Nasze Miśki - Mitsubishi Galant Avance 2,5 V6 '01 A/T
robertdg - 25-10-2013, 08:29
Fragu napisał/a: | pozycz od kogos GoPro, wstaw w nadkole i moze cos sie nagra ) | Ryzykowne działanie, raz nie ma gdzie wstawić, a dwa to z pewnością mozna nagrać jak przebiega destrukcja takiego urządzonka
No chyba, że myślicie od wierzchu na błotniku wlepić z obiektywem do nadkola skierowanym
Fragu - 25-10-2013, 08:32
robertdg napisał/a: | na błotniku wlepić z obiektywem do nadkola skierowanym |
no może coś by to dało..albo jakoś tak żeby pod samochód przy kole skierować kamerkę...tylko po rownym asfalcie wtedy jechac
Hugo - 25-10-2013, 09:23
Fragu, ale silnik musi pracować. Będzie słychać?
Fragu - 25-10-2013, 10:22
Hugo, skoro słyszysz głośne trzaśnięcia w kabinie to raczej są głośniejsze niż silnik przy 2 tys obr.
Hugo - 25-10-2013, 11:10
Przed chwilą trochę pojeździłem. Zauważyłem, że brzdęki występują również po manewrowaniu na postoju i ruszeniu z kołami na wprost. Wtedy jest jeszcze kilka tych brzdęknięć i dalej nie słychać. Może łożysko koła?
Marcino - 28-10-2013, 11:00
Hugo napisał/a: | Zauważyłem, że brzdęki występują również po manewrowaniu na postoju i ruszeniu z kołami na wprost. Wtedy jest jeszcze kilka tych brzdęknięć i dalej nie słychać. |
MAm podobnie... tylko umnie luz na drązku znalazałem lewym, i chyba na prostym jest..:)
edit:
Niestety u mnie jest pudło... nie ma luzu na drążku.... tylko puka coś w maglownicy jak ruszam kierą prawo lewa na zgaszonym..
Hugo - 28-10-2013, 12:01
Marcino, luz na drążku kierowniczym lewym, tak?
Marcino - 28-10-2013, 13:50
Tak, U mnie jest na lewym drązku, i ostatnio zacząłem słyszeć stuki, hamulce ok, więc młody ruszał kierownicą i wyłapałem tryzmająć reką że w gumie osłonowj puka. Ale czy ma to związek z takim "skrzypieniem"..... ja wyczuwam ten dzwięk jak mam otwarte okno i ruszam lub hamuje. Zastanawiałem się nad "cukierkiem" w bananie bo ma oznaki zuzycia, a ten wahacz regenerowany jest.
Fragu - 29-10-2013, 14:47
Hugo, czyli zamieniłeś przeguby stronami tak? Smar wymieniałeś/dokładałeś? Dużo z tym roboty? Zauważyłem, że czasami u mnie podczas przyspieszania delikatnie coś wibruje od podłogi.
Hugo - 29-10-2013, 16:20
Fragu napisał/a: | Hugo, czyli zamieniłeś przeguby stronami tak? | Tak. Fragu napisał/a: | Smar wymieniałeś/dokładałeś? | Wymieniałem. Fragu napisał/a: | Zauważyłem, że czasami u mnie podczas przyspieszania delikatnie coś wibruje od podłogi. | Określ bliżej w jakich sytuacjach.
Fragu - 29-10-2013, 19:14
Hugo, Właśnie w sumie tylko przy JAKIMŚ konkretnym wduszeniu pedału gazu. Startuje spod świateł, wduszam gaz (dosyć głęboko) i tak w okolicy 70-100 km/h pojawia się takie mrowienie/rezonans...ale nie zawsze. Pomyślałem, że może warto zamienić je stronami - zaszkodzić nie zaszkodzi, może pomoże.
Hugo - 29-10-2013, 20:18
Fragu napisał/a: | tak w okolicy 70-100 km/h pojawia się takie mrowienie/rezonans... | Jak przy tych prędkościach mrowi to przy niższych powinny być odczuwalne silniejsze wibracje.
arturj123 - 29-10-2013, 22:57
Fragu napisał/a: | Hugo, Właśnie w sumie tylko przy JAKIMŚ konkretnym wduszeniu pedału gazu. Startuje spod świateł, wduszam gaz (dosyć głęboko) i tak w okolicy 70-100 km/h pojawia się takie mrowienie/rezonans...ale nie zawsze. Pomyślałem, że może warto zamienić je stronami - zaszkodzić nie zaszkodzi, może pomoże. |
Może to wibracje pochodzące z układu wydechowego...
Przeguby to raczej przy niższych prędkościach
Fragu - 30-10-2013, 07:07
Tak się składa, że do tłumikarza muszę podjechać. Robili mi plecionki, było wszystko oki..ale jakby puścił jakiś spaw czy coś bo w okolicy 2500obrotów coś brzęczy..może serio to właśnie od wydechu
Szwagroz - 30-10-2013, 07:55
jak brzęczy przy 2500 to może to byc osłona katalizatora, przechodziłem to brzęczenie rok temu
|
|
|