Nasze Miśki - dj danio i VR4 2,5V6TT
Torp12 - 20-03-2012, 22:01
Roch a powiedz skad Ci sie udalo wytrzasnac te fotele kiedys tam??:)
roch_27 - 20-03-2012, 22:15
import from JP
Marcino - 20-03-2012, 22:35
| danino88 napisał/a: | Kawu vr praktycznie nie jeździłem na gazie, nie dało się go ustawić przez przestawiony rozrząd dlatego nie odpowiem jeszcze na Twoje pytanie |
A ja dziś jechałem Sabem 9000 2.3 turbo 200km , z LPG, Reduktor silver lekko po tuningu i wtryski MagicJaet dysze 3.0 mm, przy 210km/h zmroziło reduktor, LPG miało -6C. W sumie jak na moc 50km z cylindra to idzie to całkiem nieżle. Myśle ze jak w VR4 jest podobna moc na cylinder, i bedzie Hana i mocniejszy reduktor to bedzie pieknie jedził na LPG.
Owczar - 20-03-2012, 22:50
To ktoś poszedł w instalację budżet... Ciekawe czy ma silnik na zapas? Przy tej mocy będzie szedł, ale co się dzieje w cylindrach to już inna sprawa. Silver nie wyrabia termicznie i ciśnieniowo. Nawet w galancie rozpędzając się od 0 do 210 można go zamrozić
Marcino - 20-03-2012, 22:56
| Owczar napisał/a: | To ktoś poszedł w instalację budżet... Ciekawe czy ma silnik na zapas? Przy tej mocy będzie szedł, ale co się dzieje w cylindrach to już inna sprawa. Silver nie wyrabia termicznie i ciśnieniowo. Nawet w galancie rozpędzając się od 0 do 210 można go zamrozić |
Przejechane już na tym zestawie 60kkm, SIlver jest dość mocno zdłubany, a licznikowo samochód ma ponad 300kkm. Wszystko jest tam z głową, nie ogarnął go niestety gazownik i kolaga to poprawiał.
danino88 - 20-03-2012, 22:58
| Cytat: | | A ja dziś jechałem Sabem 9000 2.3 turbo 200km , z LPG, Reduktor silver lekko po tuningu i wtryski MagicJaet dysze 3.0 mm, przy 210km/h zmroziło reduktor, LPG miało -6C. W sumie jak na moc 50km z cylindra to idzie to całkiem nieżle. Myśle ze jak w VR4 jest podobna moc na cylinder, i bedzie Hana i mocniejszy reduktor to bedzie pieknie jedził na LPG. |
U Ciebie jest problem z reduktorem. Silver ma źle rozwiązany układ grzania i potrafi sie zamrozić podczas ciągłego obciążenia a tym bardziej na trasie gdzie wieje zimne powietrze w niego
Bizi78 - 21-03-2012, 09:59
Marcino, mam nadzieję, że takiej prędkości nie rozwinąłeś na Polskich drogach, bo łamanie przepisów i jeszcze się tym chwalenie na forum, MM chluby nie przynosi .
Daniel, może podstawie ci mojego MSS i go trochę dopieścisz .
Te dwa akumulatory na wcześniejszej fotce to co, będzie hybryda .
danino88 - 21-03-2012, 12:40
| Cytat: | Daniel, może podstawie ci mojego MSS i go trochę dopieścisz . |
Spoko;) akurat mam pare rzeczy które można by wsadzić, np silnik, z tego co widziałem to pasuje 2.5V6, co Ty na to?
| Cytat: | Te dwa akumulatory na wcześniejszej fotce to co, będzie hybryda . |
no to akurat akumulatory na 24V, takie "zastępcze"
satsun - 21-03-2012, 15:02
Trzeba było się popatrzeć, akumulatory są na 12V
Bizi78 - 21-03-2012, 22:25
| danino88 napisał/a: | 2.5V6, co Ty na to? |
Może kiedyś, tylko pewnie dużo rzeźby: mocowanie silnika + skrzynia, półosie, heble, elektryka, zawieszenie itp. itd .
Ale z drugiej strony starty spod świateł i miny innych jak ich objeżdża MSS byłyby bezcenne .
danino88 - 21-03-2012, 23:02
| Cytat: | Trzeba było się popatrzeć, akumulatory są na 12V |
możliwe, nie znam się na autach ciężarowych i akumulatorach
| Cytat: | Ale z drugiej strony starty spod świateł i miny innych jak ich objeżdża MSS byłyby bezcenne . |
Dokładnie więc temat warty świeczki
danino88 - 25-03-2012, 09:26
Kucyki już wczoraj miały pierwszą jazdę testową. Wrażenia? Hmmm, co prawda jeździłem już vr4 jednak można powiedzieć że nie do końca nią jeździłem. Auto brzmi zupełnie inaczej a to dzięki 3 calowemu tłumikowi. Jak to Tomek (kochajj) powiedział "jest najgłośniejszy na wolnych obrotach" ale zaczyna mi się to podobać Działający układ AYC także pokazuje możliwości auta, a przede wszystkim trzymanie się drogi na 4 łapy. Oleje wymienione poza silnikiem który czeka do piątku i konserwacji miski olejowej wraz wspawaniem czujnika temperatury. Także do regulacji(sprawdzenia) pójdą hamulce na tyle bo coś trze tam obciera i trze oraz nie wiedzieć czemu prędkościomierz nie działa. Wczoraj brakło już czasu, bo siedzieliśmy z chłopakami do 5:30 rano i zostawiliśmy sobie te przyjemności na przyszły weekend. Zdjęć brak W przyszły weekend autko wyjedzie z warsztatu to będą zdjęcia
sveno - 25-03-2012, 11:21
przeszczep pupy też robisz?
Saqu - 25-03-2012, 11:27
po mojemu czujnik temp oleju lepiej montować gdzieś w jego obiegu a nie w misce olejowej, pomiar będzie dokładniejszy
danino88 - 25-03-2012, 18:52
| Cytat: | | przeszczep pupy też robisz? |
of course ale to za miesiac, dwa, niestety
| Cytat: | | po mojemu czujnik temp oleju lepiej montować gdzieś w jego obiegu a nie w misce olejowej, pomiar będzie dokładniejszy |
też tak sądzę ale jeszcze w 100% nie wiadomo co i jak jest plan żeby zamontować w misce ale nie wiem czy na tym się skończy
|
|
|