Mitsubishi Trójmiasto - Pomorskie - Warsztaty w Trójmieście (zbiorczy)
sruba - 10-08-2011, 21:13
Na trasie miedzy Zukowem i Chwaszczynem, bodajze w Miszewku, w kazdym razie patrzac w kierunku Chwaszczyna po lewej stronie jest doskonaly serwis ASB. Facet zna sie na rzeczy. Naprawial mi skrzynke w Audi i bylem wielce zadowolony z jego fachowosci.
PS. Od warsztatow jest osobny temat zbiorczy
gringolo - 19-08-2011, 16:33 Temat postu: gdzie najelpiej serwisować L200 i kupić do tego cżęści ? Witam Wszystkich,
wiem że już dużo było na ten temat ale głównie piszecie o mniejszych autkach.
Moje l200 z 2005 r. manual właśnie zbliża się do dużego przeglądu i nie wiem gdzie to zrobić. ASO chce kosmiczne kwoty a opinie Wasze na temat serwisów trójmiejskich są dość krytyczne, poza tym krzyknęli 5 tys. Jestem w stanie pojechać dalej ale żeby było solidnie wykonane i żeby od razu sprawdzili całą resztę.
Poza serwisem potrzebuję też części, może wiecie gdzie warto kupić ?
DO ZROBIENIA
- regulacja zaworów z wymianą uszczelek i pokryw
- wymiana paska rozrządu z pompą, rolkami itd
- wymiana oleju w przekładniach
- wymiana płynu chłodzenia
- wymiana wszelkich filtrów i oleju
W japparts nie mają elementów do zaworów, czy gdzieś poza ASO można to dostać ?
Czy warto Waszym zdaniem zmieniać płyn hamulcowy oraz od wspomagania kierownicy i sprzęgła ?
z góry dzięki za pomoc
pozdrawiam
Konrad
Lipa - 28-08-2011, 11:10
Panowie, dajcie namiary na dobrego blacharza-lakiernika który to naprawdę porządnie naprawi te nieszczęsne tylne nadkola
fj_mike - 28-08-2011, 11:13
Lipa, mogę polecić faceta który u mnie robił. Chociaż po czasie muszę stwierdzić, że dał za ubogo konserwę. Będę w PL 8 września, możemy się zdzwonić
Lipa - 28-08-2011, 14:29
No to się zdzwonimy,bo z dobrymi lakiernikami jest tak jak z elektrykami:/
Jeszcze jak ktoś ma kogoś to dawać
gringolo - 06-09-2011, 19:11 Temat postu: Kto w 3 mieście do regulacji zaworów ? Cześć Koledzy
szukam speca na ternie 3miasta lub okolic, który porządnie (nie koniecznie tanio) wyreguluje zawory w L200 z 2005 roku (poprzednia buda). Autko nabiło obecnie ponad 80 tys i chyba najwyższy czas to zrobić.
pozdrawiam
Konrad
Samhain - 02-10-2011, 11:53
Wiesz co ja swojego misiaka ostatnio dałem tutaj ... i goście wydają się naprawdę rzetelni
A & S. Autocentrum
Pucka 135C, Gdynia 509 976 200
oczywiście zawsze możesz spróbować do Japanservice ale wtedy swojego Misia możesz równie dobrze oddać na żyletki mi z mojego galanta zrobili śmietnik niesamowity .... całą elektrykę mi rozpierdzielili i tak jak nie odpalał na zimnym tak teraz cuda się dzieją czy to na zimnym czy na ciepłym silniku więc Japan"service" odradzam...
metzger - 07-10-2011, 15:32
cześć,
macie namiary na kogoś (najlepiej sprawdzonego) kto dobrze zabezpieczy podwozie na zimę? Ostatnio zauważyłem że nie dzieje się tam najlepiej, więc pewnie trochę czyszczenia też by się przydało.
Krzyzak - 07-10-2011, 20:53
mam, ale we Wrocławiu - deejay tak mi zrobił kombi, że pewnie blachy przeżyją silnik, co w Mitsu się do tej pory nie zdarza...
racenty - 08-10-2011, 20:55
Moja Cari dobrze wspomina Japan Serwis. Były problemy z odpalaniem na zimnym silniku, po 3 tyg. usterkę wyeliminowali - uszkodzone było: Krokowy, czujnik położenia wału, sterownik. Z tego co wiem głownie zajmował się tym jeden elektryk który teraz pracuje obok nich w "szybach".
Odradzić za to mogę "Blacharstwo Pojazdowe Mechanika Konserwacja Lakierowanie Eugeniusz Potrykus" jakaś totalna porażka. Fuszerka, wisząca farba po malowaniu, niespolerowane auto źle spasowane elementy i do tego uszkodzenia których wcześniej nie było...
Hornet - 09-10-2011, 08:27
metzger napisał/a: | cześć,
macie namiary na kogoś (najlepiej sprawdzonego) kto dobrze zabezpieczy podwozie na zimę? Ostatnio zauważyłem że nie dzieje się tam najlepiej, więc pewnie trochę czyszczenia też by się przydało. |
Ja robiłem w zeszłym roku a Arso '76 na Gdańskiej. Co do jakości to nie wiem, bo jednak miejscami ruda i tak wyłazi po konserwacji, ale z tego co mówił ich szefu to po prostu przyjechałem za późno... Zaraz po konserwacji byłem zadowolony - piękne, czarniuchne podwozie zrobione razem z profilami.
Poza tym coraz trudniej znaleźć warsztat parający się konserwacją. Na "swojej" stacji diagnostycznej dostałem kiedyś namiar na kolesia z Kaszub, ale posiałem (będę szukał ), co to po fury przyjeżdża lawetą i na lawecie odstawia, podobno dobry.
raddex - 09-10-2011, 23:37
Cytat: | cześć,
macie namiary na kogoś (najlepiej sprawdzonego) kto dobrze zabezpieczy podwozie na zimę? Ostatnio zauważyłem że nie dzieje się tam najlepiej, więc pewnie trochę czyszczenia też by się przydało. |
Właśnie jestem w trakcie robienia tego, ale własnoręcznie. Jeszcze 2 soboty i będzie koniec. Razem 4 wizyty u kolegi na podnośniku.
Materiały oczywiście od deejay-a.
Kanapa - 27-11-2011, 23:38 Temat postu: Okolice turbawki CZC / Brabus
Cześć mam mały wynalazek Smart Forfour Brabus / CZC.
Może znacie kogoś kto popatrzy i nie zepsuje w okolicach Trójmiasta?
Coś jest nie do końca ok z turbiną. Zaczyna "świergolić" od 2,500 do 3,700 obr/min.
Do BMG na pewno nie pojadę.
dera - 29-02-2012, 18:08
Cześć!
Mam do wymiany łożyska na macpersonach z przodu w moim Colcie 2007 i coś mi poza tym stuka w zawieszeniu, ale nie wiem, czy to moje urojenia nie są czasem. W jakim warsztacie w 3mieście dobrze (przede wszystkim dobrze) można zrobić zawieszenie?
Póki co stawiam na Nippon na Słowackiego - bo znalazłem info w tym wątku, że są dobrze. Poza tym wyczytałem, żeby unikać Nippon na Schuberta. Czy macie jakieś inne wskazówki co do warsztatu? P.S> Nie ciepię szukać warsztatu!
Kanapa - 03-03-2012, 09:26
dera napisał/a: | Czy macie jakieś inne wskazówki co do warsztatu? P.S> Nie ciepię szukać warsztatu! |
Ilu kierowców tyle warsztatów.
Ja robię w Ancarze na piekarniczej. Podjedź pogadaj z Andrzejem - właściel. Naprawiają różne wynalazki.
58 306 32 25, 609 130 133, 501 168 160
|
|
|