Zloty i Spoty - ZLOT 2013 - dyskusja
vendetta - 18-09-2012, 14:55
A jakie znaczenie mają na dzień dzisiejszy koszulki? Pytania konkretne będzie czas zadawać po wybraniu ośrodka i organizatorów i to nie w temacie ogólnym myślę Nie zaczynajcie od końca.
Japani jeszcze nie odpowiedzieli na 100%, ale wstępnie nie są zainteresowani zlotem poza ich regionami zasięgu. (Bielsko-Biała, Dąbrowa Górnicza, Katowice, Warszawa tak widzę na stronie http://www.japanmotors.pl)
sveno - 18-09-2012, 16:08
vendetta napisał/a: | A jakie znaczenie mają na dzień dzisiejszy koszulki? |
vendetta napisał/a: | Nie zaczynajcie od końca. |
chciałem pomóc przyszłym organizatorom (nie mój region więc ja nim nie będę) pokazać, że część obowiązków już teraz można podzielić, że nie będzie tak ciężko jak wszyscy mówią. Przepraszam.
vendetta - 18-09-2012, 16:13
sveno napisał/a: | vendetta napisał/a: | A jakie znaczenie mają na dzień dzisiejszy koszulki? |
vendetta napisał/a: | Nie zaczynajcie od końca. |
chciałem pomóc przyszłym organizatorom (nie mój region więc ja nim nie będę) pokazać, że część obowiązków już teraz można podzielić, że nie będzie tak ciężko jak wszyscy mówią. Przepraszam. |
Bez urazy, po prostu te rzeczy robi się na sam koniec w okolicach lipca. Fajnie, że chcesz się tym zająć.
Bucza - 18-09-2012, 18:18
Nie dziwię się, że seveno chciał pomóc, jak zobaczyłam listę co trzeba ogarnąć to sama się nieco zlękłam, mimo że mam doświadczenie w organizowaniu imprez. Wydaje mi się, że takie odczucia też mogą mieć przyszli organizatorzy i dlatego boją się ujawnić Chyba dobrze byłoby gdyby osoby spoza regionu zgłosiły swoją chęć do pomocy, a czym kto się zajmie to można ustalić duuużo później. Ważne, żeby wiedzieć (i mieć to na piśmie ) ile osób chce poświęcić swój czas i wesprzeć tegorocznych organizatorów zlotu. Oczywiście zdaję sobie sprawę z tego, że najlepszy jest osobisty kontakt, ale skoro jest problem z zebraniem chętnych na miejscu to musimy wykorzystać siły jakie mamy. Spora część z listy może być wykonana nawet na przeciwległym końcu Polski i też damy radę. Z drugiej strony konkretniejsze rozmowy pojawiają się dopiero od tygodnia, a przecież nie wszyscy zaglądają na forum regularnie i może jeszcze chętni się znajdą.
Ale do brzegu...
Ośrodki, które pozostały (dokładniejsze opisy na stronie 21):
1. "Kormoran" Niesulice (lubuskie) http://www.kormoran-niesulice.pl/ (45 km od Zielonej Góry, 80 km od Gorzowa Wielkopolskiego i 110 km od Poznania) A może by tak moderatorzy regionalni wysłali masówkę w lubuskim i wielkopolskim, że szukamy organizatorów, albo chociaż kogoś chętnego kto sprawdziłby czy warto w ogóle brać pod uwagę ten ośrodek. Tu będzie też trzeba wynegocjować termin 23-25.08.2013
6. "Fregata" Łeba (pomorskie) http://www.ow-fregata.pl/ organizatorzy masa + 1 - (przepraszam, ale nie pamiętam kto jeszcze się zgłosił )
10. "OSiR Sielpia" Sielpia (świętokrzyskie) http://www.sielpia.pl - tu czekamy jeszcze na ofertę, co do organizacji wstępnie zgłosił się seveno i tu też pewnie Japan Motors da radę nas wesprzeć.
7. Ośrodek Wczasowo-Kolonijny "Korona" Mikoszewo (pomorskie) http://www.korona.mierzeja.pl/ - tu nie da rady wynegocjować wcześniejszego terminu, bo nie mają jeszcze rezerwacji od innych, a są ośrodkiem kolonijnym i wolą mieć ten termin zarezerwowany dla koloni (chyba, że ktoś jest chętny żeby tam pojechać i porozmawiać osobiście, bo mi przez telefon nie udało się nic załatwić. To jest 25 km od Gdańska)
9. "Pod Lipami" Lidzbark (warmińsko-mazurskie) http://www.podlipami.mazu...&pg=1&id_lang=0 - wypadło, bo nie można zabierać zwierząt
sveno - 18-09-2012, 18:30
vendetta, luzik, ja się tak łatwo nie obrażam
Bucza, chcesz mnie przechrzcić? 2x literówka
Sielpie obczaję już w piątek.
masa - 18-09-2012, 20:46
Bucza napisał/a: | 6. "Fregata" Łeba (pomorskie) http://www.ow-fregata.pl/ organizatorzy masa + 1 - (przepraszam, ale nie pamiętam kto jeszcze się zgłosił ) |
masa + iruszaks
Bucza napisał/a: | Chyba dobrze byłoby gdyby osoby spoza regionu zgłosiły swoją chęć do pomocy, a czym kto się zajmie to można ustalić duuużo później. Ważne, żeby wiedzieć (i mieć to na piśmie ) ile osób chce poświęcić swój czas i wesprzeć tegorocznych organizatorów zlotu. |
zgadzam się w 100%. Nie mam doświadczenia w organizowaniu takich imprez ale liczymy na pomoc bardziej doświadczonych
Bucza - 18-09-2012, 21:05
sveno napisał/a: | Bucza, chcesz mnie przechrzcić? 2x literówka
|
Wybacz, jakoś tak mi się przeczytało za pierwszym razem i tak mocno wryło mi się w mózg, że trzy razy musiałam czytać czym się różni to co napisałam od prawdziwego nicka
koszmarek - 18-09-2012, 21:54
widziałam już co najmniej 3 os spoza regionów chętne do pomocy, więc w czym problem ?
masa - 19-09-2012, 08:19
Ja teź nie widzę problemu tylko zachęcam.
szuwar - 19-09-2012, 08:57
Osobiście jestem zdania, że priorytetem jest wybór ośrodka, później organizatorów, a po trzecie rozdzielenie obowiązków .....
Po wyborze organizatorzy się znajdą, u nas w regionie pomimo braku deklaracji przy wyborze "Kusy Dwór" Czaplinek - i tak organizatorzy byli znani
Każdy region ma swoich czołowych działaczy i będzie dobrze. Róbmy wszystko po kolei, nie mąćmy wody jak nie trzeba bo zanim muł opadnie może być za późno.
Więc "wszech mocni" niech decydują ...
emada - 20-09-2012, 11:12
masa napisał/a: | Bucza napisał/a: | Chyba dobrze byłoby gdyby osoby spoza regionu zgłosiły swoją chęć do pomocy, a czym kto się zajmie to można ustalić duuużo później. Ważne, żeby wiedzieć (i mieć to na piśmie ) ile osób chce poświęcić swój czas i wesprzeć tegorocznych organizatorów zlotu. |
zgadzam się w 100%. Nie mam doświadczenia w organizowaniu takich imprez ale liczymy na pomoc bardziej doświadczonych |
Część osób wyraziło chęć pomocy przyszłym organizatorom. Chętnie podzielimy się doświadczeniami, dokumentami i wszystkim co zostało nam materialnie i w głowach z organizacji poprzednich zlotów.
IX zlot na Wawrzkowiźnie organizowaliśmy też bez żadnego doświadczenia ale mieliśmy wsparcie innych MM, Wy też je macie i też dacie radę
Wypisałam Wam listę wszystkiego, co jest MAX do ogarnięcia. Może lista jest długa ale jeżeli tematem zajmiecie się wcześniej to nie pochłania aż tyle czasu. Macie nasze wsparcie. I pamiętajcie - spotykamy się przede wszystkim by dobrze się bawić, jeżeli jakiś element nie wypali (poza miejscami do spania) to raczej większość jest wyrozumiała i tak będzie Wam wdzięczna za poświęcony czas i energię.
Dla mnie to było 2-krotnie bardzo ciekawe doświadczenie i polecam wszystkim.
Zatem nie taki diabeł straszny
p.s. I fakt, koszulki to sprawa drugoplanowa. Oczywiście chętni są potrzebni w każdych tematach, jednak najważniejsze jest MIEJSCE i chętni do podjęcia się samej organizacji.
cabaniarz - 20-09-2012, 17:36
emada napisał/a: | Dla mnie to było 2-krotnie bardzo ciekawe doświadczenie i polecam wszystkim. |
I można sobie do CV wpisać
Aga - 20-09-2012, 19:15
ja bym chciała zlot w Kormoranie...........
tam jest cuuuuuuuuudnie.......................
nad morze nie pojadę - szum morza źle na mnie działa, byłabym jeszcze bardziej zrzędliwa
ale jeziora jak najbardziej
zlot może trwać nawet 2 tygodnie
koszmarek - 20-09-2012, 19:50
Aga napisał/a: | nad morze nie pojadę |
jassssne
Nikka - 20-09-2012, 20:18
Jak byśmy zaczęli wszyscy swoje życzenia i preferencje co do miejsca zlotu wypisywać to zlot chyba by sie nie odbył
|
|
|