Nasze Miśki - mystek - Mitsubishi Mirage Turbo '89
Ja_good - 12-07-2012, 22:45
Jak dla mnie milion razy lepsze te felgi
15" pogon w cholere i kup nowe opony na OEMy
mystek - 12-07-2012, 22:48
Też takie wrażenie odniosłem na początku, ale z czasem co raz bardziej mi się spodobały . Generalnie najchętniej założyłbym Ronal Turbo, ale na pieniądzach niestety nie leżę . Imo ciekawa alternatywa dla Ronali właśnie, a jak będzie lustro to będzie ciekawie
Tak to wygląda w serii:
Planuję jeszcze obniżyć przód na -30mm springach, bo inaczej na tej 14-tce będzie za duży prześwit. No i z czasem, jak sprzedam aktualne felgi to będę chciał kupić komplet opon na nie, bo te Vredesteiny średnie są. Do jazdy cywilnej ok, jeszcze z 2 sezony pojeździ, ale nie są do jazdy cywilno-niekiedy agresywnej
Krzyzak - 12-07-2012, 22:49
rosomak1983 napisał/a: | Jak dla mnie obrzydliwe te felgi | są zapuszczone - po odnowieniu mogą się nawet prezentować; takie były montowane w Coltach
a po drugie, to można założyć zacisk jednostronny i korzystać z felgi jak z tarczy hamulcowej
mkm - 13-07-2012, 01:49
Zanim zaczniesz polerować pryśnij na czarno co ma być czarne – tylko starannie, żeby nie było akcji „pędzel” jak w Cejocie – a potem poleruj .
mystek - 13-07-2012, 05:29
#Maciek - wszystko będzie, jak Bóg nakazał tylko, że w bliżej nieokreślonym czasie będzie mi to robił kumpel, wstępnie umówiłem się z nim na niedzielę, wtedy też chcę zarzucić sprężyny na przód.
Tomek - 13-07-2012, 07:39
rosomak1983 napisał/a: |
Jak dla mnie obrzydliwe te felgi |
dokładnie
Hubeeert - 13-07-2012, 08:14
To są oryginalne felgi 14" na które zakładano opony 195/60 R14.
Są pancerne (sprawdziłem osobiście, sprawdził ROMEL)
A gusta nie podlegają dyskusji - dla mnie obrzydliwe jest to co macie na samochodach, ale to moja opinia.
gigant87 - 13-07-2012, 09:20
oryginał to oryginał
niby te felgi, które masz teraz są fajne, ale... pasują raczej do nowszego samochodu - tak wg mnie
mystek - 22-07-2012, 18:20
Up ze zdjęciami
1. Wymieniłem uszczelkę pod korkiem wlewu oleju. Różnica niesamowita! Korek zasysa się mega mocno i nic nie cieknie. A stara uszczelka - zobaczcie jak wyglądała:
Była twarda jak skała i łamała się w palcach. Nie wiedziałem, że guma staje się plastikiem po dłuższym czasie
2. Dzisiaj spędziłem przy Mirageu kilka godzin na glinkowaniu. Przedwczoraj przyszła mi glinka ValetPro i oto efekt dzisiejszej 4-5 godzinnej pracy:
Auto generalnie przygotowuję pod korektę lakieru, która będzie robiona w niedługim czasie. Po korekcie wleci na auto wosk (zamówiony już, czekam na przesyłkę) Dodo Juice Blue Velvet, więc mam nadzieję, że zrobi się czarny kocur z niego . Kupiłem jeszcze Quik Detailer Megsa + pady i mikrofibry. W przyszłym miesiącu mam nadzieję, że uda mi się kupić Poor Boy Black Hole i coś do kokpitu lub/i do opon. Generalnie chcę sobie uzbierać jakiś fajny zestawik z czasem
Co do glinkowania jeszcze, to robiłem to pierwszy raz i niby jest to proste, ale jednak żmudne i czasochłonne, a dodatkowo efektu jako takiego nie widać zbytnio gołym okiem (trzeba się mocno przyjrzeć jakiemuś elementowi robionemu 50/50 np, nie tak jak po woskowaniu, gdzie widać różnicę nawet z 10 metrów. Natomiast pod ręką, kiedy przejedzie się po lakierze nie glinkowanym, a po lakierze glinkowanym różnica jest prze ogromna! Lakier jest gładziutki, prawie tak, jak po woskowaniu.
Póki co nie kładłem na aucie żadnego wosku, więc zdjęcia oddają czysty lakier bez żadnej chemii. Widać lekkiego barana
londolut - 23-07-2012, 09:27
mystek napisał/a: | Wymieniłem uszczelkę pod korkiem wlewu oleju | Wymiary, namiary? Korek ten sam co w CA0?
Lak całkiem całkiem jak na 23 letni wózek. Pokaż mi w nowym aucie taki lak po tylu latach to postawię ci browar Baaaaa pokaż mi w ogóle lakier
mystek - 23-07-2012, 10:26
Namiary? ASO, nie kupować podrób z allegro, bo ciekną jak stare, sparciałe, oryginalne korki
Wymiary? Standardowe, takie jak w CA, CJ, Ecli i wielu innych zapewne
Koszt? 13-14zł jakoś
Co do lakieru, to auto niby jest 23-letnie, ale lakier jest bodajże 3-5 letni. Są miejsca, gdzie widać zlewki, pęka też szpachla w bodajże 2 lub 3 miejscach. Poza tym nie narzekam, przynajmniej nadkola zdrowiuśkie Coś za coś
danino88 - 23-07-2012, 13:25
a jak tam spalanie ?
mystek - 23-07-2012, 20:05
Było tak - http://www.motostat.pl/me.../stats/id/44170
A aktualnie mam zrobione coś w okolicach 460-470km na baku (~39l do rezerwy) + jakoś 11 litrach i jednej 100km trasie w obie strony. Mam nadzieję, że dobiję do tych 500km jeszcze, byłbym zadowolony
mystek - 24-07-2012, 14:36
No i zatankowane pod korek bo zapaliła się rezerwa . Przejechane 519km na 49 litrach co daje spalanie 9,44l lepiej niż CJtka
idas - 24-07-2012, 15:05
Może jakość paliw się w Polsce poprawia (jaaaaaaaaaaasne:D), ja ostatnio miałem w samym mieście spalanie 7.5l/100 z tym że we Wrocławiu już mało korków spotykam
|
|
|