakaś nawinęła :wink: a jak rozmawiałem ostatnio z Twoją Magdą to sama stwierdziła że same fotele i boczki sprawy nie załatwią. Pasuje też przełożyć deskę, słupki, pasy, półkę z tyłu i o wykładzinie można by też wspomnieć :cry: a to już ogrom pracy i nie mniej środków :x

Tomek - 04-07-2011, 13:32

sveno napisał/a:
tomek84 napisał/a:
tyle, że to występuje w zamienniku, ale sveno chciał oryginał
kto powiedział, że chciałem oryginał? :) nie znalazłem po prostu zamiennika, nawet Pan Malik o takich nie słyszał.

wydawało mi się, że na ostatnim spocie poruszaliśmy tą kwestię
ale jak mówisz, że tak nie było to może chodziło o jakąś inną część

sveno - 04-07-2011, 17:21

tomek84 napisał/a:
wydawało mi się, że na ostatnim spocie poruszaliśmy tą kwestię
kurcze może rozmawialiście o tym beze mnie? Ja sobie nie przypominam bym powiedział, że chcę tylko i wyłącznie oryginał, ale z tego co wiem, to zamienników nie ma :(

Jackall napisał/a:
same fotele i boczki sprawy nie załatwią.
zdaję sobie z tego sprawe
Jackall napisał/a:
a to już ogrom pracy
wcale nie tak dużo, najwięcej z deską, ale podsufitkę sobie daruje więc w jeden dzień temat da się ogarnąć, gorzej z transportem, bo jak tu całe wnętrze przytachać na wieś?
Jackall napisał/a:
i nie mniej środków
szukamy okazji :) nie spieszy mi się więc może coś się trafi. :)
Owczar - 04-07-2011, 17:25

sveno napisał/a:
ale podsufitkę sobie daruje więc w jeden dzień temat da się ogarnąć, gorzej z transportem, bo jak tu całe wnętrze przytachać na wieś?

Podsufitka jest taka sama ;)

sveno napisał/a:
wcale nie tak dużo, najwięcej z deską,

W jeden dzień można spokojnie przerzucić całe wnętrze.

sveno - 04-07-2011, 18:30

Owczar napisał/a:
Podsufitka jest taka sama ;)
nie będę się kłócił i ręki sobie nie dam obciąć, ale wydaje mi się, że u mnie jest szara a w wersji z bananową skórą jest kremowa.
m6riano - 04-07-2011, 23:06

Owczar napisał/a:
sveno, a Ty pytałeś o progi czy tylny zderzak z dokładkami na błotniki? ;> Bo ja myślałem, że o zderzak i nakładki na błotniki. One poszły na allegro. Zostały tylko nakładki na progi :)

Na progi to ja sie pisze...;-)

Owczar - 05-07-2011, 00:21

sveno napisał/a:
nie będę się kłócił i ręki sobie nie dam obciąć, ale wydaje mi się, że u mnie jest szara a w wersji z bananową skórą jest kremowa.

Aaaa w tej wersji tak. Myślałem, że robisz na czarno :)

Cytat:
Na progi to ja sie pisze...;-)

Jak opstatnio pisaliśmy to nie chciałeś w tej cenie :) Sveno już zarezerwował :)

m6riano - 05-07-2011, 00:55

Nie że nie chciałem..tylko myślałem nad tym malowaniem według twojego sposobu...no ale nic...trudno sie mówi..;-)
sveno - 05-07-2011, 06:56

Owczar napisał/a:
Sveno już zarezerwował :)
ciii... to miała być tajemnica, kobieta mnie zabije za te sumy które ostatnio pakuje w samochód :)
Tomek - 05-07-2011, 11:09

sveno, pisałeś wcześniej o otwieraniu klapy z pilota
ogarnąłeś w końcu temat?
ja bym był bardzo zainteresowany, tyle, że wtedy przydałby się trzeci przycisk na pilocie - tylko niby jak
ja myślałem o tym, żeby przymontować siłownik, ale nie na pilota, tylko na dyskretnie ukryty guzik, tam gdzie powinna być klamka

może jak wrócisz to ogarniemy temat razem - wiadomo, co dwie głowy to nie jedna
koszta znikome, siłownik pare/parenaście złotych, troche druta

coś w tym stylu:
http://allegro.pl/silowni...1681384528.html

sveno - 05-07-2011, 12:42

tomek84 napisał/a:
ogarnąłeś w końcu temat?
nie, ale ogarnąłem temat sesji :)
jest do zrobienia jak najbardziej, u mnie nawet nie trzeba duzo kombinować bo i tak nie mam pilota więc jak sobie zafunduje centralkę to z osobnym kanałem i siłownikiem do klapy. Robota w sam raz na długie jesienne wieczory, tylko trzeba mieć garaż, wtedy zgrzewka i będziemy działali :)

sveno - 05-07-2011, 23:00

a co powiecie na takie wnętrze?

Ciekawe jak by się to miało do bordowego lakieru?

Tomek - 05-07-2011, 23:01

do bordowego, tak samo jak i do tego czarnego - tragicznie
Hugo - 05-07-2011, 23:09

sveno napisał/a:
Ciekawe jak by się to miało do bordowego lakieru?
Chyba trochę lepiej, ale i tak tragicznie. P.S. Fajną ma reperaturkę nadkola :mrgreen:
fj_mike - 05-07-2011, 23:14

Mi się podoba, oryginalne zawsze jest lepsze :D
Z takim wnętrzem twój Galor był by oryginalny :wink: